Valikko
Kotimaa    |   Miksi?

Mitä 27.12. tulevat alokkaat tekevät pyhinä?

Tilaajille

Tämän vuoden kolmas ja viimeinen ikäluokka astuu varusmiespalvelukseen 27. joulukuuta eli ennen vuodenvaihteen pyhiä.

Pääesikunnan järjestelyosaston päällikkö, eversti Pentti Lehtimäki, miksi moinen ajankohta?

"Uusi asevelvollisuuslaki määrää, että tänä vuonna on puolustusvoimiin otettava kolme saapumiserää varusmiehiä. Kolmannen erän tulo ajautui pakosta tuohon väliin, koska lain perusteella emme voi lykätä sen tuloa ensi vuoteen." Alokkaat tulevat joukko-osastoihin tapaninpäivän jälkeen torstaina klo 18:aan mennessä. Ensimmäinen kokonainen palveluspäivä on perjantai ja sitten onkin jo lauantai, sunnuntai, uudenvuodenaatto sekä uudenvuodenpäivä. Millaista palvelusta ja koulutusta puolustusvoimat alokkaille aikoo pyhäseutuina järjestää ja kuka heitä kouluttaa?

"Tähän kysymykseen en pysty vastaamaan. Pääesikunnan koulutuspuoli ja joukko-osastot vastaavat siitä. Suoraan sanoen on kyllä selvää, ettei alokaskoulutus voi alkaa uudenvuodenpyhinä vaan vasta niiden jälkeen vaikka perjantai olisikin ihan normaali koulutuspäivä." Siinähän menee kutakuinkin viikko sitten hukkaan ja odotellessa?

"En uskalla sanoa odottavatko he siellä ja miten joukko-osastot asian järjestävät. Joukko-osastoissa voidaan järjestää ja on pakkokin järjestää monenlaista koulutusta, koska eihän me nyt oteta nuoria miehiä sinne istumaan ja odottamaan. Kyllä varuskunnassa on paljon tehtäviä, joita voidaan toteuttaa. Siellä on alokastarkastusta ja sisäjärjestyksen opettamista ja muuta tämäntyyppistä asiaa." Mitä joukko-osastoissa on suunniteltu, löytyykö alokkaille järkevää puuhaa uudenvuodenpyhiksi, Pohjois-Karjalan prikaatin komentaja eversti Ilkka Hollo?

"Kyllä löytyy, mutta se pitää suunnitella hyvin. Lauantait ovat meillä normaaleja työpäiviä ja pyhien sattuminen antaa hyvät mahdollisuudet suorittaa kerrankin kunnolla alokkaiden perehdyttäminen varuskuntaan, sotilaselämään yleensä, varusteisiin ja mm. varusmiestoimikuntaan. Mahdollista on, että sotilaskodit järjestävät pojille tulojuhlat juuri uudenvuodenaattona." Onko torstaina tulleilla alokkailla mahdollisuus päästä lomille jo ensimmäisessä viikonvaihteessa, vuodenvaihteessa?

"Ei vielä, mutta ehkä jo seuraavan viikonlopun aikana." Joukko-osastoissa joulun ja uudenvuoden välipäivinä on kantahenkilökunta normaalisti purkanut kertynyttä ylityöruuhkaa ja rästiin jääneitä vapaita. Nyt kuulemma iso osa kantahenkilökunnasta joutuu ottamaan alokkaat vastaan ylitöinä 100 prosentin korotetulla palkalla. Kuinka kalliiksi tämä tulee puolustusvoimille?

"Suuri osa edellä kerrotuista toiminnoista voidaan suorittaa hyvin pienellä kantahenkilökunnalla ja pääosin varusmiesesimiesten johdolla." SVEN WIKSTRÖM

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Globaali kyberhyökkäys levisi nyt myös Suomeen – Haittaohjelmat iskeneet jo kolmella mantereella yli kymmenessä maassa

  3. 3

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  4. 4

   Murhatutkimuksissa yllättäen paljastuneen metsähaudan vainajia yritetään nyt tunnistaa – hautaa on hoidettu, paikalliset arvelevat

  5. 5

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  6. 6

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  7. 7

   Terveystalon ja Diacorin potkuista kerrottiin juuri ennen juhannusta – ”Tietysti toivoisi, ettei perhettä yhdistävää hetkeä pilattaisi irtisanomisuutisilla”

  8. 8

   Viinaralli kallistuu, Viro nostaa oluen verotusta tällä viikolla peräti 70 prosenttia – sataman alkoholimarket hamstrasi varastot täyteen

  9. 9

   Poliisi keskeytti uuden Suomi ensin -mielenosoituksen Rautatientorilla – neljä ihmistä otettiin kiinni

  10. 10

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  4. 4

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  5. 5

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  6. 6

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  7. 7

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  10. 10

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää