Valikko
Kotimaa

Keskustelu Lapsille Tanssi Hölkkää Retket Rock Teatteri Konsertit Näyttelyt Luento

Tilaajille

Viimeisessä Espalta Arabatille -kirjallisuusillassa katsotaan Andrei Tarkovskin elokuva ja keskustellaan Velipekka Makkosen johdolla viime aikoina ilmeistyneistä Tarkovski-kirjoista ja tietysti itse elokuvaohjaajasta.

Keskustelu alkaa Neuvostoliiton kulttuurikeskuksessa klo 18 ja osoite on Nordenskiöldinkatu 1.

Tutkimusasiamies Kai Torvi EVA:sta on perehtynyt Itämeren alueen muutosten vaikutuksiin suomalaisuudessa. Asiasta keskustellaan Suomalaisen Klubin kabinetissa Kansakoulukuja 3:ssa alkaen klo 18.

Isokenkäisten ajatuksia Euroopan valuuttayhteistyön vaikutuksista Suomessa on kuultavissa avoimessa keskustelutilaisuudessa, jonka järjestää Eurooppa -toimikunta. Alustajina ovat ylijohtaja Sixten Korkman Valtiovarainministeriöstä ja tutkija Pekka Sauramo. Keskustelua johdattelee apulaiskaupunginjohtaja Erkki Tuomioja.

Keskustelu käydään Yliopiston pienessä juhlasalissa Fabianinkatu 33:ssa, 4. kerroksessa klo 18-20.

Moskovan suuri sirkus esiintyy Helsingissä seitsemän kertaa. Ohjelmassa on hienoja hevostemppuja, taitoratsastusta, klovneja ja trapetsikeekoilua. Esiintyjinä on myös kissoja, koiria, merileijonia ja kyyhkysiä. Kannattaa mennä katsomaan, esiintyvätkö ne iloisesti vaiko ikeen alla, niin kuin lehmät ja hevoset taannoisessa rodeotapahtumassa.

Sirkus pystytetään Jäähalliin ja se aloittaa torstaina klo 19, perjantaina erikoisesitys klo 12 koululaisille ja eläkeläisille, illan esitykset on loppuunmyyty, lauantaina esitykset alkavat klo 14 ja 19 , sunnuntaina klo 14 ja 18. Perjantain erikoisnäytös maksaa 40 markkaa, muuten liput maksavat 120-40 markkaa Lippupalvelusta tai SNS:n piiritoimistosta Ruoholandenkatu 2:ssa.

Tunnustaako mummi leikkineensä puisella Plutolla? Entä nukahtiko isoeno kankainen Mikki Hiiri vuodekumppaninaan? Epäilyksenalaisia ovat kaikki vuoden 1930 jälkeen syntyneet, joiden jäämistöistä on kerätty Mikki-vanhus -aiheinen vitriini herra Hiiren 60-vuotisjuhlan kunniaksi. Vitriinissä on Mikin ja Pluton lisäksi pula-ajan lottakankaasta tehty Minni, Mikki Hiiri sohvatyynynä ja pannumyssynä.

Vitriinin ohella on tarjolla mikkitietoa jaettavaksi isoille ja pienille.

Mikki Hiiri -vitriini on esillä Helsingin kaupunginmuseossa Hakasalmen huvilassa Karamzininkatu 2:ssa. Museo on avoinna sunnuntaista perjantaihin klo 12-16 torstaisin klo 12-20. Lauantaisin talo on suljettu.

Hienostuneisuuden huippu on tansseja kolmelle pianon kanssa. Se kertoo nykyajan ilmiöistä lähtökohtanaan yhä lisääntyvä esineellistyminen, esine-erotiikka.

Irrallisina ihmisinä ja esineinä tanssivat Hannu Hyytinen, Marja Leino ja Ari Numminen. Pianoa soittaa Folke Gräsbeck. Hienostuneisuuden huipun Helsingin ensi-ilta on Savoyssa keskiviikkona klo 20, liput maksavat 45 ja 25 markkaa ja niitä saa tuntia ennen ovelta. Lippuja voi myös varata Raatikosta, numerosta 8732306.

Uutta tanssia Vanhalla on Riitta Pasasen teos Kamelinainen, joka ammentaa Uuno Kailaan runojen tunnelmista. Kamelinaisessa tanssivat Pasasen lisäksi Sanna Kekäläinen ja Annika Tudeer. Zodiak on tanssijoiden ryhmä, joka hakee uutta ilmaisua ja tuoretta liikemateriaalia. Kamelinainen taas on Kailaan mukaan satiiniin ja loisteiseen punaan pukeutunut, välkkyviin valopylväisiin nojaileva.

Esitykset Vanhalla klo 20 keskiviikosta perjantaihin, liput 40 ja 30 markkaa Lippupalvelusta ja Tiketistä.

Jos kunto kestää 10 tai 20 kilometrin hölkän, voi osallistua keväiseen Pääkaupunkijuoksuun, joka toistuu identtisenä syksyisen juoksun kanssa. Kilpailet vain itseäsi vastaan, sillä jokainen maaliin saapunut saa palkinnoksi mitalin.

Lähtö hölköttelyyn klo 11 Pirkkolan urheilupuistosta, jonne myös palataan. Hölkkä ei ole ilmainen, vaan maksaa 110 markkaa, jonka voi tilittää OKO-Arkadian konttoriin.

Vailla vakinaista asuntoa ry. ja Asukki-lehti järjestävät retken Vartiosaareen, jossa sauna on kuumana koko päivän, paistetaan makkaraa, juodaan kahvia ja syödään pullaa ja suunnitellaan mökkitalkoita. Vartiosaareen pääsee veneellä Yliskylän Reposalmentien päässä olevalta laiturilta klo 9, 12, 15 ja 18 ja laiturille busseilla 85 ja 88 tai Herttoniemen metrolla. Retki alkaa jo kello 9 .

Kesän ensimmäinen rocktapahtuma jyrähtää päälle Katajanokalla, esiintyjinä mm. The Balls, Don Huonot, The Goods, Joy&The Pain ja Innerspace Men.

Musa alkaa klo 13 ja päättyy klo 21, tapahtuma on ilmainen ja osoite, mikäli äänen perusteella ei paikalle löydä, Kruunuvuorenkatu 17.

Katja Krohn on kirjoittanut ja ohjannut Kellariteatterille uuden näytelmän, jonka nimi on Kaunotar kiipelissä. Juttu on melodramaattinen (siis naurattaa silloin kun pitäisi itkeä ja itkettää juuri kun pitäisi nauraa) kolmiodraama, joka on sovitettu Hollywoodin kulta-ajan musikaalien henkeen.

Näytelmän ensi-ilta on huomenna klo 19 ja Kaunotar kiipelissä menee Kellariteatterissa joka päivä kuun loppuun. Liput maksavat 30 ja 20 markkaa ja teatterin osoite on Liisankatu 27. Kaunotar kiipelissä kestää 45 minuuttia.

Q-teatteri esiittää HYYn studiossa eli Ylioppilasteatterissa Antti Raivion monologinäytelmän Viimeinen karavaani, jossa luvataan kertoa ihmiskunnan tarina 50 minuutissa. Raivio on lainannut Tournieria, Bicsheliä ja itseään kertomukseensa erään sielun vaelluksesta ensimmäisestä ihmisestä viimeiseen. Ensimmäinen ei olekaan kaikkien tuntema Aatami, vaan Ebon, jumalan koepainos. Viimeisen saa selville vain katsomalla näytelmän.

Esitykset alkavat klo 19 sunnuntaina, keskiviikkona ja perjantaina ja maksavat 30 ja 20 markkaa. Ylioppilasteatterin osoite on Aleksanterinkatu 23, sisään rautaportista.

Svenskanin Spindelkvinnans kyssissä, Hämähäkkinaisen suudelmassa ei nimestä huolimatta ole naista mukana kuin mielikuvituksessa. Näytelmä perustuu Manuel Puigin samannimiseen romaaniin, joka on tunnetumpi elokuvaversiostaan. Spindelkvinnanin viimeiset esitykset tällä viikolla tiistaista perjantaihin. Homoerotiikkaa ruotsiksi, lavalla Dan Henriksson ja Rabbe Smedlund, ohjaus Ralf Forsström. Esitykset alkavat klo 19 ja maksavat 55 ja 35 markkaa.

Kirkuna on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osaston opiskelijoiden ja opettajien perustama ryhmä, joka järjestää neljä päivää kestävän äänien näyttelyn, jonka nimi on Vapauden kaiho Vapauden aukiolla, Ylioppilastalojen välissä. Näyttelyyn voi sukeltaa suoraan Mannerheimintien metelistä.

Näyttely avataan joka päivä klo 12 ja suljetaan klo 22. Joka ilta esitetään Kirkunan Kalevalakantaatti klo 19. Muita esiintyjiä ovat mm. keskiviikkona klarinetisti Kari Kriikku klo 18, torstaina klo 18 kitaristi Jukka Orma, perjantaina tanssija Reijo Kela klo 16 ja joikaaja Wimme Saari klo 18. Tapahtuma jatkuu vielä lauantaina, jolloin voi kuunnella mm. viulisti Mikko-Ville Luolajan-Mikkolaa klo 18.

Heikki Mäntymaa on ahkera esinetaiteilija, joka on kevään kuluessa käsitellyt mm. lapiota ja ämpäriä. Nyt hän on vienyt sankonsa Harakan saareen teemalla Unelma vedestä = vaara ihmisestä. Se on ämpäristöpoliittinen kannanotto aiheisiin uhka ilmasta, vaara vedestä, jne. Harakkaan pääsee veneellä Ullanlinnan laiturista tasatunnein, ämpärit löytää Harakan saaren länsikallioilta. Installaatio on paikalla ensi viikon sunnuntaihin.

"Vasta äskettäin tajusin tuolieni erilaisuuden", Antero Halla paljastaa. "Toinen heistä on naistuoli, toinen miestuoli." Hallalta, pilapiirtäjä Ansulta, on syntynyt teemanäyttely Istu ja pala, joka keskittyy hänen kahteen työhuoneen tuoliinsa. Ne ovat olleet siellä iät ja ajat, mutta taiteilija tajusi niiden läsnäolon vasta äskettäin. Samalla hän tajusi ryhtyä tutkimaan tasa-arvoasiaa ainakin tuolien näkökulmasta.

"Tämä on Lady Pink", Ansu esittelee toisesta tuolista maalaamaansa muotokuvaa. Entäs tämä toinen?

"Se on tietysti Mister Brown." Istu ja pala on avoinna ravintola Wellamossa ti-pe 11-23, la-su 13-20; Vyökatu 9.

Helsingin Turussa 350 vuotta sitten perustettu Yliopisto juhlii olemassaoloaan tällä viikolla fysiikan laitoksilla näyttelyillä ja luennoin. Johtaja Hannu I. Miettinen puhuu aiheesta Maailmankaikkeutemme synty ja eikä ilmeisesti voi olla käsittelemättä aihetta myös lopun näkökulmasta. Luento alkaa klo 18.15 Suurenergiafysiikan laitoksen auditoriossa Siltavuorenpenger 20:ssa. Luento kestää kolme varttia ja sisään pääsee ilmaiseksi.

Tarkovskin elokuvataiteesta Itämerestä ja suomalaisuudesta Eurooppa-Suomi Sirkus tulee Helsinkiin Mikki, 60-v. Raatikon esine-erotiikkaa Zodiakin Kamelinainen Pääkaupunkijuoksu Vartiosaareen Kaikki satamaan Klitsun Hollywood Ihmisen tarina tunnissa Hämähäkkinainen loppuu Kirkunan Vapauden kaiho Kaikki ämpäristä Kaksi tuolia Maailmankaikkeudesta

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  3. 3

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  4. 4

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  5. 5

   Viinaralli kallistuu, Viro nostaa oluen verotusta tällä viikolla peräti 70 prosenttia – sataman alkoholimarket hamstrasi varastot täyteen

  6. 6

   Poliisi keskeytti uuden Suomi ensin -mielenosoituksen Rautatientorilla – neljä ihmistä otettiin kiinni

  7. 7

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  8. 8

   Euroopan maihin kohdistunut laaja kyberhyökkäysten sarja levisi nyt myös Yhdysvaltoihin – Häiriötilanteita jo kolmella mantereella noin kymmenessä maassa

  9. 9

   Venäläismiehen yhdeksänmetrinen matkailuvene upposi Kotkassa laituriin, sitten omistaja katosi

  10. 10

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  4. 4

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  5. 5

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  6. 6

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  7. 7

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  10. 10

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää