Valikko
Kotimaa

Virolaisryhmittymää epäillään mittavista omaisuusrikoksista – saalista säilytettiin maatilalla Orimattilassa

Kohteena oli muun muassa moottoripyöriä, kuorma-autoja, mönkijöitä ja rakennustarvikkeita.

Poliisi epäilee virolaisen rikollisryhmittymän tehneen mittavia omaisuusrikoksia eri puolilla Etelä-Suomea viime kevään ja syksyn välisenä aikana. Rikosten kohteena oli poliisin mukaan muun muassa moottoripyöriä, kuorma-autoja, mönkijöitä ja rakennustarvikkeita.

Varastetun omaisuuden arvo oli yhteensä noin 400 000 euroa.

Keskusrikospoliisi tiedotti rikosvyyhdistä maanantaina. Krp on tutkinut rikoskokonaisuutta yhdessä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

Poliisi luonnehtii virolaisten toimintaa järjestäytyneeksi ja ammattimaiseksi. Ryhmittymän jäsenet ovat tehneet omaisuusrikoksia eri kokoonpanoissa ryhminä. Heillä oli käytössään kuorma-autoja anastetun omaisuuden kuljettamista varten.

”Yhtä rikosta on voinut olla tekemässä jopa seitsemän henkilöä”, kertoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Markku Heinikari.

Valtaosa virolaisepäillyistä on asunut pääkaupunkiseudulla Suomessa. Ainakaan poliisin tietoon ei ole tullut, että epäillyt olisivat aiemmin syyllistyneet yhtä laajaan rikolliseen toimintaan.

Varastettuja tavaroita säilytettiin poliisin mukaan maatilalla Orimattilassa. Poliisi teki lokakuussa maatilalle kotietsinnän ja takavarikoi sieltä runsaasti varastetuksi ilmoitettua omaisuutta kuten mönkijöitä, rakennustarvikkeita ja kuorma-auton.

Poliisi epäilee, että maatilan ladossa säilytettiin viime kesänä muun muassa 13:a moottoripyörää, jotka oli varastettu toukokuussa merikonteista Kotkan Mussalosta.

Ryhmittymän epäillään välittäneen varastettuja moottoripyöriä maatilalta paketti- ja kuorma-autoilla muun muassa Viroon. Virosta on takavarikoitu useita Kotkasta varastettuja moottoripyöriä.

Ryhmittymän jäsenten epäillään myös varastaneen Kirkkonummen Veikkolassa yhteensä noin 110 000 euron arvosta omaisuutta moottoripyörävarusteiden maahantuontiyrityksestä. Varkaat saivat saaliiksi muun muassa kypäriä ja moottoripyöräasusteita.

Samaan maahantuontiliikkeeseen kohdistui huhtikuun ja elokuun välisenä aikana kaikkiaan viisi varkaustapausta. Poliisin mukaan varkaat olivat tunkeutuneet liikkeeseen katon kautta ja onnistuneet harhauttamaan hälytysjärjestelmiä niin, etteivät ne aina toimineet.

Poliisi epäilee ryhmittymän varastaneen myös kupariputkia yrityksen pihalta Vantaalla ja välittäneen niitä Helsingissä sijaitsevalle yritykselle.

Kyseisen helsinkiläisyrityksen tiloista löytyi kotietsinnässä muun muassa Espoosta syyskuussa varastettuja kuparikeloja ja Riihimäeltä syys–lokakuussa varastettuja kuorma-auton renkaita.

Poliisin mukaan yrityksen pihassa oli virolaisten käyttämä kuorma-auto, jonka sisällä puolestaan säilytettiin Espoosta ja Kauniaisista varastettuja työkoneita.

Rikosvyyhdissä on kaikkiaan 16 rikoksista epäiltyä. Heistä kahdeksan on ollut vangittuina ja kuusi pidätettyinä.

Anastettua omaisuutta on poliisin mukaan saatu takavarikoitua yhteensä noin 250 000 euron arvosta.

