Valikko
Kotimaa

68-vuotiasta miestä epäillään useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista

Kadonneeksi ilmoitetun tytön epäillään joutuneen rikoksen uhriksi.

Poliisi on vanginnut 68-vuotiaan tamperelaismiehen epäiltynä useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Tutkintanimikkeinä ovat olleet muun muassa törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Epäilty vangittiin jo 19. lokakuuta 2015. Joensuun poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi, ja asia on nyt syyteharkinnassa, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Epäilyt ja esitutkinta saivat alkunsa tapauksesta, jossa 15-vuotias joensuulainen tyttö ilmoitettiin kadonneeksi. Tyttö palasi parin päivän kuluttua kotiinsa, jolloin epäillyt seksuaalirikokset tulivat ilmi. Epäilty otettiin kiinni jo samana päivänä.

15-vuotias tyttö ja epäilty 68-vuotias mies tapasivat internetin seuranhakupalstalla viime lokakuussa. Mies haki tytön kyytiinsä Joensuusta. He viettivät useita öitä eteläsavolaisella kesämökillä, jossa epäillyt rikokset tapahtuivat.

Tutkinnan yhteydessä tuli ilmi tietoa, mikä käynnisti toisen tapauksen esitutkinnan. Siinä 68-vuotiasta epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosien 2013–2015 aikana, poliisi kertoo tiedotteessaan. Epäiltyjen rikosten kohde oli epäillyn 12-vuotias sukulainen. Tämäkin tapaus on nyt syyteharkinnassa.

Syyteharkinnassa on vielä kolmaskin tapaus. Siinä tamperelaisen epäillään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä elokuussa 2015. Kohteena oli 12-vuotias henkilö, joka ei kuulu epäillyn lähipiiriin.

Miestä epäillään lisäksi sukupuolisiveellisyyttä loukkaavien lasta esittävien kuvien levittämisestä ja hallussapidosta.

Esitutkinnassa Joensuun poliisi teki yhteistyötä muun muassa Viron poliisin kanssa: Virossa tehtiin kotietsintöjä, koska epäillyllä oli siellä kaksi osoitetta. Virossa tehdyissä etsinnöissä ei kuitenkaan löytynyt tähän tutkintaan liittyvää todistusaineistoa, kertoo rikoskomisario Simo Hämäläinen Joensuun poliisista.

68-vuotiaan toiminnan tutkinnan kautta tuli ilmi kymmenkunta muuta epäiltyä tapausta. Hämäläinen kertoo, että muiden tapausten jäljille päästiin, kun tutkittiin 68-vuotiaan tietokonetta ja mobiililaitetta.

Kymmenkuuta muuta tapausta liittyvät eriasteiseen lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja erilaisen kuva-aineiston levittämiseen ja hallussapitoon.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  2. 2

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  3. 3

   Fossiililöytö mullistaa ihmisen kehityshistorian: sukulinja erkani apinoista Euroopassa eikä Afrikassa

  4. 4

   Poikkeuksellinen tuomio: tuntematonta miestä puukottanut nuori nainen joutuu suorittamaan vankeutensa kokonaan

  5. 5

   Töölön sairaala aiotaan purkaa – tilalle suunnitellaan massiivista asuinkorttelia

  6. 6

   Herttoniemestä kadonnut Harry Karjalainen löytyi kuolleena Sipoonkorvesta

  7. 7

   Teslan menestystarinan kääntöpuoli: Työntekijät kertovat surkeista työoloista – ”Olen nähnyt, kuinka ihmiset pyörtyvät”

  8. 8

   Twin Peaksin uusien jaksojen käännösvirheet hämmentävät, ”Log Ladyn” pölkystä tulikin ”lokikirja” – tästä on kyse

  9. 9

   Oslolainen Noah, 20, tunsi olevansa väärässä kehossa jo viisivuotiaana – Norja vapautti translakiaan, ja Suomesta tuli ainoa sterilointia vaativa Pohjoismaa

  10. 10

   Ravintola-arviossa Vallilan uusi etiopialaispaikka, joka voi hyvinkin haastaa pahimman kilpailijansa Helsingissä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  2. 2

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  3. 3

   Stubb lipsautti paneelissa: ”Luotin johonkuhun liikaa, ja se kostautui”

  4. 4

   Totta se on: Pohjois-Korean ohjus kohosi syvälle avaruuteen peräti yli 2 000 kilometrin korkeuteen – Kansainvälinen avaruus­asema kiertää Maata ”vain” 400 kilo­metrissä

  5. 5

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  6. 6

   Michelle Obama lomailee suomalaisen muotisuunnittelijan pinkissä luomuksessa – Teija Eilolan suunnittelema paita nousi uutiskuviin: ”Todella iso kunnia”

  7. 7

   Jos olisin amerikkalainen äänestäjä, alkaisin olla epätoivoinen

  8. 8

   Helsinkiläismies kuoli, mutta kotihoitaja ei ilmoittanut kuolemasta läheisille – sitten ruumistakaan ei löytynyt

  9. 9

   Sähköautojen 400 kilometrin toimintasäde on tuhlausta, sanoo VTT:n johtava tutkija – syynä suomalaisten ajotavat ja autojen hinnat

  10. 10

   Maailmankuulun tubettajan lennokki­video Lapista saattaa päätyä poliisi­tutkintaan – ”Villi tapaus, jossa ihminen roikkui dronesta”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Tutkimus: Uusi tapa synnyttää vähentää selvästi repeämiä – tekniikka olisi myös vauvan kannalta parempi ja parantaisi seksielämää synnytyksen jälkeen, sanoo asiantuntija

  3. 3

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  4. 4

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  5. 5

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  6. 6

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  7. 7

   Netissä on kiertänyt vuosia salaliittoteoria, jonka mukaan laulaja Avril Lavigne on kuollut ja häntä esittää näyttelijä – Nyt huhut lähtivät taas leviämään vauhdilla, tästä on kyse

  8. 8

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  9. 9

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  10. 10

   Ihon kunto kertoo koko elimistön vanhenemisesta – Runsas sokerinkäyttö voi veltostuttaa ihoa, sanoo professori

  11. Näytä lisää