Kotimaa

Lahdessa riehunut humalainen hajotti ikkunan lapiolla ja kaahaili poliisia karkuun

Tapaus sattui lauantain vastaisena yönä. Mies puhalsi tarkkuusalkometriin lukeman 0,66 milligrammaa litralle, mikä ylittää törkeän rattijuopumuksen rajan.

Tukevassa humalassa häiriköinyt noin 40-vuotias mies keräsi itsellensä rikosepäilyjä kahdeksalla tutkintanimikkeellä noin puolenyön aikaan lauantain vastaisena yönä Lahdessa.

Vaaraa aiheuttaneet tilanteet eivät kuitenkin aiheuttaneet henkilövahinkoja, Hämeen poliisista kerrotaan.

Ensin mies oli hajottanut Kärpäsen kaupunginosassa sijaitsevan asuinkiinteistön ikkunan lapiolla. Mies oli ilmeisesti ulkoa käsin hajottanut myös katutasossa sijaitsevassa huoneistossa olleen television, vaikka hän ei ollut poliisin mukaan päässyt asunnon sisälle.

”Ei hän varsinaisesti murtautunut sinne, mutta hän oli mennyt häiriköimään siellä asuvia”, sanoo ylikonstaapeli Antti Reijula Hämeen poliisin tilannekeskuksesta.

”Nyt selvitellään muun muassa sitä, millainen suhde miehellä oli asunnossa oleviin.”

Poliisipartio tuli paikalle, jolloin mies kiihdytti karkuun henkilöautollaan. Miehen nopeus oli enimmillään 150 kilometriä tunnissa alueella, jossa nopeusrajoitus on 60 kilometriä tunnissa. Arviolta parin kilometrin karkumatkansa aikana mies aiheutti vaaraa myös ohittamalla liikenteenjakajan väärältä puolelta ja ajamalla päin punaisia.

Lopulta tämä hylkäsi ajoneuvonsa Miekkiöntielle ja pakeni metsään. Poliisin koirapartio jäljitti miehen, joka vietiin Lahden pääpoliisiasemalle.

Mies puhalsi tarkkuusalkometriin lukeman 0,66 milligrammaa litralle, mikä ylittää törkeän rattijuopumuksen rajan. Reijula kertoo, että miehen hallusta löytyi puukko.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, vahingontekona, kotirauhan rikkomisena, useana ajoneuvorikkomuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Rattijuopot
 • Vahingonteot
 • Lahti

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  2. 2

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  3. 3

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  4. 4

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  5. 5

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  6. 6

   Ruotsia kuohuttaneessa ”Arboga-naisen” rikosvyyhdissä annettiin tuomiot: elinikäinen ja 14 vuotta vankeutta isän ja entisen puolison murhasta ja äidin murhan yrityksestä

  7. 7

   Saksalaismedia: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa

  8. 8

   Lähes 2 000 ihmistä saattoi altistua tuhkarokolle kesällä – taudin Suomeen tuonut mies matkusti täysissä junissa ja Tallinnan-lautalla

  9. 9

   Helsinkiläisen Ulla Pihkalan vauva syntyi yllättäen makuuhuoneeseen – ”Olin iloinen, että ensihoitajat tulivat paikalle, mutta samalla hävetti, että täällä sitä ollaan kotona synnyttämässä”

  10. 10

   Hyvin menestyvien tyttöjen haukkuminen on yleisesti hyväksytty kiusaamisen muoto – Miksi tyttöhikareita pilkataan?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  5. 5

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  6. 6

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  7. 7

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  8. 8

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  9. 9

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  10. 10

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  8. 8

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää