Valikko
Kotimaa

Räntäsade tekee ajokelistä erittäin huonon – ensi viikolla taas aurinkoa

Viikon kuluttua alkavaa Etelä-Suomen koulujen talvilomaa koskevat ennusteet ovat toistaiseksi vaihtelevia.

Paikoin sakeaksi ja puuskittaiseksi äityvä lumi- ja räntäsade sotkee liikennettä etenkin etelärannikolla sunnuntaina. Ajokeli on erittäin huono Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa ja muualla Suomessa huono.

HS:n meteorologin Jesse Heikkilän mukaan sunnuntaiaamuna sade tulee pääosin lumena, jota voi etelärannikolla sataa paikoitellen runsaasti, jopa kymmenen senttiä.

”Jos puuskat yltyvät kunnolla, aamupäivällä voi tulla myös lumipyryä. Lumi on märkää, ja maan etelä- ja keskiosissa voi muodostua myös tykkyä”, Heikkilä sanoo.

Päivällä sade muuttuu rännäksi Etelä- ja Lounais-Suomessa. Lähes koko maassa sunnuntai on kuitenkin enimmäkseen pilvinen ja sateinen sekä pikkupakkasella.

Maanantaina sää poutaantuu lännestä alkaen, ja tiistai on Heikkilän mukaan aurinkoinen lähes koko maassa. Kaiken kaikkiaan koko viikko on varsin poutainen ja aurinkoisen talvinen – ihanteellinen viikko talvilomailijoille.

”Jos sateet tulevat sunnuntaina lumena, on mahdollista, että maa pysyy ensi viikolla valkoisena, koska luvassa on pikku pakkasta”, Heikkilä sanoo.

Viikon kuluttua alkavaa Etelä-Suomen koulujen talvilomaa koskevat ennusteet ovat toistaiseksi vaihtelevia. Vielä epävarmojen säämallien mukaan näyttää kuitenkin siltä, ettei tiedossa ole dramaattista käännettä lämpötilaan tai sateisiin. Lomasäätä yli viikon päähän ei Heikkilän mukaan vielä kannata ennustaa.

Kolmen viikon lomasesonki kotimaassa

  Koulujen talvilomat pidetään tänäkin vuonna vakiintuneeseen tapaan porrastetusti kolmen viikon jaksolla helmi–maaliskuussa.

  Viikolla 8 (22.–26.2.) lomaillaan Etelä-Suomessa. Vapaalla ovat Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan sekä Ahvenanmaan koulut.

  Viikolla 9 (29.2.–4.3.) vuorossa on Väli-Suomi, esimerkiksi Tampere, Vaasa, Jyväskylä, Mikkeli ja Kouvola.

  Viikolla 10 (7.–11.3.) talvilomaa vietetään Itä- ja Pohjois-Suomessa, esimerkiksi Kuopiossa, Joensuussa, Kajaanissa, Oulussa ja Rovaniemellä.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Hiihtoloma

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  4. 4

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  5. 5

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  6. 6

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  7. 7

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää