Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Ilta on julki: Moni sairaus voitaisiin välttää pitämällä suolisto terveenä – bakteeristolle tekee hyvää tonkia maata

HS Ilta tarjoaa koosteen päivän tärkeimmistä uutisista.

Kotimaa
 
HS
JUKKA LEHTINEN
Ravitsemussuositusten noudattaminen on hyväksi suolistolle.
Ravitsemussuositusten noudattaminen on hyväksi suolistolle. Kuva: JUKKA LEHTINEN
Fakta

Näin saat HS Illan käyttöösi

 Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

 Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

 HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

 Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

HS Illassa kerrotaan siitä, kuinka ympäristömme muuttuminen on vaikuttanut suolistomme bakteeristoon. Bakteeriopin professorin Pentti Huovisen mukaan suoliston merkitys ihmisen terveydelle on valtava.

Jos kärsii suolisto-ongelmista, on mahdollista, että suolistossa on dysbioosi.

Dysbioosi ei ole harmiton vaiva: se altistaa sairauksille ja on osatekijänä muun muassa lihavuudessa, diabeteksessa, allergioissa, verisuonitaudeissa ja aivojen terveydessä.

Jos haluat pitää suolistosi kunnossa, mene luontoon, sanoo Huovinen. ”Bakteeristolle tekee hyvää tonkia maata, syödä multaporkkanoita, poimia marjoja ja sieniä sekä halata kanoja, possuja ja muita eläimiä.”

Lisäksi HS Illassa on kooste päivän muista tärkeistä uutisaiheista: Ensi vuoden alusta lähtien Suomen kouluissa ei enää puhuta tytöistä ja pojista, jos kouluille annetut suositukset toteutuvat. Presidenttiehdokas Donald Trumpin kampanja on puolestaan aiheuttanut protestiliikkeen, joka kohdistuu hänen liiketoimintaansa.

Takavuosien tv-hitti Bumtsibum palaa televisioon, mutta ilman Marco Bjurströmiä.

HS Illan kolumnissa Janna Rantala pohtii imettämisen nautintoa ja vaikeutta. ”Imetys tuntui niin tärkeältä, koska olin epäonnistunut tuosta vain -äitiydessäni”, kirjoittaa Rantala.

Mukana myös Maailman kuvat -kooste, päivän sarjakuvat sekä sudoku.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat