Valikko
Kotimaa

HS:n uuden viikkolehden ensimmäinen numero jaetaan tilaajille tänään

Helsingin Sanomat alkaa julkaista uutta painettua viikkolehteä, joka täydentää HS:n uutis- ja ajankohtaistarjontaa. Uusi lehti tarjoaa läpileikkauksen edeltävän viikon päivälehtien kiinnostavimmasta sisällöstä.

Helsingin Sanomien tuoteperheen uusin jäsen, painettu viikkolehti HS Viikko, näkee päivänvalon tänään perjantaina. Tabloidikokoinen viikkolehti tarjoaa vastedes loppuviikon iloksi ja hyödyksi yksissä kansissa noin satasivuisen paketin viikon kiinnostavinta journalismia.

HS Viikko tuotetaan Helsingin Sanomien syventävistä jutuista, joita on julkaistu viikon aikana. Näin ne lukijat, joille lehti ei tule päivittäin, saavat läpileikkauksen kuluvan viikon tarjonnasta. Uusi lehti tarjoaa viikonlopun lukupaketin myös niissä Suomen osissa, jotka eivät ole HS:n viikonvaihdejakelun piirissä.

HS Viikko analysoi ja taustoittaa viikon journalistisia kohokohtia. ”Toimitamme osan artikkeleista myös uudenlaisiksi kokonaisuuksiksi viikkolehden lukijoiden tarpeisiin. Lehti sukeltaa kerralla vielä syvemmälle kuin yksittäisenä arkipäivänä”, HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi kertoo.

”Lehti sisältää kiinnostavimmat puheenaiheet ja sellaista hyötytietoa, joka kytkeytyy omaan elämään. Uutistaustoituksen lisäksi HS Viikossa on muun muassa vahva kulttuuriosio, mielenkiintoisimmat tiedejutut ja ruokareseptejä.”

Juttukokonaisuuksia on täydennetty harkitusti myös lukijoiden lähettämillä mielipidekirjoituksilla.

HS Viikon ensimmäisen numeron kansijuttuna on laaja katsaus vuoteen 2016. Tule hyvä vuosi -teeman alla selvitetään niin suomalaisten odotuksia alkaneeseen vuoteen kuin globaalejakin näkymiä. Onko talouteen luvassa valoa? Mitä on odotettavissa Venäjältä, Kiinasta ja Yhdysvalloista? Mitkä ovat tieteen seuraavat edistysaskeleet?

Politiikan uusina tekijöinä on lehteen haastateltu kuutta ensimmäisen kauden kansanedustajaa eri puolueista. Millaisin miettein he lähtevät luotsaamaan maata tulevaisuuteen.

HS Viikko keskittyy uutisissa paikallisuuden sijasta ennen muuta valtakunnallisiin ja kansainvälisiin aiheisiin.

Uusi viikkolehti tarjoaa säännöllisesti HS:n ulkomaankirjeenvaihtajien reportaaseja. Ensimmäisessä numerossa tarjolla on muun muassa Etelä-Afrikasta juuri palanneen Sami Sillanpään juttu slummien vahvasta naisesta, joka ratkoo itse asukkaiden riitoja oikeuslaitoksen puolesta.

”HS Viikko on lehti, jossa on maailman koko viikko. Kirjeenvaihtajamme Pekingistä Washingtoniin työskentelevät jatkuvasti tapahtumien polttopisteessä ja taustoittavat kansainvälisiä uutisia sekä niiden kytköksiä kotimaahan”, Kaius Niemi sanoo.

Alkavana vuonna HS:n katse keskittyy erityisesti Eurooppaan. HS:n vuoden 2016 kiertävä kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen on aloittanut työnsä Budapestissa ja Pekka Mykkänen Brysselissä. Euroopasta ja sen murroksesta lukijoille raportoi yhteensä viisi kirjeenvaihtajaa.

Tuoreen viikkolehden pilottinumeron kulttuuriosassa vieraillaan muun muassa taidetta keräilevän Rafaela Seppälän kodissa, josta löytyy yli tuhat taideteosta. Kulttuurisivuilla on myös kuudella vuosikymmenellä filmiuraa luoneen näyttelijän Michael Cainen haastattelu.

HS Viikon tilaus pääsyn myös kaikkiin Helsingin Sanomien digitaalisiin palveluihin. Tilaus sisältää rajattoman lukuoikeuden päivittäin ilmestyviin lehtiin, niiden arkistoihin ja HS.fi:n uutisiin. Hesarin voi siis halutessaan lukea päivittäin tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Tilaukseen kuuluu Suomen luetuin tilattava aikakauslehti Kuukausiliite, joka jaetaan kotiin HS Viikon mukana.

HS:n tekemien lukijatutkimusten ja uuden lehden ennakkomyynnin perusteella uudelle lehdelle on selvästi tilausta. HS.fi:n ja muiden verkkopalvelujen aktiivikäyttäjille lehti tarjoaa loppuviikkoon odotetun lukuelämyksen perinteisen printtituotteen äärellä. Lehti tulee kaikkialle Suomeen perjantaina päiväpostin mukana.

”Monella alueella Suomessa viikonlopun sanomalehdet jaetaan vasta maanantaina. HS Viikon kaltainen viikonlopun lukupaketti on jo nyt herättänyt näillä seuduilla suurta kiinnostusta”, päätoimittaja Niemi arvioi.

HS Viikko ilmestyy kaksiosaisena, yhteensä noin sadan sivun pakettina. A-osa on uutis- ja ajankohtaislukemistoa, ja B-osa pitkälti kulttuuriin, tieteeseen ja sivistykseen keskittyvä. B-osaan kokonaisuuteen kuuluvat myös koko viikon tv-tiedot.

Helsingin Sanomat tavoittaa eri kanaviensa kautta yli kaksi miljoonaa suomalaista joka viikko. Helsingin Sanomiin kuuluvat päivälehden lisäksi muun muassa HS.fi, Kuukausiliite, HS Teema, HS-kirjat sekä vahvassa kasvussa oleva HSTV.

HS Viikkoon voit tutustua tästä ja näköislehden pääset lukemaan tästä.

HS Viikko ilmestyy perjantaisin

HS Viikko on erikseen tilattava viikkolehti, joka ilmestyy perjantaisin.

Tabloidikokoinen lehti tulee päiväpostin mukana.

Ensimmäinen numero ilmestyy tänään perjantaina.

Lehti tarjoaa noin satasivuisen paketin viikon kiinnostavimpia uutisia ja reportaaseja sekä muun muassa kulttuurisisältöä.

HS Viikko on uusi vaihtoehto printtilehden tilaamiseen. Sisältö on valtaosin päivälehdessä tai HS.fi:ssä jo julkaistua.

Tilaus pitää sisällään myös Kuukausiliitteen sekä HS:n kaiken digitaalisen sisällön kattavan Verkko Plus -tilauksen. Tilaushinta on 24,90 euroa/kuukausi.

Näköislehtenä HS Viikko on kaikkien HS:n digi- ja yhdistelmätilaajien luettavissa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  2. 2

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  3. 3

   Fossiililöytö mullistaa ihmisen kehityshistorian: sukulinja erkani apinoista Euroopassa eikä Afrikassa

  4. 4

   Poikkeuksellinen tuomio: tuntematonta miestä puukottanut nuori nainen joutuu suorittamaan vankeutensa kokonaan

  5. 5

   Töölön sairaala aiotaan purkaa – tilalle suunnitellaan massiivista asuinkorttelia

  6. 6

   Herttoniemestä kadonnut Harry Karjalainen löytyi kuolleena Sipoonkorvesta

  7. 7

   Teslan menestystarinan kääntöpuoli: Työntekijät kertovat surkeista työoloista – ”Olen nähnyt, kuinka ihmiset pyörtyvät”

  8. 8

   Twin Peaksin uusien jaksojen käännösvirheet hämmentävät, ”Log Ladyn” pölkystä tulikin ”lokikirja” – tästä on kyse

  9. 9

   Oslolainen Noah, 20, tunsi olevansa väärässä kehossa jo viisivuotiaana – Norja vapautti translakiaan, ja Suomesta tuli ainoa sterilointia vaativa Pohjoismaa

  10. 10

   Mykoplasma-bakteeri halvaannutti Nikon 16-vuotiaana – nyt hän kertoo, kuinka jokainen voi löytää hyvän itseluottamuksen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  2. 2

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  3. 3

   Stubb lipsautti paneelissa: ”Luotin johonkuhun liikaa, ja se kostautui”

  4. 4

   Totta se on: Pohjois-Korean ohjus kohosi syvälle avaruuteen peräti yli 2 000 kilometrin korkeuteen – Kansainvälinen avaruus­asema kiertää Maata ”vain” 400 kilo­metrissä

  5. 5

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  6. 6

   Michelle Obama lomailee suomalaisen muotisuunnittelijan pinkissä luomuksessa – Teija Eilolan suunnittelema paita nousi uutiskuviin: ”Todella iso kunnia”

  7. 7

   Jos olisin amerikkalainen äänestäjä, alkaisin olla epätoivoinen

  8. 8

   Helsinkiläismies kuoli, mutta kotihoitaja ei ilmoittanut kuolemasta läheisille – sitten ruumistakaan ei löytynyt

  9. 9

   Sähköautojen 400 kilometrin toimintasäde on tuhlausta, sanoo VTT:n johtava tutkija – syynä suomalaisten ajotavat ja autojen hinnat

  10. 10

   Maailmankuulun tubettajan lennokki­video Lapista saattaa päätyä poliisi­tutkintaan – ”Villi tapaus, jossa ihminen roikkui dronesta”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Tutkimus: Uusi tapa synnyttää vähentää selvästi repeämiä – tekniikka olisi myös vauvan kannalta parempi ja parantaisi seksielämää synnytyksen jälkeen, sanoo asiantuntija

  3. 3

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  4. 4

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  5. 5

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  6. 6

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  7. 7

   Netissä on kiertänyt vuosia salaliittoteoria, jonka mukaan laulaja Avril Lavigne on kuollut ja häntä esittää näyttelijä – Nyt huhut lähtivät taas leviämään vauhdilla, tästä on kyse

  8. 8

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  9. 9

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  10. 10

   Ihon kunto kertoo koko elimistön vanhenemisesta – Runsas sokerinkäyttö voi veltostuttaa ihoa, sanoo professori

  11. Näytä lisää