Kotimaa

Ferrari alle ja menoksi – unelmien urheiluauton voi vuokrata muutamalla satasella

Monet urheiluautot ovat vuokrattavissa muutaman sadan euron päivähintaan. Ferrarilla pääsee ajamaan vuorokauden ajan 1 000 eurolla.

Käsi pystyyn, kuka ei olisi joskus haaveillut ajavansa Ferrarilla, Porschella, Lamborghinilla tai muulla hulppealla urheiluautolla. Talla pohjaan, kulkupeli muutamassa sekunnissa nollasta sadan kilometrin tuntinopeuteen ja matala keula ihailua herättäen kohti auringonlaskua.

Unelmat kariutuvat kuitenkin helposti siihen, että harvalla on varaa maksaa urheiluautosta – ellei päätä vuokrata sellaista lyhyemmäksi aikaa.

Urheiluautojen tarustoon kuuluvan Ferrarin voi saada tuhannella eurolla päiväksi, eikä monista urheiluautoista tarvitse pulittaa kuin muutamia satoja euroja vuorokaudessa.

Suomessa urheiluautoja ei ole tosin kovin palhon tarjolla. Maasta löytyy vain yksi suhteellisen suuri urheiluautoja vuokraava yritys, Fast Motors. Sen lisäksi on muutamia vuokraajia, joilla on valikoimaa enimmillään muutaman auton edestä.

”Ihmiset ja kysyntä eivät riitä. Maailmalla tämä on hirveän yleinen konsepti, mutta Suomessa ei ole riittävästi ihmisiä, että tänne kannattaisi Bugattia ostaa", analysoi Fast Motorsin toimitusjohtaja Henri Hiekkamies.

Fast Motorsilla on 17 urheiluautoksi luokiteltua menopeliä. Yrityksen jäsenet vuokraavat edullisimmillaan Mini Cooper Cabrioletin 49 eurossa vuorokaudeksi, kun taas kallein menopeli, Audi R8 kustantaa jäsenille 650 euroa päivässä.

Ne, keillä ei ole jäsenyyttä, pulittavat Mini Cooperista 195 euroa ja Audi R8:sta 2 000 euroa vuorokaudessa.

Jäsenyyden Fast Motorsilta saa edullisimmillaan vajaalla 400 eurolla vuodeksi, jolloin tehdään viiden vuoden määräaikainen sopimus.

Jäseniä Fast Motorsilla on Hiekkamiehen mukaan ”toistatuhatta”. Autoja vuokrataan hänen mukaansa viikoittain, yleensä yhdeksi–kolmeksi päiväksi kerrallaan. Pisin vuokra-aika on tänä kesänä ollut kymmenen päivää.

Fast Motors vuokraa autoja Helsingistä, Tampereelta, Turusta, Kouvolasta, Lahdesta ja Jyväskylästä käsin.

Urheiluautoja vuokraavat Fast Motorsin ohella pienemmätkin yritykset, kuten viime talvena perustettu tuusulalainen Vuokraa Ferrari. Yritys tarjoaa Porscheja halvimmillaan 500 eurolla ja Lamborghineja sekä Ferrareja halvimmillaan 1 000 eurolla vuorokaudeksi.

Vuokraa Ferrarille tulee sen perustajan Markus Piirosen mukaan kyselyjä yksi päivässä -tahtia. Piironen pyrkii vuokraamaan autoja mahdollisimman riskittömästi, koska yrityksen toiminta perustuu urheiluautopiireistä saatujen kontaktihenkilöiden omistamien autojen jälleenvuokraamiseen.

”Olemme toteuttaneet meille soveltuvia vuokraustarpeita, kuten musiikkivideoita ja juhlapäiviä, jolloin ihmiset haluavat näyttäytyä. Sellaisiin ei ole lähdetty ollenkaan, joissa ihminen on sanonut, että tuo auto Ouluun kolmeksi päiväksi ja se palautetaan sitten kun ehditään”, Piironen kuvaa.

Vuokraa Ferrari toimittaa kuitenkin urheiluautoja Piirosen mukaan riskittömissä tapauksissa mihin tahansa.

”Tuusulasta käsin on helppo operoida, mutta asiakkaan ei tarvitse tulla sinne, jos hän ei halua. Auto on viety esimerkiksi Helsinkiin ylioppilasjuhliin.”

Pienehkön Vuokraa Ferrarin vinkkelistä kysyntääkin on ollut mukavasti, vaikka Fast Motorsin toimitusjohtaja Hiekkamies pitää markkinaa hankalana.

”Olen ensimmäisen kesän tunnustellut, miten paljon markkinassa on vetoa. Olen nähnyt siinä paljon potentiaalia, sillä palveluntarjoajiakaan ei ole vielä paljon. Olisi tarkoitus iskeä siihen”, Piironen sanoo.

Toistaiseksi Vuokraa Ferrari on vuokrannut autoja pisimmillään päiväksi, mutta yritys aikoo lisätä tarjontaa pidemmiksikin vuokrausajoiksi.

Urheiluautoja vuokraavat Hiekkamiehen ja Piirosen mukaan enimmäkseen tavalliset työssä käyvät ihmiset, vaikka asiakkaita onkin laidasta laitaan. Yritykset esimerkiksi vuokraavat urheiluautoja paljon myös mainoskuvauksiin.

Juhliinkin vuokraaminen on yleistä, mutta suurin osa ihmisistä vuokraa urheiluautoja Hiekkamiehen mukaan ”lähinnä fiilistelyyn”.

”Kun Suomen kesä on lyhyt, otetaan avoauto viikonlopuksi ja ajellaan ja nautitaan.”

Urheiluautojen sesonkiaika on Suomessa lämpimillä säillä toukokuusta elokuun loppuun.

Piironen korostaa, että urheiluautoja vuokrataan lähes aina eri syistä kuin tavallisia autoja. Siksi erilaisten autoejn vuokraamista ei ole hänen mielestään hedelmällistä edes verrata.

”Normaalin auton vuokraaminen on järkisyistä tehty asia. Urheiluauton vuokraaminen on sen sijaan haave, unelma tai imagon nostamistarkoituksessa tehty juttu. Punainen Ferrarihan vielä menee, mutta muut urheiluautot ovat liian järkeviä, eivätkä välttämättä täytä haavekuvia. Muut urheiluautot ovat mielikuvissa lähempänä normaalia, ja silloin hinnan perusteleminen on vaikeaa”, Piironen sanoo.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Autot
 • auton vuokraus

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   11 altistunut kaasulle Mannerheimintiellä, maahanmuuttajien kotoutuskeskukseen saatettu ruiskuttaa tahallaan kaasumaista ainetta – HS seuraa

  2. 2

   Keksittiinkö Malminkartanossa ikiliikkuja? Jätemäen portaat maalattiin tällä kertaa mustiksi

  3. 3

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  4. 4

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  5. 5

   Pian Helsingin ainoaksi synnytyssairaalaksi jäävä Naistenklinikka on vakavissa sisäilmaongelmissa – Husin mukaan remonteista selvitään

  6. 6

   Olympiavoittaja ollut kodittomana kolme kuukautta – pakeni kotoaan ja harkitsi itsemurhaa

  7. 7

   BBC: 10-vuotias raiskauksen uhri synnytti lapsen Intiassa – korkein oikeus oli evännyt tytöltä mahdollisuuden aborttiin

  8. 8

   Marko Junkkarin kommentti vihreiden gallup-suosion hurjasta noususta: ”Nyt huojuu toden teolla sekä Sipilän että Rinteen asema”

  9. 9

   Ensin Mikko sai kuulla olevansa liian lihava, sitten liian laiha ja lopulta liian naismainen – Jatkuva pilkka sai sairastumaan syömishäiriöön ja samalla kariutui myös rakkauselämä

  10. 10

   Huumekuski kaahasi satasta keskellä aamuliikennettä Helsingissä – Pakenijat motitettiin Hämeentielle

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  2. 2

   Poliisi sakotti Flow-festivaalilta ulos vietyä artistia – tapahtuneesta julkaistiin video sosiaalisessa mediassa

  3. 3

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  4. 4

   Professori tyrmää pääsykoe­uudistuksen: ”Käytännössä oikeus­tieteelliseen pääsisi vain laudaturin papereilla” – Lukiolaisten mielestä uudistuksen lähtökohta on oikea

  5. 5

   Delfiininpoikanen ajautui rantaveteen Espanjassa ja kuoli vartissa, koska ihmiset halusivat ottaa kilvan kuvia sen kanssa

  6. 6

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  7. 7

   Globalisaation aika on ohi, kun Yhdysvaltain mahti murenee – ja silloin on tapana rytistä

  8. 8

   Ministeriö vaatii korkeakouluja luopumaan työläistä pääsykokeista jo ensi keväänä – näin muutos vaikuttaa korkeakouluun pyrkiviin lukiolaisiin ja välivuotta viettäviin

  9. 9

   Suomessa on jo niin paljon julkisesti hölynpölyyn hurahtaneita, että jopa ”ajatuksia lukeva” Pete Poskiparta kavahtaa

  10. 10

   Keksittiinkö Malminkartanossa ikiliikkuja? Jätemäen portaat maalattiin tällä kertaa mustiksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvakooste pääkaupunkiseutua riepotelleen myrskyn tuhoista

  2. 2

   Lauantaina salamoi yli 6 000 kertaa, Kiira-myrskyn tuhoja raivataan koko sunnuntai – ”Ihme, ettei mitään vakavampaa sattunut”

  3. 3

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  4. 4

   HS testasi eineslihapullat: Raati löysi kaksi pyörykkää, jotka nousivat ylitse muiden

  5. 5

   Unitutkija: Suomalaisten ruokailurytmi vaikeuttaa nukahtamista – Päivän pääateria kannattaisi syödä vasta illalla

  6. 6

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  7. 7

   Espoolainen Eva ei pelkää mitään muuta niin paljon kuin naapurissa asuvaa ex-miestään – ”Minun kulttuurissani ajatellaan, että miehellä on oikeus lyödä naistaan”

  8. 8

   Nyt on jollakulla ollut ylimääräistä aikaa: Malminkartanon täyttömäen portaiden yli 200 askelmaa maalattiin valkoisiksi keskiviikkoyönä

  9. 9

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  10. 10

   On yksinkertaisesti väärin olla rikas

  11. Näytä lisää