Kotimaa    |   Kolumni

Timo Soini ei ole halunnut Suomen Le Peniksi

Soini olisi voinut päästää pirun irti, mutta hän on mennyt hallitukseen vastuuta kantamaan. Siitä on syytä iloita, kirjoittaa Yrjö Rautio.

Euroopan Unioni on avuton turvapaikanhakijoiden vyöryn edessä. Niinpä jäsenmaat kilpailevat, mikä niistä on vähiten houkutteleva. Vihapuhe ja rasismi rehottavat. Mutta voisivat asiat olla paljon huonomminkin.

Jos Suomeen olisi tullut viime vuonna 320 000 turvapaikanhakijaa, olisimme todellisissa ongelmissa. Heitä tuli vain 32 000. Tämä määrä on vielä hallittavissa.

Jos jokainen turvapaikanhakija olisi tehnyt rikoksia, rajat pitäisi panna kiinni. Niitä on tehnyt kuitenkin enintään yksi sadasta.

Jos 300 suomalaista kuuluu äärioikeistolaisiin katupartioihin, heitä on vain viisi sadastatuhannesta. Loput 99 995 sadastatuhannesta etsii muilta foorumeilta tilaisuutta päästä hakkaamaan joku.

Vihapuhe ja rasismi täyttävät sosiaalisen median. Laittomista uhkauksista, solvauksista, yllyttämisestä rikokseen, kiihotuksesta kansanryhmää vastaan ja muista viharikoksista on tehty 13 700 rikosilmoitusta tai tutkintapyyntöä. Toista tuhatta niistä on edennyt tutkintaan asti. Jotkut niistä saadaan ennen pitkää tutkituiksi ja tuomituiksi.

Sosiaalisessa mediassa tehdään niin paljon viharikoksia, että harva jaksaa enää tehdä niistä rikosilmoituksen tai tutkintapyynnön. Se on hyvä se. Jos ne kaikki tutkittaisiin ja tuomittaisiin, poliisi ei muuta ehtisi tekemään kuin setvimään niitä, oikeuslaitos tukkeutuisi ja oikeusvaltio romahtaisi.

Joskus tuntuu, ettei sosiaalisesta mediasta enää juuri muuta löydykään kuin järjetöntä mölinää. Someavaruus on kuitenkin lähes ääretön. Sinne mahtuu myös ihan tervejärkisiä puheenvuoroja. Kaikki sivistyneet ihmiset eivät ole vielä paenneet ihmisvihaajien meuhkausta.

Yksikään maahanmuuttokriittinen ei tunnustaudu rasistiksi. Kaikki rasistit sen sijaan tunnustautuvat maahanmuuttokriittisiksi. Kaikki maahanmuuttokriittiset eivät kuitenkaan ole rasisteja. Iloitkaamme siitä.

Monet syyttävät vihapuheesta perussuomalaisia ja puheenjohtaja Timo Soinia. Totta onkin, että persut ovat tasoittaneet tietä tälle riehunnalle. Puolueen näkyvistä poliitikoista Jussi Halla-aho on tuomittu rasistisesta rikoksesta. Monet muut, kuten kansanedustaja Laura Huhtasaari, veisivät ihmisoikeudet osalta ihmisistä ja puhuvat muutenkin täysin päättömiä.

Totta on myös se, että perussuomalainen oikeusministeri Jari Lindström ei edelleenkään näe mitään ongelmaa rasistisissa ja fasistisissa katupartioissa. Hän on ehdottanut myös, että turvapaikanhakijat pantaisiin palkatta risusavottaan tai kunnostamaan vastaanottokeskuksia.

Palkaton pakkotyö on orjuutta. Mutta ei Lindströmkään sentään vaadi, että valtio myisi maahanmuuttajat yritysten ja yksityisten orjiksi esimerkiksi Senaatintorin suuressa orjahuutokaupassa, vaikka se toisi tuloja valtiolle ja ilmaista työvoimaa orjien uusille isännille.

Lindström kannattaa myös kuolemantuomiota, mutta ei hän ole vielä ehtinyt lähettää ketään hirsipuuhun tai giljotiiniin. Meitä on siunattu oikeusministerillä, joka ei tiedä mitään laista, oikeudesta eikä kansainvälisistä sopimuksista. Mutta muuten hän vaikuttaa ihan mukavalta mieheltä.

Soini ei ole rasisti. Hän on opportunisti, joka tarjoaa suojasataman monille julki- ja piilorasisteille. Hän ei ole kuitenkaan ryhtynyt Suomen Jean –Marie Le Peniksi, vaikka houkutus on ollut epäilemättä suuri.

Kaikupohjaa ja karismaa olisi. Soini olisi voinut päästää pirun irti jos olisi halunnut, mutta hän ei ole halunnut. Hän on mennyt mieluummin hallitukseen vastuuta kantamaan, vaikka on tiennytkin, että puolueen kannatus romahtaa.

Jälki olisi rumaa, jos Soini olisi valinnut toisin. Perussuomalaisten kannatus voisi olla 30 prosenttia ja yhteiskunnallinen ilmapiiri niin tulehtunut, että tämä nykyinen meno olisi siihen verrattuna silkkaa pyhäkoulun pitoa. Soinin valinnasta on syytä iloita.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Yrjö Raution kolumnit
  • Perussuomalaiset
  • Kolumnit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää