Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isä sai ehdotonta vankeutta sosiaali­työntekijään kohdistuneesta tappouhkauksesta – ”Tulee luoti päähän”

Poikansa huostaanotosta ärsyyntynyt mies sai puolen vuoden tuomion virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja laittomasta uhkauksesta.

Kotimaa
 

Sosiaalityöntekijää tappamisella uhkaillut isä on tuomittu puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen. Lapin käräjäoikeus tuomitsi miehen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja laittomasta uhkauksesta. Rovaniemen hovioikeus ei ottanut juttua käsittelyynsä, joten päätös jäi pysyväksi.

Mies oli kahteen otteeseen uhannut sosiaalityöntekijää, joka käsitteli hänen poikansa huostaanottoon liittyviä asioita. Ensimmäisellä kerralla hän soitti perusturvatoimistoon ja pyysi toista työntekijää välittämään viestin, että ”mikäli asia ei korjaannu, tulee luoti päähän”.

Muutamaa kuukautta myöhemmin hän soitti sosiaali- ja kriisipäivystykseen ja ilmoitti tappavansa sosiaalityöntekijän. Kun puheluun vastannut virkailija kysyi, oliko kyseessä uhkaus, mies vastasi, että se on lupaus. Mies sanoi odottavansa kevääseen, jolloin sosiaalityöntekijä jää eläkkeelle eikä olisi enää virkamies.

Oikeus arvioi, että isä oli uhannut käyttää väkivaltaa sosiaalityöntekijän virkatoimien takia. Sen takia kyseessä oli virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Mies syyllistyi myös laittomiin uhkauksiin, sillä sosiaalityöntekijällä oli perusteltu syy pelätä turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa.

Minimirangaistus virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta on neljä kuukautta vankeutta. Oikeus päätyi puolen vuoden vankeusrangaistukseen. Miehen aiemman rikollisuuden takia rangaistus määrättiin ehdottomana, eikä sitä muunnettu yhdyskuntapalveluksi.

Mies määrättiin maksamaan sosiaalityöntekijälle 800 euron kärsimyskorvaukset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat