Valikko
Kotimaa

Vanki väittää sellikaverinsa paljastaneen Aarnion roolin hasistynnyrijutussa

Vanki väitti tynnyrijutussa tuomitun miehen paljastaneen, että Aarnio oli hänen isäntänsä. Mies kiisti jyrkästi.

Jari Aarnion huumekäräjillä kuultiin torstaina vankia, joka on asunut hetken aikaa Jokelan vankilassa samassa sellissä hasistynnyrijutussa tuomitun Raine Sievälän kanssa.

Vangin mukaan Sievälä oli kertonut hänelle vuonna 2012, että hänellä oli kaksi isäntää. Toinen isäntä, joka piti huolta Sievälän turvallisuudesta, oli vangin mukaan United Brotherhood -jengin silloinen johtohahmo Keijo Vilhunen. Vangin mukaan Sievälää epäiltiin vankilassa ”vasikaksi” ja osastolla suunniteltiin hänen pahoinpitelemistään, mutta suunnitelma peruttiin Vilhuselta tulleen käskyn vuoksi.

Sievälä oli vangin mukaan jossain vaiheessa antanut ymmärtää, että hänellä on myös joku toinen vaikutusvaltainen isäntä. Vangin mukaan hänelle selvisi, että toinen isäntä oli Jari Aarnio sen jälkeen, kun Aarnio oli otettu kiinni ja Helsingin Sanomat oli uutisoinut Aarnion ja Vilhusen yhteydestä.

Vangin mukaan Sievälä oli ollut varma, ettei häntä tuomita tynnyrijutusta, vaikka poliisilla oli näyttönä teletietoja. Vanki kertoi, että Sievälä oli puhunut myös, että joku tyyppi tulee muuttamaan kertomustaan. Lisäksi Sievälä oli vangin mukaan puhunut todisteiden katoamisesta.

”Hän sanoi, että minulla on vapaudu vankilasta -kortti. Sanoin, että anna mulle sama kortti, ja hän sanoi, että sä et varmaan halua sitä”, vanki kertoi.

Vangin mukaan hän päätti avautua asioista, koska hän on katkera Helsingin huumepoliisia kohtaan, eikä hänellä ole mitään menetettävää. Mies on viettänyt vankiloissa parikymmentä vuotta. Hän on saanut tuomioita muun muassa petoksista ja huumausainerikoksista.

Sievälän mukaan vangin kertomukset ovat mielikuvituksen tuotetta ja sepitetty esitutkintamateriaalien perusteella. Myös Sievälää kuultiin torstaina.

”Se olisi enemmänkin lääkärihommia tutkia, miksi se puhuu noita”, Sievälä sanoi. Hän huomautti myös, että on epäuskottavaa, että ylipäätään kukaan puhuisi mitään Vilhusesta. ”Uskaltaisiko kukaan puhua Vilhusesta yhtään mitään kenellekään vankilassa?” hän totesi.

Sievälä kuitenkin vahvisti vangin kertomuksen, jonka mukaan Sievälä oli voinut tulla pois eristyksestä sen jälkeen, kun Vilhunen oli soittanut, ettei hänen tarvitse olla siellä.

Salissa kuultiin myös Jokelan vankilan apulaisjohtajaa Jarmo Salmista. Hänen mukaansa vanki on petosmies, eikä hänen sanaansa voinut luottaa. Salmisen mukaan vangin kertomuksessa oli kohtia, joista hän tietää, että ne eivät pidä paikkaansa. Salmista itseään syytetään viidestä virkasalaisuuden rikkomisesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hän muun muassa välitti Aarniolle tietoa siitä, keitä tynnyrijuttuun liittyviä vankeja krp:n tutkija oli käynyt tapaamassa.

Todistajana kuultiin myös Aarnion entistä alaista, joka on ollut vangin kanssa tekemisissä. Hänen mukaansa mies on täysin epäluotettava. Poliisi on tällä hetkellä itse rikoksesta epäiltynä kyseiseen vankiin liittyvässä jutussa.

Jari Aarnio on syytteessä mittavan hasisliigan pyörittämisestä. Sekä Sievälää että Vilhusta epäillään Aarnion rikoskumppaneiksi. Sievälä on jo aiemmin tuomittu hasistynnyrijutusta, ja Vilhunen on parhaillaan syytteessä Aarnion ohella. Sekä Aarnio että Vilhunen ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  2. 2

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  3. 3

   Fossiililöytö mullistaa ihmisen kehityshistorian: sukulinja erkani apinoista Euroopassa eikä Afrikassa

  4. 4

   Poikkeuksellinen tuomio: tuntematonta miestä puukottanut nuori nainen joutuu suorittamaan vankeutensa kokonaan

  5. 5

   Töölön sairaala aiotaan purkaa – tilalle suunnitellaan massiivista asuinkorttelia

  6. 6

   Herttoniemestä kadonnut Harry Karjalainen löytyi kuolleena Sipoonkorvesta

  7. 7

   Teslan menestystarinan kääntöpuoli: Työntekijät kertovat surkeista työoloista – ”Olen nähnyt, kuinka ihmiset pyörtyvät”

  8. 8

   Twin Peaksin uusien jaksojen käännösvirheet hämmentävät, ”Log Ladyn” pölkystä tulikin ”lokikirja” – tästä on kyse

  9. 9

   Mykoplasma-bakteeri halvaannutti Nikon 16-vuotiaana – nyt hän kertoo, kuinka jokainen voi löytää hyvän itseluottamuksen

  10. 10

   Ravintola-arviossa Vallilan uusi etiopialaispaikka, joka voi hyvinkin haastaa pahimman kilpailijansa Helsingissä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  2. 2

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  3. 3

   Stubb lipsautti paneelissa: ”Luotin johonkuhun liikaa, ja se kostautui”

  4. 4

   Totta se on: Pohjois-Korean ohjus kohosi syvälle avaruuteen peräti yli 2 000 kilometrin korkeuteen – Kansainvälinen avaruus­asema kiertää Maata ”vain” 400 kilo­metrissä

  5. 5

   Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

  6. 6

   Michelle Obama lomailee suomalaisen muotisuunnittelijan pinkissä luomuksessa – Teija Eilolan suunnittelema paita nousi uutiskuviin: ”Todella iso kunnia”

  7. 7

   Jos olisin amerikkalainen äänestäjä, alkaisin olla epätoivoinen

  8. 8

   Helsinkiläismies kuoli, mutta kotihoitaja ei ilmoittanut kuolemasta läheisille – sitten ruumistakaan ei löytynyt

  9. 9

   Sähköautojen 400 kilometrin toimintasäde on tuhlausta, sanoo VTT:n johtava tutkija – syynä suomalaisten ajotavat ja autojen hinnat

  10. 10

   Maailmankuulun tubettajan lennokki­video Lapista saattaa päätyä poliisi­tutkintaan – ”Villi tapaus, jossa ihminen roikkui dronesta”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

  2. 2

   Tutkimus: Uusi tapa synnyttää vähentää selvästi repeämiä – tekniikka olisi myös vauvan kannalta parempi ja parantaisi seksielämää synnytyksen jälkeen, sanoo asiantuntija

  3. 3

   Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

  4. 4

   Yhteenveto Manchesterin iskusta: Isis väittää olevansa teon takana, 23-vuotias mies otettu kiinni – Yksi kuolleista on 8-vuotias

  5. 5

   Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

  6. 6

   Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

  7. 7

   Netissä on kiertänyt vuosia salaliittoteoria, jonka mukaan laulaja Avril Lavigne on kuollut ja häntä esittää näyttelijä – Nyt huhut lähtivät taas leviämään vauhdilla, tästä on kyse

  8. 8

   Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

  9. 9

   Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

  10. 10

   Ihon kunto kertoo koko elimistön vanhenemisesta – Runsas sokerinkäyttö voi veltostuttaa ihoa, sanoo professori

  11. Näytä lisää