Valikko
Kotimaa

Ollako niinku vai eiks olla

Tilaajille

"Ollako vai eikö olla on tietsä sellane kysymys et sitä niinku pitäis miettii vähän niinku jok'ikisen, meinaan vaan et jos niinku on täällä nii sitä ei pidä vaan nyhjätä vaan tehdä kaikkee nastaa ja ottaa vastuuta kavereista ja ihmisistkin kans. Et ottakaa niinku kantaa jooko?" Aluksi Samulin piti tehdä Helsingin Annantalossa kokoontuvalle Teatterirakastaja U. Nylkyselle näytelmä, joka kertoo Shakespearen Hamletia harjoittelevasta teatteriryhmästä. Samulilla oli kuitenkin keväällä ylioppilakirjoitukset ja päätettiin, että on parempi keskittyä niihin.

Sen verran Samuli kuitenkin ehti kirjoittaa ja Lore säveltää, että Teatterirakastaja U. Nylkysen viikko sitten ensi-iltaan tulleessa Hamletissa lauletaan välillä Samulin ja Loren biisejä.

Laulut vievät tarinaa selvästi eteenpäin ja ihan lopussa koko ryhmä sitten muuttuukin Hamletia esittäväksi teatteriksi.

U. Nylkynen perustettiin neljä vuotta sitten ja jo alussa olivat mukana Lore ja Samuli, Hamlet ja Polonius. Myös Venla , haamu ja hovinainen oli mukana alusta.

Annantalolla harjoittelee Nylkysen lisäksi kolme muuta teatteriryhmää. Uusi teatteri syntyy uusista tulokkaista, niin kuin bändit rokkipiireissä.

Nylkynen voisi jo nimensä puolesta olla bändi ja rock onkin tänä vuonna vetänyt monia sen jäseniä puoleensa, kuten esimerkiksi Iisaa , tyttöbändin jäsentä joka näyttelee Ofeliaa.

Sitä ei ihmettele ollenkaan teatterirakastajien ohjaaja Tuula Hellstedt : "Teatterielämähän on tällä hetkellä aika kuollutta, teatterissahan voi vaikka ikävystyä." Nylkyset eivät ikävysty. Heille tärkeintä ovat harjoitukset, jotka saattavat kestää koko vuoden. Esityksiä on sitten esimerkiksi viisi, ja se on Tuula Hellstedtin mielestä aivan sopiva määrä.

Hamlet oli Tuulan valinta: "Sekopäitä tulee koko ajan vastaan yhä enemmän, ja ihmisten on yhä vaikeampaa erottaa hyvää pahasta ja pitää huolta mielenterveydestään. Sitä paitsi Shakespeare on meitä lähellä, se ryhmä tunsi toisensa perusteellisesti ja tekeminen perustui siihen." Vielä viime keväänä melkein jokainen Nylkynen haaveili teatterikoulusta, niin kuin esimerkiksi Samuli, joka kuitenkin päätti ensin tulla ylioppilaaksi, tai Tuomas , joka muutti Pohjanmaalta Helsinkiin ja pääsi Kallion ilmaisulukioon. Tänä keväänä suunnitelmat ovat taas uudet. Pitäisi esimerkiksi kerätä rahaa Teatterirakastajan ulkomaankiertueeseen, kun tämän keväinen Moskovan-matka jäi tekemättä.

kespearen Hamletin tänään ja huomenna sekä 19. toukokuuta Tunne taide -tapahtumassa. Esitykset alkavat klo 19 Annantalon juhlasalissa, Annankatu 30:ssä. Liput maksavat 15 markkaa.

TIMO KIRVES Hamlet: Lorenz Backman pilke silmissä.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Globaali kyberhyökkäys levisi nyt myös Suomeen – Haittaohjelmat iskeneet jo kolmella mantereella yli kymmenessä maassa

  2. 2

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  3. 3

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  4. 4

   Mies löytyi tapettuna kotoaan Helsingissä – Poliisi epäilee erityisen raakaa murhaa

  5. 5

   Tällaisen merkin voit pian nähdä vessoissa ja pukuhuoneissa – Nyt puhuu suomalaisen unisex-logon suunnittelija: ”Halusin turvallisia tiloja kaikille”

  6. 6

   Terveystalon ja Diacorin potkuista kerrottiin juuri ennen juhannusta – ”Tietysti toivoisi, ettei perhettä yhdistävää hetkeä pilattaisi irtisanomisuutisilla”

  7. 7

   Murhatutkimuksissa yllättäen paljastuneen metsähaudan vainajia yritetään nyt tunnistaa – hautaa on hoidettu, paikalliset arvelevat

  8. 8

   Suomi ja Ruskeat tytöt mainittu! Isolla jenkkisivustolla julkaistiin pitkä juttu siitä, millaista on olla ei-valkoinen nainen Suomessa

  9. 9

   Viinaralli kallistuu, Viro nostaa oluen verotusta tällä viikolla peräti 70 prosenttia – sataman alkoholimarket hamstrasi varastot täyteen

  10. 10

   Lauri Markkanen paljasti pelinumeron valinnan aiheuttamat ongelmat ja uuden lempinimensä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  2. 2

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  3. 3

   Helsingin alueiden eriytyminen näkyy nuorten arjessa – ”Alepan kulmalta saa helpommin kannabista kuin kaljaa”

  4. 4

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  5. 5

   Liian lapsikeskeisessä liitossa kaikki häviävät – Lapsi voi olla tekosyy vältellä omia ongelmia

  6. 6

   Helsingin pormestari Jan Vapaavuori palkkasi avukseen stand up -koomikon – Kaikki pormestarien erityisavustajat ansaitsevat yli 5 000 euroa kuussa

  7. 7

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  8. 8

   Rautatientorille on ilmoitettu jo uusia mielenosoituksia – Poliisi Suomi ensin -aktivisteille: ”Tällä porukalla ei enää Helsingissä osoiteta mieltä”

  9. 9

   Ruotsalaismeteorologin suomenkielisestä ennusteesta tuli somehitti – Pererikin upeasti lausumaa juhannussäätä katsottiin satojatuhansia kertoja

  10. 10

   CNN veti pois Venäjä-jutun, kolme toimittajaa erosi – Trump: Vau!

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  7. 7

   Pankkiiriliikkeen entinen johtaja paljastaa, miten sijoituksia myytiin: ”Asiakkaiden eduista ei kukaan halunnut huolehtia”

  8. 8

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  9. 9

   Haluatko elämääsi lisää seksiä? Kolme seksuaali­terapeuttia kertoo tärkeimmät vinkkinsä

  10. 10

   Oikeusasiamies ihmettelee: Miksi poliisi pakottaa musliminaiset riisumaan huivin valokuvassa?

  11. Näytä lisää