Kotimaa

Pääministeri Sipilä elinkeinoministeri Olli Rehnin lähdöstä Suomen Pankkiin: Mitään ministerikierrätystä ei tule

Julkisuudessa on arveltu, että Sipilä saattaa järjestellä ministeripakkaansa Rehnin poistumisen yhteydessä uudelleen. Ylen pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina Sipilä sanoi, että hän tekee ”insinöörimäisen suoran ratkaisun”.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk) lähtö Suomen Pankin johtokuntaan ei johda ministerikierrätykseen.

Asiantuntijat ovat arvelleet, että Sipilä saattaa järjestellä ministeripakkaansa Rehnin poistumisen yhteydessä laajemminkin uudelleen. Ylen pääministerin haastattelutunnilla sunnuntaina Sipilä kuitenkin sanoi, että hän tekee ”insinöörimäisen suoran ratkaisun”.

”Ei tule mitään kierrätystä, tilalle valitaan uusi henkilö. Nimi on vain minulla tiedossa”, Sipilä kommentoi.

Rehn jatkaa tehtävässään vuoden loppuun saakka. Sipilän mukaan elinkeinoministerillä on tontillaan vielä kaksi isoa kokonaisuutta: Talvivaaran kaivoksen tilanne sekä hallituksen ilmasto- ja energiastrategia.

”Tähän junaan olisi uuden ministerin vaikea hypätä, joten päätimme yhdessä, että vuodenvaihde on paras ratkaisu.”

Sipilä kertoo toivovansa, että Talvivaaran kaivokselle löytyy uusi sijoittaja vuoden loppuun mennessä. Keskusteluja käydään jatkuvasti, pääministeri kehui kaivoksen toiminnassa tapahtunutta positiivista kehitystä.

”Kaikki tavoitteet, jotka prosessin ylösajamiseksi on asetettu, ovat ylittyneet. Olen todella ylpeä henkilöstöstä ja toivon, että myös rahoittajapiireissä nähdään tämä mahdollisuus.”

Sipilä kommentoi myös perhevapaauudistusta, joka jakaa hallituspuolueita. Kokoomus haluaisi uudistuksen etenevän jo tällä hallituskaudella, keskusta ja perussuomalaiset jarruttavat.

”Keskustelu on kulminoitunut kotihoidon tukeen, mutta se on vain pieni osa kokonaisuutta.”

Sipilä sanoo haluavansa esimerkiksi kannustaa isiä käyttämään ahkerammin nykyisiä isyysvapaan 54:ää päivää.

”Olen sitä mieltä, että perhevapaauudistusta kannattaa lähteä valmistelemaan huolella. Valmistelu seuraavaa hallituskautta varten voidaan mielestäni käynnistää.”

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Turun puukotusten pääepäilty on Abderrahman Mechkah – Uutiskanava: ennen Suomeen tuloaan hän saapui Saksaan laittomasti vuonna 2015

  2. 2

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  3. 3

   Migri: Valtaosalla Suomeen saapuneista marokkolaisista ei ole ollut perusteita turvapaikkaan

  4. 4

   Tutkijat kertovat, miten lähes kenestä vain voi tulla viattomia tappava terroristi

  5. 5

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  6. 6

   Robin jää toistaiseksi keikkatauolle – laulaja jättää jäähyväiset faneilleen areenakonsertilla

  7. 7

   Legendaarinen hippipaku tulee takaisin – VW julkaisee sähköversion Kleinbusista

  8. 8

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  9. 9

   Onko luonnonkosmetiikka terveellisempää kuin tavallinen? Professori epäilee: ”Molemmissa on sama ongelma”

  10. 10

   Vantaa unohti koulun puolustajat – ”huolestuttavaa piittaamattomuutta”, sanoo oikeusasiamies

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  2. 2

   21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

  3. 3

   Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

  4. 4

   Turun puukotusten pääepäilty on Abderrahman Mechkah – Uutiskanava: ennen Suomeen tuloaan hän saapui Saksaan laittomasti vuonna 2015

  5. 5

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  6. 6

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  7. 7

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  8. 8

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  9. 9

   Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

  10. 10

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  8. 8

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  11. Näytä lisää