Kaksi HS:n toimittajaa tutki neljä vuotta Jari Aarnion puuhia – nyt he kertovat, miten palkitun poliisin rikokset paljastuivat

Tässä ainutlaatuisessa jutussa HS:n toimittajat Susanna Reinboth ja Minna Passi kertovat, kuinka palkitun huumepoliisin rikokset paljastuivat neljän vuoden aikana vähä vähältä.

Neljän viime vuoden ajan kahden HS:n toimittajan, Susanna Reinbothin ja Minna Passin, työtä on hallinnut yksi mies.

Mies on Jari Aarnio, Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö.

Palkittu ja ihailtu poliisi tuomittiin viikko sitten Helsingin käräjäoikeudessa yhteensä 13 vuodeksi vankeuteen muun muassa huumerikoksista.

Tässä jutussa Reinboth ja Passi kertovat, kuinka he pääsivät Aar­nion ja Helsingin huumepoliisin tekemisten jäljille ja mikä sai heidät jatkamaan penkomista vuodesta toiseen senkin uhalla, että se oli riski heidän turvallisuudelleen.


Alku oli sattumaa. Loppuvuodesta 2012 Nelosen uutisten toimitus yhdistettiin Helsingin Sanomiin. Reinboth ja Passi päätyivät istumaan vierekkäin, koska molemmat seurasivat työssään rikos- ja oikeusasioita.

Lounaskeskusteluissa nousi nopeasti esille yhteinen aihe: Helsingin huumepoliisin ja Jari Aarnion toiminta. Kummallekin oli tullut paljon vinkkejä siitä, ettei huumepoliisissa kaikki asiat ole niin kuin pitäisi.

Helmikuussa 2013 he vetäytyivät palaverihuoneeseen Sanomatalon seitsemänteen kerrokseen ja kokosivat yhteen heille tulleet vihjeet. Niiden mukaan Aarniolla ja hänen porukallaan tuntui esimerkiksi olevan isoja vaikeuksia yhteistyössä useiden muiden poliisin yksiköiden kanssa.

Erilaisia vinkkejä oli niin paljon, ettei kyse voinut olla sattumasta.

Yksi vinkinantajista oli helsinkiläinen prostituoitu ”Saara”. Susanna Reinboth jutteli ensimmäisen kerran Saaran kanssa puhelimessa syksyllä 2012, siis jo ennen kuin Nelosen uutiset muutti Sanomataloon.

Hän tarkisti tuolloin Saaran taustat eli selvitti julkisista lähteistä hänen historiaansa. Tapaamiseen ei ollut varsinaista kiirettä, sillä Saaran tausta oli paljastunut rosoiseksi. Hän vaikutti epäluotettavalta.

Reinboth tapasi Saaran ensimmäisen kerran maaliskuussa 2013, ja sen jälkeen useita kertoja. Tapaamisten aikana Saara kertoi 15 vuotta kestäneestä suhteestaan Jari Aar­nioon. Saaralla oli mennyt välit poikki Aarnion kanssa paria vuotta aiemmin.


Saaralla oli paljon kiinnostavaa kerrottavaa, mutta kaikkein eniten kiinnosti hänen kertomuksensa Aarnion rahankäytöstä. Jos Saara sai asiakkaalta ison setelin, Aarnio halusi vaihtaa sen pienemmäksi. Kun rahaa vaihdettiin, Aarniolla oli hanskat käsissään.

Reinboth ja Passi alkoivat selvitellä, voiko Saaran kertomus pitää paikkaansa. He olivat erityisen kiinnostuneita yksityiskohdista.

Yksityiskohtien selvittäminen on tärkeää siksi, että jos ne eivät ole totta, tuskin muukaan kertomus on. Yhteen Saaran tarinaan esimerkiksi liittyi Ympyrätalon Picnic-kahvila Helsingin Hakaniemessä.

Kumpikaan toimittajista ei muistanut, että Ympyrätalossa olisi ollut Picnic. He selvittivät asiaa, ja kävi ilmi, että talossa oli todella ollut Picnic-kahvila Saaran kertomana ajankohtana. Saara ei jäänyt kiinni valheista.

Projektia vaikeutti se, että viranomaiset olivat samoilla apajilla. Saara oli samoihin aikoihin kertonut tietonsa myös syyttäjille, ja hekin olivat erityisen kiinnostuneita Aarnion rahankäytöstä.

HS oli valmis julkaisemaan ensimmäisen jutun Aarnioon liittyvistä epäselvyyksistä toukokuussa 2013, mutta silloin asiasta aloitettiinkin esitutkinta. Tutkinnanjohtajat pyysivät, että HS lykkäisi jutun julkaisua. He halusivat penkoa asiaa salassa Aarniolta. Tällainen lykkäyspyyntö tutkinnanjohtajilta ei ole mitenkään ainutlaatuinen, ja yleensä niihin suostutaan.

Poliisi pyysi aluksi lykkäämään juttua pari viikkoa ja lopulta monta kuukautta. Reinboth ja Passi jännittivät, saavatko muut toimittajat tietää esitutkinnasta. He suostuivat lykkäämään julkaisua sillä ehdolla, että saavat laittaa jutun ulos heti, kun Aarnio saa itse tietää tutkinnasta.

Salainen tutkinta tarkoitti sitä, että myös Reinbothin ja Passin piti tehdä omia selvittelyjään aluksi mahdollisimman salassa, ettei homma olisi paljastunut.

Aarnion touhujen penkomiseen liittyi myös niin paljon turvariskejä, että keväällä 2013 Saaraa alettiin suojella. Krp liikutteli häntä ympäri Suomea, eikä hän ollut kahta yötä peräkkäin samassa paikassa. Kun toimittajien piti tavata Saara, he ilmoittivat siitä tutkinnanjohtajille. Silloin Saara toimitettiin lähemmäs pääkaupunkiseutua, jotta tapaaminen järjestyisi.

Syyskuussa 2013 HS julkaisi viimein uutisen – sattumalta Aarnion syntymäpäivänä – että Jari Aarnio on esitutkinnan kohteena.

(8. syyskuuta 2013 julkaistu uutinen luettavissa tämän linkin takaa.)


Pari päivää myöhemmin Helsingin Sanomissa julkaistiin toinenkin tarina, joka sekin kytkeytyi Aar­nioon. Siinä prostituoitu Saara kertoi hänen ja Aarnion suhteesta. Jutun otsikko oli ”Minulla ei ole mitään salattavaa”.

Saara oli varma, ettei kukaan usko häntä. Eikä ihme. Hänen elämäntarinansa muistuttaa enemmän amerikkalaista toimintaelokuvaa kuin suomalaista todellisuutta. Siinä vilahtelee ammattirosvoja, muutama murha, väkivaltaa ja prostituutiota – ja yksi nimekäs poliisimies.

Ei häntä ensin kukaan uskonutkaan. Ensimmäisen kerran Saara yritti kertoa tarinansa kesällä 2011 poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle. Hän päätyi puhumaan Poliisihallituksessa jonkun naisen kanssa.

Sen jälkeen ei kuulunut mitään.

Vuoden odottelun jälkeen Saara otti yhteyttä sisäministeriöön. Ensin tuntui, ettei sielläkään haluttu kuunnella.

Lopulta hän päätti kertoa elämäntarinansa myös Helsingin Sanomille. Ainakin joku tietäisi, jos hänelle tapahtuisi jotain.

Samaan aikaan viranomaisrintamalla alkoi tapahtua. Alkuvuodesta 2013 Saara kutsuttiin ministeriöön kertomaan, mitä kaikkea hänelle on tapahtunut.

Kertomusta riitti useiksi päiviksi.

Ministeriössä laadittu muistio toimitettiin valtakunnansyyttäjänvirastolle sen arvioimiseksi, pitäisikö asiasta aloittaa perusteellisempi tutkinta. Lain mukaan syyttäjä tekee esitutkinnan aloittamista koskevat päätökset ja johtaa tutkintaa, jos rikoksesta epäillään poliisimiestä.

Kesän kynnyksellä valtakunnansyyttäjänvirasto päätti, että esitutkinta aloitetaan. Se kokosi tutkintaryhmän selvittämään asiaa.

Ryhmän tehtävä oli selvittää, pitääkö Saaran uskomaton kertomus paikkansa.

Tarina alkaa vuodesta 1998, kun Saara tapasi ensimmäisen kerran Jari Aarnion. Aarnio oli tuolloin komisario Helsingin huumepoliisissa. Hänestä tuli sen päällikkö 1999.


