Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS.fi uudistuu – kokeile nopeampaa ja kauniimpaa Hesaria jo nyt

Hesarin verkkosivut uudistuvat loppuvuoden aikana. Kokeile uudistuvaa sivustoa jo nyt ja kerro mielipiteesi.

Kotimaa
 
Esa Mäkinen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on HS:n kehityspäällikkö. Twitter @esamakinen.

Helsingin Sanomien verkkosivusto uudistuu. Nopeampi, kauniimpi ja helppolukuisempi Hesari julkaistaan loppuvuoden aikana.

Tällä viikolla HS:n tilaajat ja lukijat pääsevät kokeilemaan uutta sivua. Keskiviikosta perjantaihin kello 8-20 sivustoa päivitetään aivan kuten nykyistä HS.fi:tä. Hesaria voi siis lukea uuden sivun kautta. Voit siirtyä uuteen Hesariin tästä: beta.hs.fi

Kyseessä on niin sanottu beta-versio: sivusto ei ole vielä valmis eikä siellä ole kaikkia ominaisuuksia, mutta HS:n toimitus haluaa kuulla lukijoiden kommentteja ja parannusehdotuksia.

Viime keväänä HS:n etusivu uudistettiin samalla tavalla lukijoiden kanssa. Kokemukset olivat hyviä: etusivu parani lukijoiden aktiivisen palautteen ansiosta.

Uuden HS.fi:n suurin uudistus on sen nopeus: sivu latautuu ja päivittyy käyttäjille aikaisempaa nopeammin.

Sivusto on suunniteltu erityisesti mobiilikäyttäjiä ajatellen. Aikaisemmin HS:llä oli erillinen sivu kännykkä- ja tietokonekäyttäjille. Uusi sivu mukautuu ruudun koon mukaan. Etenkin tablettikäyttäjät huomaavat muutoksen - mobiili- ja tietokoneruutujen väliin on tarjolla myös tableteille sovitettu versio.

Sivuston visuaalisessa suunnittelussa on panostettu erityisesti ulkoasun selkeyteen. Kirjasintyyppi muuttuu, ja teksti on aiempaa helppolukuisempaa.

Suunnittelussa on ollut mukana suomalais-kalifornialainen suunnittelutoimisto ja kymmeniä kiinnostuneita HS:n lukijoita ja tilaajia. Lukijoiden mielipiteitä on kuunneltu tarkasti, ja sivustoon on saatu heidän avullaan monia parannuksia.

Kuvallisuus tulee olemaan aiempaa tärkeämmässä roolissa. Jatkossa HS:n artikkeleita pystytään taittamaan aiempaa enemmän, ja tämä nostaa HS:n palkittujen kuvaajien työn entistäkin näkyvämmälle.

HS panostaa interaktiiviseen grafiikkaan, kuten ymmärtämistä helpottaviin laskureihin entistä enemmän. Syksyn aikana lukijat tulevat kohtaamaan näitä entistä enemmän.

Tekniseltä kannalta uudistus on suurin sitten vuoden 2011. HS.fi on ohjelmoitu alusta saakka uudestaan. Sivusto toimii kokonaan pilvipalvelimilla, ja siinä käytetään nykyaikaisia ohjelmointiteknologioita.

Nyt lukijoille esiteltävässä versiossa ei ole vielä kaikkia ominaisuuksia – päivän lehti, näköislehdet, haku ja kirjautuminen ovat tulossa uuteenkin Hesariin. Myös kommentointi on tulossa. Nämä osat uudistusta eivät vielä ole valmiita esiteltäväksi, mutta niiden puuttuminen ei tarkoita, etteikö niitä tehtäisi valmiiksi ennen julkaisua.

Kännyköihin ja tabletteihin ladattava Hesarin sovellus ei uudistuksessa muutu. Syksyn aikana sovellusten käyttäjille tulee kuitenkin käyttöä helpottava ominaisuus: aamun lehti ladataan yön aikana valmiiksi, joten sen avautumista ei tarvitse enää aamupalapöydässä odotella.

Kerro mielipiteesi uudistuksesta. Lähetä viesti osoitteeseen dev@hs.fi tai vastaa alla olevaan kyselyyn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat