Valikko
Kotimaa

Vihreät uskovat gallupien lupausten täyttyvän vihdoin Kokousväki pani puoluesihteeriehdokkaansa tenttiin

Tilaajille

Vihreä liitto lähtee taas suurin odotuksin vaalitaisteluun. Vihreät uskovat voivansa saada kevään eduskuntavaaleissa kymmenen, jopa kaksikymmentä kansanedustajaa. Nyt edustajia on neljä.

Vihreiden toiveikkuutta lisää, että puolueen sisäiset riidat ovat lähes loppuneet ja maan kattava koneisto on valmis. Vaalityössä puolue pyrkii pois aiemmasta vaatimattomuudesta.

Ongelmanaan vihreät pitävät poliittisen uskottavuuden puuttumista ja sitä, miten pitää vihreä kilpi kirkkaana ja erottautua selvästi muista puolueista. Vaaliliittoihin vihreät eivät mene.

Ehdokkaita asetetaan jokaisessa vaalipiirissä niin paljon kuin mahdollista. Ainoastaan Vaasassa saattaa pari paikkaa jäädä vajaaksi.

Katto mainonnalle

Suosituksen mukaan itseään ei saa mainostaa yli 20000 markalla. Jos summa on suurempi, siitä joutuu maksamaan puolueelle veroa. Vihreän liiton valtuuskunta ja vaalivastaavat suunnittelivat taktiikkaansa lauantaina Rovaniemellä. Sunnuntaina kokous keskittyy vaaliteemoihin.

Sittenkin puoluesihteeri

Vihreät karttelevat edelleen samastumista muihin puolueisiin niin paljon, että uuden työntekijän nimikkeestä piti käydä pitkä keskustelu. Koeäänestyksen jälkeen päädyttiin puoluesihteeriin.

Valittavan henkilön tulee käyttäytymisellään osoittaa, että hän eroaa muissa puolueissa työskentelevistä virkaveljistään, vihreät puolustivat päätöstään. Puoluesihteeri valitaan vasta marraskuussa.

Kisaan on ilmoittautunut neljä ehdokasta, jotka pantiin lauantaina kokousväen tenttiin.

24 tuntia vai vähemmän

Kisan voittajaksi ennustetaan Sauria tai Välimäkeä, mutta myös Ruonalalla on vankka kannatus. Hän lupasi korostaa puoluesihteerinä naisalue- ja terveysnäkökohtia.

Sauri markkinoi itseään kokousväelle ilmoittamalla, että olisi 24 tuntia vuorokaudessa puolueen käytössä. "Inspiraatio, potku, usko, innostus ja sen säilyttäminen", Sauri luetteli teesejään. Hänen mielestään vihreillä on nyt ensimmäisen kerran mahdollisuus pitää loppuun asti yllä kannatuskyselyiden lupaama vaalimenestys.

Välimäki puolestaan ilmoitti jättävänsä 24 tunnista osan perheelle ja henkilökohtaiselle politikoinnille. Hän karsasti macho-miehiä, jotka antavat politiikan syrjäyttää muun elämän.

Niemelä lupasi panna puoluesihteerinä itsensä "kokonaan likoon" ja olla "jonkinlainen eko-kääriäinen". Hänen mielestään vihreiden ei pidä olla vain kaupunkilaisälyköiden puolue.

Ruonala puolestaan ilmoitti asuvansa joka tapauksessa Kuopiossa.

Kun liiton puheenjohtaja Heidi Hautala yritti revolverihaastatella ehdokkaita tivaamalla heiltä nopeita vastauksia kärjistettyihin kysymyksiin, Niemelä nauratti kokousta vetoamalla flunssaansa. En rupea puoluesihteeriksi ollenkaan, jos minulta vaaditaan muutamassa minuutissa kanta perehtymistä vaativaan asiaan, hän ilmoitti.

Hautalan kysymys koski vihreiden eduskuntaryhmän päätöstä lähettää kansanedustaja Eero Paloheimo edustajanaan parlamenttivaltuuskunnan matkalle Kiinaan. Paloheimon lähtöä paheksuttiin vetoamalla Kiinan ihmisoikeustilanteeseen.

Ehkä minä olen keskivertonainen, Ruonala vastasi kysymykseen, minkälaisen mielikuvan hän puoluesihteerinä loisi vihreistä. "Tämännäköistä vihreyttä minä haluan ajaa", Sauri ilmoitti villapaitaansa venyttäen. Välimäki sanoi tarpeen tullen pukeutuvansa pikkutakkiinkin.

Kyselyn ulkopoliittinen osa keskittyi Karjalan palauttamiseen. Kukaan vastaajista ei vaatinut rajan siirtämistä.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  3. 3

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  4. 4

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  5. 5

   Viinaralli kallistuu, Viro nostaa oluen verotusta tällä viikolla peräti 70 prosenttia – sataman alkoholimarket hamstrasi varastot täyteen

  6. 6

   Poliisi keskeytti uuden Suomi ensin -mielenosoituksen Rautatientorilla – neljä ihmistä otettiin kiinni

  7. 7

   Euroopan maihin kohdistunut laaja kyberhyökkäysten sarja – Häiriötilanteet vakavia ainakin Ukrainassa, Venäjällä ja eri puolilla Länsi-Eurooppaa

  8. 8

   Venäläismiehen yhdeksänmetrinen matkailuvene upposi Kotkassa laituriin, sitten omistaja katosi

  9. 9

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  10. 10

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  4. 4

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  5. 5

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  6. 6

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  7. 7

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  10. 10

   Venäjä uhkaa kieltää viestipalvelun käytön, uutissivuston mukaan Telegram on siirtänyt työntekijänsä Suomeen – HS etsi heitä venäläisomisteisesta lomakeskuksesta Savitaipaleella

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää