Kotimaa

Klovni-ilmiö paisuu Pohjanmaalla – ihmisten pelottelussa käytettiin vesuria ja puukkoa

Pohjanmaalla on viikossa ollut kolmisenkymmentä klovnitapausta.

Pohjanmaan poliisilla on viimeisen reilun viikon aikana ollut lähes kolmekymmentä klovneihin liittyvää hälytystehtävää. Suurin osa tehtävistä on tullut hätäkeskuksen ilmoitusten kautta.

Ilmoitukset ovat koskeneet klovnin asuihin tai naamareihin pukeutuneita henkilöitä ja näiden outoa käyttäytymistä, kertoo Pohjanmaan poliisi.

Osassa tapauksista klovnit ovat vain oleskelleet tai kävelleet, mutta useita kertoja klovnit ovat lähteneet myös ihmisten perään ja pelotelleet heitä. Eräässä tapauksessa klovnilla oli ollut kädessään puukko.

Poliisin tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi loukkaantunut klovnien säikyttelyssä.

Kahdessa tapauksessa poliisi on ottanut kiinni klovneina esiintyneitä henkilöitä. Molemmilla kerroilla klovnit ovat osoittautuneet alaikäisiksi pojiksi. Poliisi on toimittanut heidät kotiinsa.

Seinäjoella keskiviikkona ilmoitetussa tapauksessa klovniasuinen henkilö oli hypännyt tielle puoli yhdentoista aikoihin illalla. Klovnilla oli ollut kädessään vesuri. Tieltä klovni oli poistunut takaisin metsään.

Kyseistä klovnia etsittiin kolmen poliisipartion ja poliisikoiran toimesta, mutta epäiltyä ei löytynyt.

Pohjanmaan klovnit ovat aiheuttaneet Vaasassa 11, Kokkolassa 3, Seinäjoella 3, Kurikassa 3, Lapualla 3, Pietarsaaressa 2, Peräseinäjoella 2, Kauhajoella 1 ja Lestijärvellä 1, eli yhteensä 29 poliisitehtävää.

Poliisi pyytää edelleen, että oudosti käyttäytyvistä ja ihmisiä pelottelevista klovneista ilmoitettaisiin poliisille. Tulevan viikonlopun halloweenin aikana poliisi pyytää kaikkia huomioimaan leikkimielisen ja todellisen pelottelun rajan.

Psykiatrisen vankisairaalan ylilääkäri ja psykiatri Hannu Lauerma analysoi Helsingin Sanomille klovni-ilmiötä 22. lokakuuta.

Pelotteluun liittyy Lauerman mukaan sadismia ja vallankäyttöä. Kiusantekijä iloitsee siitä, että saa toisen ihmisen pelkäämään.

Lauerman mukaan klovnien pelottelu voi häiritä lapsen mielenrauhaa pitkään.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • klovni-ilmiö
 • Pohjanmaa
 • Vaasa
 • Seinäjoki

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Turun puukotusten pääepäilty on Abderrahman Mechkah – Uutiskanava: ennen Suomeen tuloaan hän saapui Saksaan laittomasti vuonna 2015

  2. 2

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  3. 3

   Migri: Valtaosalla Suomeen saapuneista marokkolaisista ei ole ollut perusteita turvapaikkaan

  4. 4

   Tutkijat kertovat, miten lähes kenestä vain voi tulla viattomia tappava terroristi

  5. 5

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  6. 6

   Robin jää toistaiseksi keikkatauolle – laulaja jättää jäähyväiset faneilleen areenakonsertilla

  7. 7

   Legendaarinen hippipaku tulee takaisin – VW julkaisee sähköversion Kleinbusista

  8. 8

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  9. 9

   Onko luonnonkosmetiikka terveellisempää kuin tavallinen? Professori epäilee: ”Molemmissa on sama ongelma”

  10. 10

   Vantaa unohti koulun puolustajat – ”huolestuttavaa piittaamattomuutta”, sanoo oikeusasiamies

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  2. 2

   21-vuotias nainen raiskattiin pihalla Torniossa

  3. 3

   Turun puukotusten pääepäilty ”ei ollut erityisen uskovainen”, kertoo hänet tunteva turkulais­yrittäjä

  4. 4

   Turun puukotusten pääepäilty on Abderrahman Mechkah – Uutiskanava: ennen Suomeen tuloaan hän saapui Saksaan laittomasti vuonna 2015

  5. 5

   Kaj Linna istui murhasta 13 vuotta syyttömänä Ruotsissa ja saa siitä miljoona­korvaukset – HS seurasi Linnan uutta elämää Kanarialla, jonne hän aikoo perustaa skorpionifarmin

  6. 6

   Hasan juoksi Turun puukottajan perään ja sai itse puukosta kaulaan – ”Hänen silmissään näkyi vain tyhjyyttä”

  7. 7

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  8. 8

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  9. 9

   Turun puukotuksissa apuun rientänyt Hassan Zubier saapui pyörä­tuolissa muisto­hetkeen – ”Tein sen, minkä oletan jokaisen tekevän samassa tilanteessa”

  10. 10

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  8. 8

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   Järjestyksen­valvojat heittivät kaksi naisesiintyjää ulos alueelta Flow’ssa – festivaali hakee esiintyjille korvauksia

  11. Näytä lisää