Vyyhti siirtyy poliisilta syyteharkintaan helmikuun aikana.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • omaisuusrikos
 • Rikokset

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  2. 2

   Tutkimus: Noin puolet suomalais­nuorista ei koe mitään puoluetta omakseen – nuorten kielteisyys romaneja kohtaan yllätti tutkijat

  3. 3

   Ilmavaivoja ruisleivästä, ummetusta mustikoista – Katso, missä ruoka-aineissa saattaa piillä vatsavaivojen syy

  4. 4

   Kun veli sairastui skitsofreniaan, Tiina Tuomisen elämässä alkoi vuosien salailu: ”Kun kerroin työkavereille, tajusin, miten paljon salaisuus oli syönyt minua”

  5. 5

   New York Times: Venäläiset keskustelivat, miten Trumpiin voisi vaikuttaa

  6. 6

   Jimi Hendrix ei päässyt Helsingissä keikkaillessaan sisään ravintolaan

  7. 7

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  8. 8

   Mauno Koiviston edeltäjän hautajaiset olivat spektaakkeli, jonka lehtikuvaaja ikuisti korkeuksista – ”Silloin ei ollut rahasta kiinni”

  9. 9

   Kesätorstaisin Mauno Koivistolle ei saanut puhua politiikkaa, muuten seuraukset olivat tylyt – lentopallokaverit muistelevat peli-iltoja Kultarannassa

  10. 10

   ”Olennaista on miehen ja naisen välinen valtataistelu” – Sofia Coppolan uudessa elokuvassa naiset tarjoavat itseään mihin hintaan tahansa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Rohkeinta on olla intiimi – Aikuisten seksipuhe on usein teinien tasolla

  2. 2

   Täytyykö kolmekymppisistä repiä kaikki irti, pohtii 34-vuotias isä ja luokanopettaja – Nyt hän hoitaa kotona lapsia, jotta ei tarvitse myöhemmin katua

  3. 3

   Kiky-sopimus teki monien helatorstaista tavallisen työpäivän, eikä se miellytä kaikkia – ”Toki tämä päähän ottaa”

  4. 4

   Oikeustieteilijät pöyristyivät: Suomessa ei ole kahdeksaan kuukauteen hallitusta ja presidenttiä valvovaa oikeuskansleria – ”Täysin kestämätöntä perustuslain kannalta”

  5. 5

   Kaupunkipyörien palautuksissa ongelmia, käyttäjät saaneet lähes sadan euron mätkyjä – ”Kyllä tällaisesta väärinymmärryksestä johtuvat tilanteet on lähtökohtaisesti hyvitetty”

  6. 6

   Leonardo da Vincin äidin arvoitus ratkesi viimein: Keksijä-taiteilija oli 15-vuotiaan orpotytön lapsi, josta varttui aikamme ylistetyin nero

  7. 7

   Video näyttää golfkentällä löntystelevän karhun – poliisi varoittaa Espoossa liikkuvasta yksilöstä

  8. 8

   Alkoholi­lain uudistus voi kaatua kokonaan – keskusta vastustaa vahvojen juomien tuloa kauppoihin

  9. 9

   Heikki Aittokosken essee: Kauna on aikamme avainsana, ja toistuvat terrori-iskut voivat panna Euroopan vielä kovalle koetteelle

  10. 10

   Tytöt ja nuoret naiset tinkivät ehkäisystä rahanpuutteen takia – ”Asun yksin ja mietin, ostanko ruokaa vai e-pillereitä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Britannia ei usko Manchesterin pommittajan toimineen yksin, poliisi otti kiinni lisää ihmisiä

  3. 3

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  4. 4

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  7. 7

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  8. 8

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  9. 9

   Kauppatieteiden opiskelija havahtui turhanpäiväiseen kulutukseensa ja alkoi vältellä kaikkea muoviin pakattua – nyt hän tekee jopa deodoranttinsa itse

  10. 10

   Onko tämä kaikkien aikojen seuramatka? 800 suomalaista lähtee Afrikkaan testaamaan ripulirokotetta, joka voi pelastaa miljoonia lapsia – sinä voit hakea mukaan matkalle

  11. Näytä lisää