Valikko
Kotimaa

Virolaisen Veikon kertomus horjuttaa Jari Aarnion selitystä rahoistaan

Saksassa kuulusteltu Veiko kertoo toimittaneensa usein rahaa Aarniolle, mutta rahat eivät olleet peräisin Aarnion mainitsemalta miljonääriltä.

Alamaailmassa toiminut virolainen Veiko horjuttaa Jari Aarnion kertomusta tämän rahavarojen alkuperästä. Poliisin kuulusteleman Veikon mukaan Aarnio valehtelee väittäessään, että tämän mittavat käteisvarat olisivat peräisin suomalaiselta miljonääriltä.

Veikon mukaan hän on luovuttanut Aarniolle rahaa useita eri kertoja eri puolilla Helsinkiä 1990-luvulla ja 2000-luvun alussa. Rahat ovat tulleet muun muassa virolaisilta rikollisilta. Aarnion mainitsemaa miljonääriä Veiko ei kertomansa mukaan edes tunne.

Veiko kuulusteltiin Saksassa sen jälkeen, kun 7 päivää -lehti oli julkaissut hänen haastattelunsa tammikuun alussa.

Jari Aarnio kertoi marraskuussa Helsingin käräjäoikeudessa saaneensa vuonna 2002 lähes 450 000 euroa suomalaiselta miljonääriltä, jolle hän oli tehnyt palveluksia erilaisissa paritus- ja hämäräbisneksissä 1980-luvulta alkaen. Aarnion mukaan rahat luovutti hänelle Veiko-niminen virolainen mies Helsingin kaupunginteatterin parkkipaikalla juuri ennen kuin miljonääri kuoli.

Kertomuksellaan Aarnio myönsi, että hänellä on ollut käytössään käteisrahaa, joka ei ole peräisin perheen laillisista tuloista. Hän on kuitenkin kiistänyt, että rahat olisivat peräisin niiden hasistynnyreiden salakuljetuksesta, joista häntä nyt syytetään.

Kuulustelukertomuksessaan Veiko sitoo Aarnion osaksi huume- ja paritusbisnestä jo 1990-luvulta lähtien.

Veiko kertoi tutustuneensa Aarnioon 1990-luvun alussa yökerhossa. Sen jälkeen miehet tapailivat eri klubeilla.

”Mukana oli myös muita poliiseja, mutta en sano heidän nimiään, koska he työskentelevät vielä rikospoliisissa. He joivat kallista konjakkia ja pelasivat black jackia”, Veiko selostaa kuulusteluissa.

Veikon mukaan hän ei alussa tiennyt, että Aarnio on poliisi.

Veiko kertoo, ettei hän oikeastaan oppinut tuntemaan Aarniota, vaan hänen hyvä lapsuudenystävänsä tutustui Aarnioon paremmin. He tutustuivat toisiinsa Hesperian yökerhossa.

Veikon mukaan Aarniolla ja ystävällä oli keskenään outoja liiketoimia. Yksi näistä oli arvonlisäverohuijaus, jossa Suomeen tuotujen tietokoneiden laatikot lähetettiin takaisin Viroon ja saatiin valtiolta hyvitystä arvonlisäverosta.

”Jarin tehtävä tässä oli se, että hän teki asian selväksi tullin työntekijöiden kanssa. En pysty sanomaan, kuinka paljon he tienasivat sillä, mutta se toimi. Se oli liikesuhteen alku.”

Pian mukaan tuli ”yksi mafioso”, ja Aarnio, mafioso ja Veikon ystävä jatkoivat bisneksiään anabolisilla aineilla ja naisilla, Veiko selostaa.

Veiko ei tarkemmin osaa määritellä Aarnion roolia paritusbisneksessä, mutta Aarnio oli joka tapauksessa toiminnan takana.

”Asia on niin, että niillä kolmella ei ollut mitään tekemistä prostituution kanssa, he elivät vuokratuloilla. Vuokrat olivat kylläkin aivan liian korkeat, ja siten he sitten saivat rahat naisilta.”

Anabolisten aineiden osalta ”Jari valmisteli kaiken ja huolehti siitä, että aineet voivat tulla ilman ongelmia Virosta Suomeen”.

Veiko ei kertomansa mukaan itse osallistunut toimintaan, mutta hänen ystävänsä on kertonut asioista hänelle. Ystävä murhattiin sittemmin. Kuulusteluissa Veiko kertoo ystävän nimen.

Veiko sanoo toimittaneensa Aarniolle rahaa useita kertoja.

”En pysty sanomaan, kuinka paljon rahaa. Rahantoimituskertoja oli kuitenkin useita eri tapaamispaikoissa.”

Ensimmäinen kerta oli Palace-hotellin kahvilassa 1989 tai 1990. Veikon mukaan hän ei muista ajankohtaa tarkemmin. Tältä osin kertomuksessa on ristiriitaa: aiemmin hän sanoi tutustuneensa Aarnioon vasta 1990-luvun alussa.

Veikon mukaan joku antoi rahat hänelle satamassa kirjekuoressa, ja seuraavana päivänä hän toimitti rahat Aarniolle.

”En katsonut kirjekuoren sisään, minulla ei ollut oikeutta tehdä niin.”

Veikon mukaan hän ei tiennyt, miksi rahat piti toimittaa Aarniolle, mutta hän oletti, että kyse oli prostituutiosta, huumeista ja anabolisista aineista.

Viimeinen luovutus tapahtui Veikon mukaan vuonna 2002. Rahoja hän ei kuitenkaan saanut Aarnion mainitsemalta miljonääriltä, vaan Veikon mukaan rahat toimitti hänelle Keke-niminen pitkä mies. Aarnion nimeämää miljonääriä Veiko ei kertomansa mukaan tunne.

Veikon mukaan Keke oli antanut hänelle Ympyrätalossa Hakaniemessä suuren, keltaisen kirjekuoren. Se oli kääritty rullalle.

Veiko luovutti kirjekuoren Aarniolle läheisellä pysäköintipaikalla. Hän ei osaa sanoa, kuinka paljon rahaa kuoressa oli.

Veiko tunnisti kuvasta United Brotherhood -rikollisjärjestön johtohahmon Keijo Vilhusen Ympyrätalossa tapaamakseen Kekeksi. Vilhunen on myös syytteessä Aarnio-jutussa.

Vilhunen puolestaan kiisti kuulusteluissa tuntevansa Veikoa.

Veiko kertoo kuulusteluissa yrittäneensä ottaa yhteyttä Aarnioon ja tämän asianajajaan, koska hän suuttui Aarnion kerrottua rahaliikenteestä oikeudessa.

”Koska koko asiasta on jo kulunut niin pitkä aika, ja hän on kertonut tästä asiasta oikeuden edessä.”

Sihteeri ei kuitenkaan yhdistänyt puhelua Aarnion asianajajalle sen jälkeen, kun Veiko oli kertonut olevansa ”Veiko Virosta”.

Veikon nimi on tuttu myös suomalaisille poliiseille. Rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson kertoo kuulusteluissa törmänneensä Veikon nimeen usein, kun on ollut puhe Viron organisoidusta rikollisuudesta. Erikssonin mukaan Veiko ei ollut virolaisissa rikollisjärjestöissä mikään johtohahmo, muttei myöskään juoksupoika.

Veiko ei ollut Erikssonin mukaan erikoistunut mihinkään tiettyyn rikoslajiin, vaan hän oli jokapaikan höylä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Jari Aarnion oikeudenkäynti

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

  2. 2

   Näin suomalaiset yrittävät petkuttaa Kelaa – viime vuonna kiinni jäi lähes pari tuhatta huijaria, keskimääräinen vedätys 4 200 euroa

  3. 3

   Poliisilta erikoinen kirje savonlinnalaisille – Miksi kaupunkilaisten pitäisi välttää parvekkeilla oloa Putinin vierailun aikana?

  4. 4

   Huumeita myydään avoimesti Helsingin Torkkelinmäellä – HS vieraili puistossa, jossa huumekauppa asukkaiden mukaan rehottaa

  5. 5

   Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken

  6. 6

   Miksi ihminen pitää luomua ylivertaisena tai uskoo Jumalaan? Marjaana Lindeman tutkii työkseen ihmisten ajattelua ja uskomuksia, jotka voivat johtaa vaarallisiinkin tekoihin

  7. 7

   Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

  8. 8

   Finland, dit borde man åka – ruotsalaisten tietämättömyys Suomesta onnistuu yhä välillä hätkäyttämään

  9. 9

   Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

  10. 10

   Ruotsissa hallituksella kohtalon hetket – pääministeri Löfvenin tiedotustilaisuus poliittisen kriisin ratkaisusta kello 11.45

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

  2. 2

   23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

  3. 3

   Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

  4. 4

   Huumeita myydään avoimesti Helsingin Torkkelinmäellä – HS vieraili puistossa, jossa huumekauppa asukkaiden mukaan rehottaa

  5. 5

   Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

  6. 6

   Finland, dit borde man åka – ruotsalaisten tietämättömyys Suomesta onnistuu yhä välillä hätkäyttämään

  7. 7

   Suomalaiset parit muuttavat yhteen yllättävän nopeasti – Yhteen muuttaminen on aina kriisi suhteelle, mutta näin siitä selviää

  8. 8

   Trump aikoo kieltää transsukupuoliset Yhdysvaltain armeijassa – Palkittu eliittisotilas ärähti: ”Sanokoon minulle päin naamaa, etten ole kelvollinen”

  9. 9

   ”Miten homeinen pitää olla, että puhuu vielä naisartisteista”, sanoo Paula Vesala – Pekka Kuusiston johtaman festivaalin ohjelmisto on alusta loppuun naisia, ja tämän takia siinä ei pitäisi olla mitään ihmeellistä

  10. 10

   Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

  2. 2

   Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

  3. 3

   Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

  4. 4

   Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

  5. 5

   Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

  6. 6

   Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

  7. 7

   Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

  8. 8

   ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

  9. 9

   Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

  10. 10

   Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

  11. Näytä lisää