Valikko
Kotimaa

Palloeläimet somistavat päivän

Tilaajille

Olen koukussa. Pitkin päivää huomaan yllättäen suunnittelevani yhä uusia pallofiguureja. Pallot eivät jätä minua rauhaan.

Kierre alkoi maanantaina. Tanskassa asuva entinen klovni Cha Cha piti ilmapallosomistuksen pikakurssin. Hän näytti, kuinka ohut kolmekymmentäsenttinen kumilerpukka muuttuu hetkessä joutseneksi tai mäyräkoiraksi.

Yhdysvalloissa, Englannissa ja Saksassa ilmapallokulttuuri on paljon pitemmällä kuin meillä: siellä alan taitajat voivat panna rahoiksi. Ilmapalloilla somistetaan tavarataloja, yrityksiä ja juhlahuoneistoja. Pallovirtuoosit seuraavat tarkasti alan uusia tuulia lehdistä, kuten Balloons and Parties Today -julkaisusta.

Ilmapallokulttuuri leviää hiljalleen myös Suomeen. Tämä on ymmärrettävää, sillä on aivan toista, jos ravintolan nurkkaa komistaa palmun sijasta metrin korkeudella leijuva jättibanaani tai Mikki Hiiri.

Pallosomistuksiin on syytä käyttää joko lateksi- tai foliopalloja. Foliopallot maksavat jopa kymmenen kertaa enemmän kuin luonnonkumiset, mutta kestävät pitempään. Cha Chan eli Don Gebhardin mukaan foliopallo saattaa kestää lerpsahtamatta jopa kuukausia.

Lateksipallot ovat ystävällisempiä luonnolle. Juuri niistä muotoillaan myös vinkerät eläinhahmot.

Pallot voi täyttää ilmalla, heliumilla tai typellä. Heliumin kanssa työskennellessä pitää toimia nopeasti, koska suuren urakan loppupuolella ensimmäisenä täytetyt pallot ovat jo saattaneet kutistua.

Kurssilla sanottiin, että jos kaasupullon venttiili katkeaa, pullo saattaa lentää ilmassa jopa 70 kilometriä. Itse helium on vaaratonta.

Cha Cha pystyy puhaltamalla täyttämään nakkipallon toisensa perään. Minulta ei suju edes yksi. Amsterdamissa eräs klovni kuoli puhaltaessaan ilmapalloa.

Jonkinlainen pumppu on oltava. Sähköllä toimiva helpottaa suuren pallomäärän täyttämistä, mutta muutaman pumppaaminen onnistuu aina myös käsipelillä. Pienen harjoittelun jälkeen sähköpumpulla voi hurauttaa kaksikin palloa kerralla täyteen ilmaa.

"On tärkeää, että lateksipalloja ei täytetä liikaa. Jos huoneessa käy paljon ihmisiä, lämpötila kohoaa ja ilma palloissa laajenee. Pallot saattavat räjähtää", Cha Cha opetti.

Ensimmäiset omat palloni olivat väärän kokoisia. Läpimitta pitää aina tarkastaa pahvisapluunaan sujauttamalla. Kun oikean kokoisia toisiinsa sidottuja palloja on kosolti valmiina, niistä voi rakentaa pylväitä, kaaria ja köynnöksiä.

"Jouluna voi käyttää eri värisiä palloja kuin syntymäpäivinä. Palloista voi rakentaa vaikka joulupukin tai kuusen", Cha Cha neuvoi.

Kiinnostavinta on väsätä pitkistä nakkipalloista erilaisia hahmoja. Ensimmäisellä koirallani oli luonnottoman pitkä kuono ja kampurajalat. Sen häntä oli nuijamainen.

Toinen onnistui paremmin. Kaikki jalat olivat samanpituisia ja häntä tuuhean tanakka.

Ensimmäisellä joutsenellani oli kyhmy väärässä paikassa. Lisäksi se keinahteli jatkuvasti nokalleen. Muuten se oli kohtalainen.

Nyt joutsen onnistuu jo hyvin - kuten myös jänis, tulppaani, hirvi ja villakoira. Niitä syntyy yhä nopeammin. Olen somistanut jo kodin ja työpaikan.

Kumihahmoilla on mukava piristää lähimmäistä. Suunnittelen norsua.

SAMI SOININEN

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  4. 4

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  5. 5

   Viinaralli kallistuu, Viro nostaa oluen verotusta tällä viikolla peräti 70 prosenttia – sataman alkoholimarket hamstrasi varastot täyteen

  6. 6

   Poliisi keskeytti uuden Suomi ensin -mielenosoituksen Rautatientorilla – neljä ihmistä otettiin kiinni

  7. 7

   Euroopan maihin kohdistunut laaja kyberhyökkäysten sarja – Häiriötilanteet vakavia ainakin Ukrainassa, Venäjällä ja eri puolilla Länsi-Eurooppaa

  8. 8

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  9. 9

   Venäläismiehen yhdeksänmetrinen matkailuvene upposi Kotkassa laituriin, sitten omistaja katosi

  10. 10

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  4. 4

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  5. 5

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  6. 6

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  7. 7

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  10. 10

   Venäjä uhkaa kieltää viestipalvelun käytön, uutissivuston mukaan Telegram on siirtänyt työntekijänsä Suomeen – HS etsi heitä venäläisomisteisesta lomakeskuksesta Savitaipaleella

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää