Valikko
Kotimaa

Arvokuljetusryöstäjien auton oli vuokrannut turkikseen pukeutunut nainen väärällä ajokortilla – Vuokraaja: ”Emme osanneet epäillä mitään”

Ryöstäjien käyttämä kuorma-auto oli puolestaan varastettu viikonloppuna Espoosta

Ryöstäjien epäillään pysäyttäneen torstaiaamuna arvokuljetusauton Espoosta viikonloppuna varastetulla kuorma-autolla. Toisen ryöstäjien käyttämän auton vuokrasi puolestaan turkikseen pukeutunut nainen varastetulla ajokortilla Helsingistä.

Kuorma-auton omistavan yrityksen toimitusjohtaja yllättyi tiedosta, kun hän kuuli asiasta torstaina aamupäivällä ensimmäisenä HS:lta.

”Onpa aikamoista. Varmaan poliisikin soittaa kohta. Kyllä sillä autolla täytyy olla jokin osuus ryöstöön”, sanoi kuljetusyritys Markkinointi Viheman toimitusjohtaja Ilkka Immonen.

Arvokuljetusauto joutui ryöstäjien iskun kohteeksi valtatie 1:llä Salon Suomusjärvellä ennen aamuyhdeksää. Markkinointi Viheman kuorma-auto oli yhä ryöstöpaikalla torstaina ennen puoltapäivää.

Immosen mukaan auto oli varastettu viikonloppuna Hansatien ja Valhallantien risteyksen tuntumasta hiekkakentältä Espoon Kauklahdesta.

”Kyllä sillä jokin osuus täytyy olla ryöstöön”, Immonen päätteli.

Poliisi vahvistaa asian.

”Kuorma-auto on ollut tekijöiden käytössä. Arvokuljetusauto on pysäytetty ilmeisesti sen avulla”, kertoo ylikomisario Timo Malinen.

Yksi ryöstäjien käyttämistä pakettiautoista oli puolestaan vuokrattu torstaina Helsingistä Ideam Oy:ltä, joka vuokraa autoja ja työkoneita.

Ideam Oy:n toimitusjohtaja Jani Åhman kertoo, että pakettiauton vuokrasi turkikseen pukeutunut vanhempi nainen.

”Meillä käy viikossa kymmeniä vuokraajia. Emme osanneet epäillä mitään”, Åhman sanoo.

Nainen vaikutti Åhmanin mukaan suomalaiselta, eikä hänen mukanaan ollut muita henkilöitä.

”Autoa ei palautettu ajallaan, joten aloimme tutkia tapausta maanantaina. Kävi ilmi, että vuokraamisessa oli käytetty varastettua ajokorttia”, Åhman sanoi.

Hän kuuli HS:lta, että auto on löytynyt läheltä ryöstöpaikkaa. Poliisit olivat saapuneet juuri ennen HS:n soittoa yrityksen tiloihin, mutta Åhman ei ollut ehtinyt puhua heidän kanssaan.

”Loistavaa, että auto on löytynyt”, Åhman totesi.

Ryöstäjät käyttivät aamun iskussaan Markkinointi Viheman kuorma-auton lisäksi henkilöautoa sekä kahta pakettiautoa, joista toinen oli vuokrattu Ideam Oy:ltä ja toinen ilmeisesti varastettu pääkaupunkiseudulta.

Molemmat pakettiautot löytyivät muutaman kilometrin päässä ryöstöpaikalta. HS näki torstaina noin kello 11.40, kun poliisit tutkivat turkikseen pukeutuneen naisen vuokraamaa autoa Kivihovin Teboil-liikenneaseman takapihalla.

Poliisi oli sulkenut ajotien Suomusjärven kylältä liikenneaseman suuntaan.

Teboilin pihalta näkyi, kuinka valkoiseen suojapukuun pukeutunut henkilö tutki harmaan pakettiauton tavaratilaa. Poliisi sulki liikenteen auton lähelle, ja myös liikenneasemalta alapihalle johtava kävelytie oli suljettu poliisin eristysnauhalla.

Sininen pakettiauto löytyi puolestaan metsän reunasta Bulevardin ja Kitulantien risteyksestä 150 metriä Kitulantietä Helsingin suuntaan. Pakettiauton vieressä oli iltapäivällä ainakin kolme poliisiautoa ja useita poliiseja.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ryöstöt

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   HS seuraa: Manchesterin pommi-iskussa kuoli ainakin 19 ihmistä ja loukkaantui noin 50 – Reutersin mukaan poliisi epäilee itsemurhapommittajaa

  2. 2

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  3. 3

   Totta se on: Pohjois-Korean ohjus kohosi syvälle avaruuteen peräti yli 2 000 kilometrin korkeuteen – Kansainvälinen avaruus­asema kiertää Maata ”vain” 400 kilo­metrissä

  4. 4

   Stubb lipsautti paneelissa: ”Luotin johonkuhun liikaa, ja se kostautui”

  5. 5

   Jos olisi amerikkalainen äänestäjä, alkaisin olla epätoivoinen

  6. 6

   Isääni hoidetaan kuin sielutonta nukkea

  7. 7

   Oslolainen Noah, 20, tunsi olevansa väärässä kehossa jo viisivuotiaana – Norja vapautti translakiaan, ja Suomesta tuli ainoa sterilointia vaativa Pohjoismaa

  8. 8

   Suomessa kasvanut Kawsar pakotettiin lapsena Somaliaan ”länsimaistumisen estämiseksi”, paluulippu irtosi näyttelemällä kilttiä

  9. 9

   Alkoholilakiin haetaan kompromissia, keskusta haluaa tiukentaa esitystä – Jäävätkö vahvat lonkerot, limuviinat ja oluet sittenkin Alkon hyllyyn?

  10. 10

   Niko Leppänen halvaantui 16-vuotiaana ja rakensi sen jälkeen itseluottamuksensa uudestaan – Nyt hän auttaa veljensä kanssa muita huippusuorituksiin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  2. 2

   ”Käypäs tyttö keittämässä kahvit” – Meillä keski-ikäisillä miehillä on valta ja vastuu muuttaa asenteemme

  3. 3

   Helsinkiläismies kuoli, mutta kotihoitaja ei ilmoittanut kuolemasta läheisille – sitten ruumistakaan ei löytynyt

  4. 4

   Suomessa kasvanut Kawsar pakotettiin lapsena Somaliaan ”länsimaistumisen estämiseksi”, paluulippu irtosi näyttelemällä kilttiä

  5. 5

   Kiipeilijän kuva todistaa: Osa Mount Everestin huipusta romahti – ”Se oli mahtava kiviseinämä, jonka tilalla on nyt löysää kivimurskaa ja muuta maaperää”

  6. 6

   Näin kehut lastasi oikein: Taitava kannustus motivoi, mutta huono kehu saa lapsen häpeämään

  7. 7

   Totta se on: Pohjois-Korean ohjus kohosi syvälle avaruuteen peräti yli 2 000 kilometrin korkeuteen – Kansainvälinen avaruus­asema kiertää Maata ”vain” 400 kilo­metrissä

  8. 8

   Painoni ei kuulu sinulle, ohikulkija

  9. 9

   Molemmat mielenosoitukset jatkavat sittenkin Rautatientorilla – leirit joutuvat kuitenkin siirtymään pois Maailma kylässä -festivaalin alueelta

  10. 10

   Näin opetat lapsen syömään terveellä tavalla – Psykologi: Jos isä tavoittelee kesäkuntoa ja äiti syö vain salaattia, lapsen suhde ruokaan voi vinoutua

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Tutkimus: Uusi tapa synnyttää vähentää selvästi repeämiä – tekniikka olisi myös vauvan kannalta parempi ja parantaisi seksielämää synnytyksen jälkeen, sanoo asiantuntija

  3. 3

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  4. 4

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  5. 5

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  6. 6

   Netissä on kiertänyt vuosia salaliittoteoria, jonka mukaan laulaja Avril Lavigne on kuollut ja häntä esittää näyttelijä – Nyt huhut lähtivät taas leviämään vauhdilla, tästä on kyse

  7. 7

   Ihon kunto kertoo koko elimistön vanhenemisesta – Runsas sokerinkäyttö voi veltostuttaa ihoa, sanoo professori

  8. 8

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  9. 9

   Äiti kuvasi, kuinka autoilijat ajavat pitkin jalkakäytävää Helsingin Meilahdessa – edes vastaan kävelevä tokaluokkalainen ei pysäytä autoja

  10. 10

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  11. Näytä lisää