Valikko
Kotimaa    |   Uusimaa

Tilanne, kun 100 prosenttia äänistä...

Tilaajille

Tilanne, kun 100 prosenttia äänistä on laskettu Matti Louekoski , 49, purjehtiva varatuomari ja kansanedustaja Espoosta. Holkerin hallituksen valtiovarainministeri, ollut aiemmin myös oikeusministerinä. Ura alkoi alle 30-vuotiaana Auran virkamieshallituksessa ja jatkui Paasion "nappulaliigassa". Putosi 1979, mutta palasi eduskuntaan 1983. Espoolainen kaupunginvaltuutettu. Harrastaa museoautoja.

Tuulikki Hämäläinen , 50, ekonomi, sosiaali- ja terveysministeri, hyvinkääläinen ammattipoliitikko, Sdp:n varapuheenjohtaja. Sai kotikunnassaan vastaansa opposition, mutta uudelleenvalinta varmistui, kun Hämäläinen pääsi ministeriksi. Muistutti vaalikampanjassaan, että hän sai aikaan maailman edistyksellisimmän päivähoitolain.

Saara-Maria Paakkinen , 49, tuusulalainen toimittaja aloittaa jo neljännen kautensa eduskunnassa. Ilmoitti neljä vuotta sitten haluavansa hoitaa uusmaalaisten asuntoasiat kuntoon. Pitää itse suurimpina saavutuksinaan asuntorahastoa ja Pornaisten tietä. Yritti hoitaa myös suomalaiset panttivangit Irakista.

Lauri Metsämäki , 52, on ruotsinkielinen demari Tammisaaresta. Nousi edellisissä vaaleissa eduskuntaan hieman yllättäen. Uusi nyt paikkansa helposti, vaikka onkin pysynyt koko vaalikauden lähes näkymättömissä. Tammisaaren kansallispuiston puolestapuhuja.

Tuula Linnainmaa , 49, nousi Arkadianmäelle toiseksi kaudeksi. Hän on valtiotieteen maisteri ja yo. merkonomi, joka on istunut Espoon kaupunginvaltuustossa vaaleista 1984. Kaupunginhallituksen jäsen hän oli vuodet 1985-90. Kansanedustajuudelle täysin omistautunut hyvinpukeutuja. Kahvitti vaalikampanjan aikana mm. espoolaisia lottia.

Jouni J. Särkijärvi , 42, uusi taas valtakirjansa. Koulutukseltaan hän on arkkitehti, ja valmistelee väitöskirjaa. Eduskunnassa Euroopan talousalueen innokas kannattaja. Espoolainen kunnallispoliitikko, joka johtaa myös kaupunkisuunnittelulautakuntaa. Entinen kokoomuksen varapuheenjohtaja. Viherherkkä älykkö, joka harrastaa aforismeja.

Martti Tiuri , 65, jatkaa kansanedustajana. Hän on espoolainen tekniikan tohtori ja radiotekniikan professori. Nimestä tuli käsite tiurismi, mikä tarkoittaa kaupunkikulttuurin ja korkean teknologian ihannointia. Hän haluaisi tietoyhteiskunnan tukipylväät: koulutuksen ja yritykset maan ainoalle kaupunkivyöhykkeelle Kehä III:n sisäpuolelle. Ydinvoiman vankka kannattaja.

Päivi Varpasuo , 45, vihtiläinen valtiotieteen maisteri ja kunnallisliiton tiedotuspäällikkö. Vetosi ilmoituksissaan mm. äänestäjien virolaissympatioihin viron kielellä, ja suojelualueita pelkääviin maanomistajiin otsikolla "Sankareita vai rantarosvoja?" Liputti ydinvoiman puolesta. Aloittaa toisen kautensa.

RUOTSALAISET Elisabeth Rehn , 55, ruotsalaisten megatähti nappasi kevyesti jatkoajan eduskunnassa. Kansanedustaja hän on ollut vuodesta 1979 ja ruotsalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja vuodet 1987-90. Hänestä tuli maan ensimmäinen naispuolustusministeri 1990. Ministerin elegantit liehuhelmat pehmensivät armeijakuvaa.

Henrik Westerlund , 64, pernajalainen maanviljelijä on ollut eduskunnassa jo vuodesta 1966. Ruotsinkielisten viljelijöiden äänet riittivät nytkin. Vastustaa ydinvoimaa, vaikka tukialueella Itä-Uudellamaalla siihen suhtaudutaan melko myönteisesti. Viljan ylituotannon ratkaisuksi Westerlund tarjoaa etanolin valmistusta. Viljaetanolia voitaisiin sekoittaa bensiiniin.

Henrik Lax, 44, uusmaalainen kansanedustaja Helsingin Munkkiniemestä. pudotettiin vaalikaudella Rkp:n varapuheenjohtajan paikalta. Jatkoi vaalikampanjaa lohiresepteillä edellisistä vaaleista tuttuun tapaan. Perinteisiä arvoja kannattava, taustaltan herraskainen ruotsalaispoliitikko, joka haluaa olla pienten ihmisten asialla. Kiinnostunut erityisesti maanpuolustuksesta.

VIHREÄT Eero Paloheimo , 54, ydinvoimaa vastustava tekniikan tohtori Tuusulasta, insinööritoimiston osakas ja toimitusjohtaja, kirjailija. Vihreän liikkeen veteraani, syvällinen ideologi ja pohdiskelija. Osaa ja tietää monia asioita eikä peittele sitä. Sai kotikuntansa järjestämään kalliin kansanäänestyksen Järvenpäähän johtavan tien nelikaistaisuudesta. Kuului jo edelliseen eduskuntaan.

VASEMMISTO Claes Andersson , 53, uusi valtakirjansa parlamenttiin. Vasemmistoliiton puheenjohtaja on monitaituri: kirjailija, jazzpianisti ja psykiatri, joka muistetaan 60-lukulaisena yhteiskunta- ja kulttuuriradikaalina. Viime aikoina hän on joutunut kerran jos toisenkin tähdentämään, ettei ole koskaan ollut kommunisti. Espoon kaupunginvaltuutettu 1988.

Marita Jurva , 41, toiseksi kaudeksi eduskuntaan. Yksityisetsivä ja Espoon kaupunginvaltuutettu. Hehkutti vaalikampanjansa kahvitilaisuuksissa kiihkeätä pakolaisvastaisuutta ja vastenmielisyyttä suomenruotsalaisia kohtaan. Pääsi otsikoihin erikoisilla Ahvenanmaa-kannanotoillaan.

Antti Kalliomäki , 43, on kansanedustaja, liikunnanopettaja ja mestariseiväshyppääjä. Ollut Kalevi Sorsan sihteerinä, kampanjoi myös Sorsan tuella. Vantaan kaupunginvaltuustossa ja demareitten puoluetoimikunnassa istuvasta Kalliomäestä vantaalaisdemarit tahtoisivat opetusministeriä. Kamppailee vähemmän saastuttavien diesellinjureitten ja raideliikenteen puolesta.

Tarja Kautto, 41, kansanedustaja Vantaalta. Peri entisen ääniharavan Pirjo Ala-Kapeen ääniä, jonka paikalle nousi kesken vaalikauden. Ylioppilas Kautto on virkavapaana Vantaan Sähkölaitoksen tiedottajan tehtävästä. Esitteli kampanjassaan kansanedustajan ankaria kiireitä ja näytteitä kalenteristaan. Kaupunginvaltuutettu Kautto esiintyi myös Peijaksen sairaalan rakentajana.

Jouko Jääskeläinen , 39, on yhteiskuntatieteitten maisteri, Suomen kristillisen puolueen puoluesihteeri ja Vantaan kaupunginvaltuutettu. Puolueen työntekijänä vuodesta 1977. Kolmen alle 7-vuotiaan lapsen isä nimittää itseään kolmentuhannen vaipan mieheksi. Jääskeläisen mielestä maailman vanhin ympäristöohjelma "viljele ja varjele" löytyy Raamatusta.

Jaakko Laakso , 42, on Suomen puhujamestari, valtiot. maist., Tiedonantajan varapäätoimittaja ja Vantaan valtuutettu. Oli taistolaisen ja devalaisen menneisyyden jälkeen perustamassa vasemmistoliittoa. Uusi kansanedustaja, mutta pyörinyt eduskunnassa eduskuntatoimittajana ja varakansanedustajana. Bongasi vaaliaamuna kiuruja ja punakylkirastaita kesämökillä Pernajassa.

Ulla Anttila, 27, vantaalainen valtuutettu, valtiot. kand. ja Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian laitoksen tutkija. Tutkii mm. sukupuolten rooleja, energian kulutusta ja ympäristöongelmia. Harrastaa karatea. Tiivisti kampanjassa pahuuden ja piittaamattomuuden paksumahaiseen keski-ikäiseen mieheen. Käytti vaalipäivän aamua viherkasvien mullan vaihtoon.

Hanna Markkula, 26, kokoomuksen nuori yllättäjä Vantaalta. Gradutyötään tekevä täysipäiväinen valtiotieteen opiskelija. Tutkii kokoomuksen suhtautumista Neuvostoliittoon. Valittiin jo 19-vuotiaana Vantaan valtuustoon, nyt mukana myös kaupunginhallituksessa. Toimii aktiivisesti Kokoomuksen naisissa ja laulaa Vantaan Kamarikuorossa politiikan vastapainoksi.

Kaarina Dromberg, 48, päätoiminen kansanedustaja kolmatta kautta. Vantaalainen valtuutetu ja ylioppilasmerkonomi. Tarjoili vaalihuttua, joka oli keitetty kotipitäjän Elimäen maalaismyllyssä jauhetusta rukiista. Jakeli myös mikropuuron reseptejä ja aineita. Johtaa Uudenmaan kansanedustajien neuvottelukuntaa ja puuhaa Myyrmäkeen tuhannen hengen konserttisalia.

Leena Luhtanen , 50, on opetusministeriön tiedesihteeri, valt. kand. Espoosta. Uusi kansanedustaja, jonka arveltiin koukkivan kokoomuksen Elsi Hetemäki-Olanderilta jääneitä ääniä yli puoluerajan. Terveydenhuoltoalan koulutuksen napakka asiantuntija, jota on kiinnostanut myös sairaalahallinto. Espoon valtuuston varapuheenjohtaja.

Leila Lehtinen , 24, uusi kansanedustaja, joka on eduskunnan nuorimpia jäseniä. Kauppatieteiden ylioppilas, joka tätä ennen oli edennyt Espoon kaupunginvaltuutetuksi. Nuorisopoliitikko, jonka koripallossa vahvistuneet pitkät sääret kelpasivat myös vaalivaltiksi. Espoon kultatyttö, joka jätti koulunsa kesken, mutta kuroi aukon nopeasti umpeen laudatur-sarjatulella.

Minna Karhunen , 23, Nykypäivän toimittaja Hyvinkäältä. Maan nuorin valtuuston puheenjohtaja, nyt myös nuorin kansanedustaja. On valmis ottamaan naisia taistelujoukkoihin, mutta vastustaa ydinvoimaa. Ammattipoliitikko, puolueensa luomus. Kaksissa edellisissä vaaleissa Hyvinkäällä epäonnistunut kokoomus nosti hädissään Karhusen näytille, ja "meidän Minna" kelpasi.

Paavo Väyrynen , 44, tuttu poliitikko uudesta vaalipiiristä. Lapista lähtenyt valtiotieteen tohtori, moninkertainen kansanedustaja ja ministeri, vuoden 1988 presidenttiehdokas. Hankki kotipaikkaoikeuden Tuusulaan ostamalla Blomeruksen mökin, ja korjasi uudessa vaalipiirissä talteen ison osan Marjatta Väänäsen ja Johannes Virolaisen jälkeen jääneistä äänistä.

Tero Mölsä , 39, on keskustapuolueen luottomiehiä; agraarisiipeen kuuluva maanviljelijä Orimattilasta, puoluehallituksen ja -valtuuskunnan jäsen, Uudenmaan piirin puheenjohtaja. Orimattilan kunnavaltuuston puheenjohtaja. Kärkkyi edustajanpaikkaa jo edellisissä vaaleissa, presidentin valitsijamies 1988. Koulutukseltaan agrologi.

Matti Vanhanen , 36, nurmijärveläinen valtiotieteen maisteri, paikallislehden päätoimittaja. Kuului Espoossa asuessaan kaupunginvaltuustoon, istuu nyt Nurmijärven valtuustossa. Pääkaupunkiseudun asioiden tuntija puolueessaan. Järjestöveteraani, mm. entinen Nuoren Keskustan Liiton puheenjohtaja. Jäi edellisissä vaaleissa tipalle, mutta on ollut kaksi kertaa valitsemassa presidenttiä.

Pekka Viljanen , 46, sivutoiminen viljelijä ja seurakunnan talouspäällikkö Vihdistä. Yrittänyt jo useita kertoja eduskuntaan ja presidentin valitsijamieheksi kohtalaisella menestyksellä; tuli edellisissä vaaleissa kolmanneksi varamieheksi. Viljasen kannattajat ovat perinteisiä keskustalaisia, enimmäkseen maanviljelijöitä Länsi-Uudeltamaalta. Kunnanvaltuutettu.

Margareta Pietikäinen , 50, Rkp:n varapuheenjohtaja ja Finnsin kansanopiston rehtori tulee eduskuntaan ensimmäistä kertaa. Fil. maist. ja "amerikan maisteri" (master of science) on myös aktiivinen kunnallispoliitikko Espoossa. Innostunut kaksikielisten lasten kielikylvyistä ja Suomen kaksikielisten perheiden yhdistyksen keulahahmo.

Paavo Nikula , 48, uusi kansanedustaja, mutta vanhastaan tunnettu poliitikko entinen liberaali ja oikeusministeri. Nykyinen tasaarvovaltuutettu, joka on persoonallaan nostanut tehtävän arvostusta. Oppiarvoltaan oik. lis. ja varatuomari kuuluu Espoon valtuuston vihreisiin, pyöräilee työmatkansa. Kunnallispolitiikassa hän on esiintynyt "viisaana", jota mieluusti kuunnellaan.

(Huom. juttuun kuuluvat jokaisen henkilön kasvokuvat.)

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Globaali kyberhyökkäys levisi nyt myös Suomeen – Haittaohjelmat iskeneet jo kolmella mantereella yli kymmenessä maassa

  3. 3

   Terveystalon ja Diacorin potkuista kerrottiin juuri ennen juhannusta – ”Tietysti toivoisi, ettei perhettä yhdistävää hetkeä pilattaisi irtisanomisuutisilla”

  4. 4

   Aija Särkijärvi, 90, nukkuu joskus samoissa lakanoissa neljä viikkoa – iäkkäistä huolehtivien kotihoitajien työ on muuttunut raskaammaksi ja heistä on jatkuva pula

  5. 5

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  6. 6

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  7. 7

   Joku on hoitanut poliisin löytämää mystistä metsähautaa – punaisista sukulaisista ei haluttu kertoa, arvellaan Hausjärvellä

  8. 8

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  9. 9

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  10. 10

   Kymmeniä loukkaantui metrovaunujen suistuttua radalta New Yorkissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  4. 4

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  5. 5

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  10. 10

   Globaali kyberhyökkäys levisi nyt myös Suomeen – Haittaohjelmat iskeneet jo kolmella mantereella yli kymmenessä maassa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää