Kotimaa

Vanki väittää sellikaverinsa paljastaneen Aarnion roolin hasistynnyrijutussa

Vanki väitti tynnyrijutussa tuomitun miehen paljastaneen, että Aarnio oli hänen isäntänsä. Mies kiisti jyrkästi.

Jari Aarnion huumekäräjillä kuultiin torstaina vankia, joka on asunut hetken aikaa Jokelan vankilassa samassa sellissä hasistynnyrijutussa tuomitun Raine Sievälän kanssa.

Vangin mukaan Sievälä oli kertonut hänelle vuonna 2012, että hänellä oli kaksi isäntää. Toinen isäntä, joka piti huolta Sievälän turvallisuudesta, oli vangin mukaan United Brotherhood -jengin silloinen johtohahmo Keijo Vilhunen. Vangin mukaan Sievälää epäiltiin vankilassa ”vasikaksi” ja osastolla suunniteltiin hänen pahoinpitelemistään, mutta suunnitelma peruttiin Vilhuselta tulleen käskyn vuoksi.

Sievälä oli vangin mukaan jossain vaiheessa antanut ymmärtää, että hänellä on myös joku toinen vaikutusvaltainen isäntä. Vangin mukaan hänelle selvisi, että toinen isäntä oli Jari Aarnio sen jälkeen, kun Aarnio oli otettu kiinni ja Helsingin Sanomat oli uutisoinut Aarnion ja Vilhusen yhteydestä.

Vangin mukaan Sievälä oli ollut varma, ettei häntä tuomita tynnyrijutusta, vaikka poliisilla oli näyttönä teletietoja. Vanki kertoi, että Sievälä oli puhunut myös, että joku tyyppi tulee muuttamaan kertomustaan. Lisäksi Sievälä oli vangin mukaan puhunut todisteiden katoamisesta.

”Hän sanoi, että minulla on vapaudu vankilasta -kortti. Sanoin, että anna mulle sama kortti, ja hän sanoi, että sä et varmaan halua sitä”, vanki kertoi.

Vangin mukaan hän päätti avautua asioista, koska hän on katkera Helsingin huumepoliisia kohtaan, eikä hänellä ole mitään menetettävää. Mies on viettänyt vankiloissa parikymmentä vuotta. Hän on saanut tuomioita muun muassa petoksista ja huumausainerikoksista.

Sievälän mukaan vangin kertomukset ovat mielikuvituksen tuotetta ja sepitetty esitutkintamateriaalien perusteella. Myös Sievälää kuultiin torstaina.

”Se olisi enemmänkin lääkärihommia tutkia, miksi se puhuu noita”, Sievälä sanoi. Hän huomautti myös, että on epäuskottavaa, että ylipäätään kukaan puhuisi mitään Vilhusesta. ”Uskaltaisiko kukaan puhua Vilhusesta yhtään mitään kenellekään vankilassa?” hän totesi.

Sievälä kuitenkin vahvisti vangin kertomuksen, jonka mukaan Sievälä oli voinut tulla pois eristyksestä sen jälkeen, kun Vilhunen oli soittanut, ettei hänen tarvitse olla siellä.

Salissa kuultiin myös Jokelan vankilan apulaisjohtajaa Jarmo Salmista. Hänen mukaansa vanki on petosmies, eikä hänen sanaansa voinut luottaa. Salmisen mukaan vangin kertomuksessa oli kohtia, joista hän tietää, että ne eivät pidä paikkaansa. Salmista itseään syytetään viidestä virkasalaisuuden rikkomisesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hän muun muassa välitti Aarniolle tietoa siitä, keitä tynnyrijuttuun liittyviä vankeja krp:n tutkija oli käynyt tapaamassa.

Todistajana kuultiin myös Aarnion entistä alaista, joka on ollut vangin kanssa tekemisissä. Hänen mukaansa mies on täysin epäluotettava. Poliisi on tällä hetkellä itse rikoksesta epäiltynä kyseiseen vankiin liittyvässä jutussa.

Jari Aarnio on syytteessä mittavan hasisliigan pyörittämisestä. Sekä Sievälää että Vilhusta epäillään Aarnion rikoskumppaneiksi. Sievälä on jo aiemmin tuomittu hasistynnyrijutusta, ja Vilhunen on parhaillaan syytteessä Aarnion ohella. Sekä Aarnio että Vilhunen ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   11 altistunut kaasulle Mannerheimintiellä, maahanmuuttajien kotoutuskeskukseen saatettu ruiskuttaa tahallaan kaasumaista ainetta – HS seuraa

  2. 2

   Keksittiinkö Malminkartanossa ikiliikkuja? Jätemäen portaat maalattiin tällä kertaa mustiksi

  3. 3

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  4. 4

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  5. 5

   Pian Helsingin ainoaksi synnytyssairaalaksi jäävä Naistenklinikka on vakavissa sisäilmaongelmissa – Husin mukaan remonteista selvitään

  6. 6

   Olympiavoittaja ollut kodittomana kolme kuukautta – pakeni kotoaan ja harkitsi itsemurhaa

  7. 7

   BBC: 10-vuotias raiskauksen uhri synnytti lapsen Intiassa – korkein oikeus oli evännyt tytöltä mahdollisuuden aborttiin

  8. 8

   Marko Junkkarin kommentti vihreiden gallup-suosion hurjasta noususta: ”Nyt huojuu toden teolla sekä Sipilän että Rinteen asema”

  9. 9

   Ensin Mikko sai kuulla olevansa liian lihava, sitten liian laiha ja lopulta liian naismainen – Jatkuva pilkka sai sairastumaan syömishäiriöön ja samalla kariutui myös rakkauselämä

  10. 10

   Huumekuski kaahasi satasta keskellä aamuliikennettä Helsingissä – Pakenijat motitettiin Hämeentielle

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  2. 2

   Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

  3. 3

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  4. 4

   Professori tyrmää pääsykoe­uudistuksen: ”Käytännössä oikeus­tieteelliseen pääsisi vain laudaturin papereilla” – Lukiolaisten mielestä uudistuksen lähtökohta on oikea

  5. 5

   Delfiininpoikanen ajautui rantaveteen Espanjassa ja kuoli vartissa, koska ihmiset halusivat ottaa kilvan kuvia sen kanssa

  6. 6

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  7. 7

   Globalisaation aika on ohi, kun Yhdysvaltain mahti murenee – ja silloin on tapana rytistä

  8. 8

   Ministeriö vaatii korkeakouluja luopumaan työläistä pääsykokeista jo ensi keväänä – näin muutos vaikuttaa korkeakouluun pyrkiviin lukiolaisiin ja välivuotta viettäviin

  9. 9

   Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

  10. 10

   Keksittiinkö Malminkartanossa ikiliikkuja? Jätemäen portaat maalattiin tällä kertaa mustiksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

  2. 2

   Lauantaina salamoi yli 6 000 kertaa, Kiira-myrskyn tuhoja raivataan koko sunnuntai – ”Ihme, ettei mitään vakavampaa sattunut”

  3. 3

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  4. 4

   HS testasi eineslihapullat: Raati löysi kaksi pyörykkää, jotka nousivat ylitse muiden

  5. 5

   Unitutkija: Suomalaisten ruokailurytmi vaikeuttaa nukahtamista – Päivän pääateria kannattaisi syödä vasta illalla

  6. 6

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  7. 7

   Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään – ”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”

  8. 8

   Nyt on jollakulla ollut ylimääräistä aikaa: Malminkartanon täyttömäen portaiden yli 200 askelmaa maalattiin valkoisiksi keskiviikkoyönä

  9. 9

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  10. 10

   On yksinkertaisesti väärin olla rikas

  11. Näytä lisää