Valikko
Kotimaa

Vanki väittää sellikaverinsa paljastaneen Aarnion roolin hasistynnyrijutussa

Vanki väitti tynnyrijutussa tuomitun miehen paljastaneen, että Aarnio oli hänen isäntänsä. Mies kiisti jyrkästi.

Jari Aarnion huumekäräjillä kuultiin torstaina vankia, joka on asunut hetken aikaa Jokelan vankilassa samassa sellissä hasistynnyrijutussa tuomitun Raine Sievälän kanssa.

Vangin mukaan Sievälä oli kertonut hänelle vuonna 2012, että hänellä oli kaksi isäntää. Toinen isäntä, joka piti huolta Sievälän turvallisuudesta, oli vangin mukaan United Brotherhood -jengin silloinen johtohahmo Keijo Vilhunen. Vangin mukaan Sievälää epäiltiin vankilassa ”vasikaksi” ja osastolla suunniteltiin hänen pahoinpitelemistään, mutta suunnitelma peruttiin Vilhuselta tulleen käskyn vuoksi.

Sievälä oli vangin mukaan jossain vaiheessa antanut ymmärtää, että hänellä on myös joku toinen vaikutusvaltainen isäntä. Vangin mukaan hänelle selvisi, että toinen isäntä oli Jari Aarnio sen jälkeen, kun Aarnio oli otettu kiinni ja Helsingin Sanomat oli uutisoinut Aarnion ja Vilhusen yhteydestä.

Vangin mukaan Sievälä oli ollut varma, ettei häntä tuomita tynnyrijutusta, vaikka poliisilla oli näyttönä teletietoja. Vanki kertoi, että Sievälä oli puhunut myös, että joku tyyppi tulee muuttamaan kertomustaan. Lisäksi Sievälä oli vangin mukaan puhunut todisteiden katoamisesta.

”Hän sanoi, että minulla on vapaudu vankilasta -kortti. Sanoin, että anna mulle sama kortti, ja hän sanoi, että sä et varmaan halua sitä”, vanki kertoi.

Vangin mukaan hän päätti avautua asioista, koska hän on katkera Helsingin huumepoliisia kohtaan, eikä hänellä ole mitään menetettävää. Mies on viettänyt vankiloissa parikymmentä vuotta. Hän on saanut tuomioita muun muassa petoksista ja huumausainerikoksista.

Sievälän mukaan vangin kertomukset ovat mielikuvituksen tuotetta ja sepitetty esitutkintamateriaalien perusteella. Myös Sievälää kuultiin torstaina.

”Se olisi enemmänkin lääkärihommia tutkia, miksi se puhuu noita”, Sievälä sanoi. Hän huomautti myös, että on epäuskottavaa, että ylipäätään kukaan puhuisi mitään Vilhusesta. ”Uskaltaisiko kukaan puhua Vilhusesta yhtään mitään kenellekään vankilassa?” hän totesi.

Sievälä kuitenkin vahvisti vangin kertomuksen, jonka mukaan Sievälä oli voinut tulla pois eristyksestä sen jälkeen, kun Vilhunen oli soittanut, ettei hänen tarvitse olla siellä.

Salissa kuultiin myös Jokelan vankilan apulaisjohtajaa Jarmo Salmista. Hänen mukaansa vanki on petosmies, eikä hänen sanaansa voinut luottaa. Salmisen mukaan vangin kertomuksessa oli kohtia, joista hän tietää, että ne eivät pidä paikkaansa. Salmista itseään syytetään viidestä virkasalaisuuden rikkomisesta sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hän muun muassa välitti Aarniolle tietoa siitä, keitä tynnyrijuttuun liittyviä vankeja krp:n tutkija oli käynyt tapaamassa.

Todistajana kuultiin myös Aarnion entistä alaista, joka on ollut vangin kanssa tekemisissä. Hänen mukaansa mies on täysin epäluotettava. Poliisi on tällä hetkellä itse rikoksesta epäiltynä kyseiseen vankiin liittyvässä jutussa.

Jari Aarnio on syytteessä mittavan hasisliigan pyörittämisestä. Sekä Sievälää että Vilhusta epäillään Aarnion rikoskumppaneiksi. Sievälä on jo aiemmin tuomittu hasistynnyrijutusta, ja Vilhunen on parhaillaan syytteessä Aarnion ohella. Sekä Aarnio että Vilhunen ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää

  Luetuimmat

  1. 1

   Vieraiden miesten treffipyyntöjä, uhkailua ja savukaasupanos työpaikalla – kostoa hautonut asiakas vainosi vuosia Marjo Oinosta

  2. 2

   Onneton autoverodraama on osoitus poliittisen pelisilmän puutteesta

  3. 3

   Rocktähtien sanat kovenevat Trumpia kohtaan – Bruce Springsteen ryhtyi julistamaan presidentin vastaista ”uutta vastarintaa”

  4. 4

   Nimimerkki Musta Pekka mielipidesivulla: Työttömyyteni jatkuessa tunnen vihaa päättäjiä ja yhteiskuntaa kohtaan

  5. 5

   Lennonjohto suositteli hyppäämistä, Martin Saarikangas ei totellut – pakkolasku pienkoneella veteen teki ”Iso-Masasta” telakkamiehen

  6. 6

   Ministeri Berner: Liikenneverkko­yhtiön valmistelu keskeytetään, autoverosta ei luovuta

  7. 7

   Superbakteereita vastaan täytyy keksiä aivan uusia keinoja tai taistelu on hävitty: ”Meidän täytyy taas tottua siihen, että lapset kuolevat”

  8. 8

   Merenrantaan hamuava suuryritys saa Helsingiltä erityiskohtelua – Luonnonsuojelija: Suosiiko Jussi Pajunen tytärtään?

  9. 9

   CIA:n tiedusteluraportti: Suomi tavoitteli Karjalan palautusta kunnostamalla tarpeettoman Saimaan kanavan

  10. 10

   Trump aloitti suurten lupaustensa lunastamisen – veti Yhdysvallat vapaakauppa­sopimus TPP:stä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Aikuiset ovat nykyään aivan kuin teinejä

  2. 2

   CNN otti Trumpin virkaanastujaisista uskomattoman kuvan – yleisön voi laskea vaikka yksitellen

  3. 3

   Trump uhkaa tuhota Britannian varalaskupaikan

  4. 4

   Superbakteereita vastaan täytyy keksiä aivan uusia keinoja tai taistelu on hävitty: ”Meidän täytyy taas tottua siihen, että lapset kuolevat”

  5. 5

   23-vuotias Ville haluaa ryhtyä talonmieheksi, hankkia koiran ja lopettaa Subutexin käytön – odotellessaan paikkaa katkolle hän ehti jo retkahtaa ja kadota

  6. 6

   Nuoren naisen katoaminen kuohuttaa Islannissa – Murhamysteeriin liittyy grönlantilainen kalastusalus, veritahra vuokra-autossa ja 20 kiloa hasista

  7. 7

   Trump suuttui median uutisoimasta vaatimattomasta yleisömäärästä – ilmakuvat näyttävät karun totuuden virkaanastujaisista

  8. 8

   Satatuhatta suomalaista matkailijaa tuo joka vuosi tuliaisina superbakteerin – Ihmiskunta voi pian joutua elämään ilman antibioottien turvaa

  9. 9

   Merenrantaan hamuava suuryritys saa Helsingiltä erityiskohtelua – Luonnonsuojelija: Suosiiko Jussi Pajunen tytärtään?

  10. 10

   Saako säästöille nyt mistään tuottoa? Asiantuntijat kertovat, miten sijoittaminen kannattaa aloittaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

  2. 2

   CNN otti Trumpin virkaanastujaisista uskomattoman kuvan – yleisön voi laskea vaikka yksitellen

  3. 3

   Trump suuttui median uutisoimasta vaatimattomasta yleisömäärästä – ilmakuvat näyttävät karun totuuden virkaanastujaisista

  4. 4

   Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

  5. 5

   Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

  6. 6

   Miehen epäillään tunkeutuneen sikalaan ja paritelleen karjun kanssa Oulun seudulla

  7. 7

   Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

  8. 8

   Tältä me näytämme aamulla bussissa ja metrossa – Akseli Valmusen kuvareportaasi

  9. 9

   Helsinkiä riivaa huutava pula nuorista miehistä – katso HS:n koneesta, puuttuuko kotikulmiltasi naisia vai miehiä

  10. 10

   Muutin 41-vuotiaana vanhempieni luokse ja toivon, että oma lapseni voi keski-ikäisenä kivuta syliini itkemään

  11. Näytä lisää