Kotimaa

Sdp tarjoaa taas viime syksyn verolääkkeitä

Puolue suuntaisi kiky-sopimuksen suomat veronkevennykset pieni- ja keskituloisille.

Joensuu

Sdp kohdistaisi kilpailukykysopimuksen laukaisemat veronkevennykset pieni- ja keskituloisille. Rahoitusvaje, joka veronkevennyksistä aiheutuu, korvautuisi Sdp:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan ”dynaamisilla vaikutuksilla” eli ostovoiman kasvulla, kotimaisen kysynnän lisääntymisellä ja työpaikkojen kasvulla.

Myös hallitus lähtee siitä, että kilpailukykysopimuksen johdosta työllisyys paranee ja veron­kevennykset tulevat sitä kautta maksetuiksi. Sdp on ottanut työllisyyden pääteemakseen ja uhkaa seurata tarkkaan, minkälaisia työllisyyttä vahvistavia toimia hallituksen budjettiriihestä tulee.

Sdp julkisti puoluejohdon ­kesäkokouksessa Joensuussa ”verotuksen korjausliikkeen”, jossa puolue esittää verotukseen muutoksia. Koko lista on suoraan puolueen tekemästä vaihtoehtobudjetista viime syksyltä.

Uutta esityksessä on ainoastaan pienyrittäjille suunnattu arvon­lisäverovelvollisuuden alarajan nostaminen 10 000 eurosta 30 000 euroon.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman sanoi torstaina, että esitykset ovat niin ­hyviä, ”että niihin on pakko tarttua”. Hallitus ei ole kuitenkaan tarttunut, joten Sdp tarjoaa niitä uudestaan.

Esitykset kiristäisivät omistamisen verotusta ja keventäisivät työn verotusta. Työtulovähennystä muutettaisiin pieni- ja keskituloisia suosivaan suuntaan, eläkeläisten verotus oikaistaisiin palkansaajien verotuksen kanssa yhtäläiseksi, pääomaverotusta ja miljoonaperintöjen verotusta ­kiristettäisiin.

Rinne vakuutti, että Sdp:n ­veropaketti lisää ostovoimaa, työllisyyttä ja kasvua, velkaantuminen taittuu, mutta kokonaisveroaste ei nouse.

Pohjois-Karjalassa vieraillut puoluejohto sai myös oppitunnin siitä kuinka valtion budjettia seurataan tarkkaan maakunnissa.

Puoluejohdolle vakuutettiin, että Niiralan raja-aseman pitäminen auki 24 tuntia vuorokaudessa olisi elintärkeää maakunnan elinkeinoelämälle. Säästöpaineiden vuoksi raja-aseman aukioloja ehkä joudutaan rajaamaan vain päiväsaikaan.

Koko rajalaitoksen säästötarve on 15 miljoonaa vuodessa. Niiralan aukioloaikojen supistuksella säästyisi 7–8 henkilötyövuotta eli puoli miljoonaa euroa.

Rajavartiolaitoksen kuulemiset ovat kesken ja ratkaisua odotetaan syksyllä. Sisäministeriönkin rahoja puidaan budjetti­riihessä.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  2. 2

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  5. 5

   Mikko Koivusipilä valitsee Suomen radiohitit, ja siinä hommassa raha ratkaisee – ”Minun työtäni ei ole sivistää”

  6. 6

   Timo Soinilta suli puolue alta, mutta tänään on hänen tähtihetkensä

  7. 7

   Peliala on tasa-arvoisempi Kiinassa kuin Suomessa, sanoo peligraafikko – ”Roviolla kysyttiin usein, että entä sitten kun sulla on lapsia”

  8. 8

   Helsingissä asuvat marokkolaiset tuomitsevat Turun veriteon – ”En pidä häntä marokkolaisena, vaan pidän häntä terroristina”

  9. 9

   Voiko terroritekoja estää ennalta? HS selvitti, mitä Suomessa olisi tehtävissä uusien iskujen estämiseksi

  10. 10

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  2. 2

   Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

  3. 3

   21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

  4. 4

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  5. 5

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  6. 6

   Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

  7. 7

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  8. 8

   Krp: Turun puukotuksien pääepäiltyä päästiin kuulemaan – esitetään vangittavaksi huomenna

  9. 9

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  10. 10

   Laura Huhtasaari puhuu kovia mutta hymyilee kivasti ja korostaa äitiyttään – imago on kopioitu Marine Le Peniltä ja muilta oikeistopopulisti­naisilta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  8. 8

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  9. 9

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  10. 10

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  11. Näytä lisää