Saara oli tuolloin epäiltynä siitä, että hän olisi välittänyt vankilassa istuvalta ystävältään virkamiesten nimiä sisältäneen lapun vankilan ulkopuolelle. Kyse oli listasta, jonka tarkoituksena oli etsiä virkamiesten osoitteet kostoiskua varten. Myös Aarnion nimi oli listalla.

Saara vietti pari yötä Pasilan poliisitalon putkassa. Kuulusteluissa hän kertoi kaiken, ja lopulta hänen asemansa muuttui todistajaksi. Saara kertoi, että Aarnio itse kuskasi hänet hovioikeuteen todistamaan.

Myöhemmin alkoi vuosia jatkunut tiivis yhteydenpito. Tekstareita saattoi päivässä sinkoilla kymmeniä. Saara ja Aarnio myös tapailivat, joskus useitakin kertoja viikossa.

”Onks rata vapaa”, Aarnio saattoi kysellä tekstarilla ennen tapaamisia.

Saara ei salaillut HS:lta tai viranomaisilta sitä, että hän oli vuosien ajan elättänyt itseään prostituutiolla.

Hänen mukaansa Aarnio auttoi häntä toiminnan aloittamisessa ja pyörittämisessä. Jos Saaralle tuli yhteydenotto salaisesta numerosta, Jari Aarnio tarjosi apuaan.

”Mikä numero”, Aarnio tekstasi. Numeron saatuaan hän antoi arvionsa:

”Ota se.”

Aarnion mielestä asiakkaiden kanssa ei kannattanut nirsoilla.

”Ei kaikista asiakkaista tarvitse tykätä”, hän viestitti, kun Saara ei olisi halunnut ottaa vastaan yhtä asiakasta.

Viestittely paljastaa kiusallisia asioita myös Saarasta. Kesällä 2011 tapahtuneen välirikon jälkeen hän lähetteli Aarniolle uhkaavia viestejä – selvyyden vuoksi isoilla kirjaimilla. Niissä hän uhkaa paljastaa kaiken.

”Hermot menivät”, Saara selittää. ”Tehty mikä tehty, ei voi mitään.”

Saaran luona kävi kaikenlaisia asiakkaita, tavallisista rakennusmiehistä virkamiehiin ja poliitikkoihin. Saaran mukaan Aarnio oli erittäin kiinnostunut asiakkaista.

Kun Saara keväällä 2013 kertoi tarinaansa HS:lle, ei vielä tiedetty, miten paljon näyttöä hänen puheidensa tueksi löytyy. Tutkinta oli vasta alussa.

Saaraakin epäiltiin. Arveltiin, että hän olisi nostanut sosiaalitukia samaan aikaan, kun hän oli tienannut pimeää rahaa prostituutiolla. Lopulta hän ei kuitenkaan saanut syytettä petoksesta.

Saaran elämä on ollut rosoista, eikä oikeusjutuiltakaan ole vältytty. Suuren luokan rikollinen hän ei ole, mutta tuomioita on tullut esimerkiksi rattijuopumuksesta ja sähkölamauttimien hallussapidoista.

Tarinaa kertoessaan Saara ajatteli, että mahdolliset syytteet olivat pieni haitta siihen verrattuna, että totuus selviää. Sen takia hän päätti avata koko elämänsä, kertoa kaiken ja näyttää kaiken.

Saara luovutti tutkintaryhmälle muun muassa kolme kännykkäänsä ja kannettavan tietokoneensa. Hän myös antoi luvan tehdä täydellisen kotietsinnän asuntoonsa.

Helsingin Sanomat sai tutkittavakseen Saaran kolme muuta kännykkää, kalenterit usean vuoden ajalta sekä terveystiedot. Saaran pyynnöstä kaikki materiaali luovutettiin tutkintaryhmälle.

Saara olisi halunnut antaa HS:lle haastattelun omalla nimellään ja kasvoillaan. Hänen oman turvallisuutensa vuoksi päädyttiin lopulta siihen, ettei hän tule kasvoillaan julkisuuteen.

Jutun poikkeuksellisesta luonteesta kertoo se, että Saara oli tutkinnan aikana pitkiä aikoja viranomaisten suojelussa salaisessa turvapaikassa. Alussa hänen olinpaikkaansa vaihdettiin joka päivä.

Saaralle oli tärkeää, että asia selvitetään perusteellisesti. Hän ymmärsi, että myös hänelle itselleen oli luvassa lokaa niskaan ja että hänen tarinansa yritettäisiin leimata hullun huoran horinoiksi.

”Minä olen sinut menneisyyteni kanssa. Minulla ei ole mitään salattavaa. Minulla on kaikki kortit pöydällä avoimina”, Saara kertoi HS:n haastattelussa.

Ensimmäisten Aarniota koskevien juttujen julkaisemisen jälkeen Reinboth ja Passi rupesivat penkomaan näkyvämmin. He soittelivat yli 70 lähteelle ja yrittivät selvittää, mikä Aarnion ja Helsingin huumepoliisin toiminnassa on vikana.

He kirjasivat kaikki lähteiden antamat tiedot käsin, koska pelkäsivät, että tietokoneelta ne voisivat helpommin joutua vääriin käsiin. Etukäteen he pelkäsivät suostuvatko poliisit ja muut virkamiehet edes puhumaan heille. Pelko oli turha. Moni tuntui suorastaan helpottuneelta siitä, että vihdoinkin joku oli kiinnostunut selvittämään epäkohtia.

Sitten he saivat kortin, jossa luki: ”Älä tutki poliisiin metodeita. Varoitan sinua! Älä kerjää vaikeuksia. Terv. KYTTÄ” Viesti oli kirjoitettu Helsinki-aiheisen postikortin toiselle puolelle.


Kortin täytyi tulla viranomaispiireistä, Reinboth ja Passi päättelivät. Suuri yleisö ei vielä tiennyt, että he selvittivät Aarnion touhujen lisäksi myös huumepoliisin toimintaa laajemmin. Poliisit kuitenkin tiesivät tämän, sillä soittokierrosten takia tieto HS:n toimittajien kiinnostuksesta poliisin touhuihin oli levinnyt.

Kortti kannusti heitä kuitenkin penkomaan entistä enemmän. Kortissahan suorastaan sanottiin, että älkää penkoko, koska muuten te löydätte sen, mitä me yritämme salata.

Myöhemmin selvisi, että toimittajien puhelut olivat kantautuneet myös Aarnion korviin ja hän oli hermostunut. Aarnio oli lähettänyt tekstiviestin kaverilleen: ”Aika lujaa painaa hesarin muijat.”

Aarnio itse asiassa pelkäsi, että Reinboth ja Passi tietävät enemmän kuin he oikeasti tiesivätkään. Yhdelle alaiselleen Aarnio lähetti viestin: ”Lisää paskaa tulos. Uskon et tynnyrit. Hs painaa.”

Tynnyrit viittasivat Hollannista tulleisiin hasistynnyreihin, joiden salakuljettamisesta Aarnio joulukuussa 2016 lopulta tuomittiin.

Oikeasti Reinboth ja Passi eivät olleet ehtineet penkoa tynnyrijuttua, vaikka he tiesivätkin, että krp ja Helsingin huumepoliisi olivat olleet jutun tutkinnan aikana napit vastakkain ja homma haisi.

Kun Saaran haastattelu Helsingin Sanomissa oli julkaistu, Reinboth ja Passi ehtivät jatkaa selvitystyötään kaksi kuukautta, kun tapahtui yllätys. Tiistaina 12. marraskuuta 2013 tutkintaryhmä otti Jari Aar­nion kiinni.

Sen jälkeen HS alkoi nopeaan tahtiin julkaista tietoja, joita Reinboth ja Passi olivat saaneet kerättyä.

Juttuja tuli peräkkäisinä päivinä sivukaupalla. Yksi suurimmista skuupeista oli Aarnion outo yhteydenpito Suomen väkivaltaisimman jengin United Brotherhoodin pomon Keijo Vilhusen kanssa.


Kaikkiaan yhdeksän lähdettä oli kertonut Aarnion ja Vilhusen yhteydenpidosta. Heidät oli muun muassa nähty samassa autossa useita kertoja. Ja kun muut poliisiyksiköt yrittivät tutkia rikollispomon tekemisiä, Aarnio oli tullut oudosti väliin.

Aarnion kiinniotto liittyi seurantalaiteyhtiö Trevociin, ja HS sai selville, että yhtiön rahoittajana oli Vilhusen sisko.

Kun HS päätti julkaista uutisen Aarnion ja Vilhusen yhteyksistä, oli lauantaipäivä. Aarnio oli edellisenä päivänä vangittu Helsingin käräjäoikeudessa. Uutisen julkaiseminen sisälsi riskin, sillä HS:lla ei ollut tietoa siitä, miten alamaailma reagoisi uutiseen.

Myös HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi tiesi, että juttu voisi olla uhka toimittajien turvallisuudelle. Uutinen oli jo taitettu sivuille, kun Niemi halusi vielä illansuussa varmistaa, että toimittajat tiedostivat riskin. Hän kysyi sekä Passilta että Reinbothilta kummaltakin erikseen, olivatko he varmoja siitä, että juttu voidaan julkaista.

Toimittajat vastasivat, ettei muuta vaihtoehtoa ollut. Tiedot olivat niin merkittäviä.

Seuraavat yöt Reinboth ja Passi viettivät hotellissa. HS:n johto päätti varmuuden vuoksi majoittaa heidät hotelliin, kunnes uutisen aiheuttama reaktio olisi selvillä. Ensimmäinen yö meni Scandic Simonkentässä Helsingissä, ja sitten majapaikkaa vaihdettiin. He viettivät pakosalla lopulta viisi yötä.

Myöhemmin selvisi, että uutinen oli aiheuttanut pakohaluja myös muualla. Vilhusen yhteisbisnekset Aarnion kanssa tulivat yllätyksenä UB-jengin jäsenille, joten myös Vilhunen joutui siirtymään hotelliin – Scandic Simonkenttään.

Marraskuuhun mennessä Reinboth ja Passi olivat jo usean kuukauden ajan selvittäneet Aarnion tekemisiä. Esiin oli noussut epäselvyyksiä muun muassa hänen rahankäytössään.

Lähteiden mukaan Aarnio oli käyttänyt suuria summia käteistä rahaa. Prostituoitu Saara oli HS:n haastattelussa kertonut, että Aarnio käsitteli rahaa aina käsineet kädessään. Kaiken lisäksi Aarniolla oli rakenteilla Porvooseen hulppea omakotitalo, jonka rahoitukseen liittyi epäselvyyksiä.

Aarniosta olisi siis ollut paljon uutisoitavaa. Siksi Susanna Reinboth päätti lähteä kuvaajan kanssa Porvooseen kuvaamaan Jari Aar­nion tonttia. Tämä tapahtui perjantaina marraskuun 15. päivä vuonna 2013.

Perillä keskellä metsää, yksityistien päässä, odotti yllätys. Jari Aarnion omakotitalon tontilla seisoi puolisen tusinaa miehiä.

Rakennusmiehiä, Reinboth arveli kuvaajan kanssa.

Aarniota ei tietenkään näkynyt, sillä poliisi oli ottanut hänet kiinni kolme päivää aiemmin.

He ajoivat talon ohi ja kävivät tien päässä kääntämässä auton. Kun he pääsivät uudelleen talon kohdalle, tuohtuneen oloinen mies harppoi auton editse kuskin puolelle.

Mies oli raivoissaan. Hän huusi, että Reinbothin ja kuvaajan olisi heti lähdettävä pois. Miehen mukaan he olivat yksityistiellä ja yksityis­alueella.

Reinboth yritti tehdä pari kysymystä saadakseen miehen rauhoittumaan, mutta se ei onnistunut. Hän jätti miehen kuvaajan huoleksi ja käänsi katseensa Aarnion taloa kohti. Lähimpänä oleva ”rakennusmies” käänsi päänsä nopeasti pois. Hän ei selvästikään halunnut, että hänen kasvonsa nähdään.

Tunnelma oli omituinen. Suurin osa miehistä ei ollut toimittajasta ja kuvaajasta lainkaan kiinnostuneita. Valtaosa seisoi selin heihin päin. Vain yksi mies tapitti näytelmää eikä kääntänyt päätään.

Miehet tiesivät hyvin, että paikalle oli saapunut nimenomaan me­dian edustajia. Auton kyljessä luki isolla Nelosen uutiset (HS ja Nelosen uutiset olivat tuolloin samaa toimitusta. Nelosen uutiset on sittemmin lopetettu).

Reinboth yritti ymmärtää, mitä työtä miehet olivat tekevinään. He olivat levittäytyneet kuin varpusparvi ympäri tonttia, mutta kukaan ei näyttänyt tekevän mitään järkevää. Työhaalareita miehillä ei ollut. Kaikki olivat siviilivaatteissa.

Autolle harpponeen miehen rähjäämisen takia tuli selväksi, että kuvaaminen jäisi haaveeksi. Niinpä Reinboth ja kuvaaja lähtivät pois.

Puolitoista vuotta myöhemmin, keväällä 2015, Reinboth ja Passi lukivat poliisin esitutkintapöytäkirjasta, että Aarnion tontilla seisoskelleet miehet eivät olleetkaan rakennusmiehiä. Esitutkintapöytäkirjassa kaksi Aarnion alaista kuvaili, kuinka Nelosen uutisten auto pyörähti paikalla, kun he olivat levittämässä kuorikatetta Aarnion tontille.

Poliisin etsinnöissä kuorikatteen alta löytyi lähes 65 000 euron rahakätkö. Aarnio väitti kätköä myöhemmin lavastukseksi.

Toinen tapahtuneesta kertonut Aarnion alainen oli ylikonstaapeli, joka sai itsekin syytteen erilaisista virkarikoksista, mutta häntä ei käräjäoikeudessa tuomittu.

Kun Aarnio marraskuussa 2013 oli otettu kiinni, samainen ylikonstaapeli oli päässyt vahingossa puhumaan Aarniolle sellin luukun läpi heti seuraavana iltana. Aarnio oli tällöin maininnut, että tontille pitäisi levittää kuorikatetta.

Ylikonstaapeli oli soittanut Aarnion vaimolle vielä samana iltana ja kertonut Aarnion viestistä. Puhelu oli tallentunut, sillä vaimo oli ollut tuolloin poliisin puhelinkuuntelussa.

”Se [Aarnio] sano, et se on tärkee juttu”, ylikonstaapeli oli painottanut Aarnion vaimolle kuorikatteen merkitystä.

Vaimo oli tiennyt heti, mihin kohtaan tonttia kuorikatteet pitää levittää. ”Ku katotaan alhaalta mun mielestä nii oikee”, hän oli sanonut.

Ylikonstaapeli oli alkanut järjestellä talkoita, ja jo puolentoista vuorokauden kuluttua miehet olivat olleet levittämässä kuorikatetta.

Tutkijat löysivät myöhemmin, keväällä 2014, rahakätkön talon edessä olevan pengerryksen alimmalta tasolta, oikeasta kulmasta eli juuri sieltä, minne Aarnion vaimo oli puhelimessa opastanut levittämään kuorikatetta.


Joulukuussa 2016 käräjäoikeus tuomitsi Jari Aarnion 13 vuodeksi vankeuteen muun muassa kuudesta törkeästä huumerikoksesta. Huumerikostuomioiden lisäksi siihen sisältyi kolmen vuoden tuomio talousrikoksista jutun niin sanotussa Trevoc-haarassa.

Käräjäoikeudessa oli todistamassa myös toimittaja Susanna Reinboth, joka sattui paikalle, kun Aarnion alaiset olivat levittämässä kuorikatetta rahakätkön päälle.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  2. 2

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  3. 3

   Stockmann joutuu myymään omaisuuttaan hinnalla millä hyvänsä selvitäkseen veloistaan – HS selvitti, miten tavaratalojätti romahti

  4. 4

   Rinta-Nikkolat ostivat kodin pelkkään kuntokartoitukseen luottaen, sitten todellisuus alkoi paljastua – kirpparilla myyty patja paljasti talon karmean kunnon

  5. 5

   Vihreiden nousukiito hiipui: puolue putosi HS-gallupissa kolmanneksi – perussuomalaisten kannatus jatkaa kasvuaan

  6. 6

   Meidän kaikkien kannattaisi seurata reissuillamme tarkemmin, mitä riksakuskit älypuhelimillaan tekevät

  7. 7

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  8. 8

   Huippulääkäri Sakari Orava kertoo meheviä tarinoita urheilutähtien maailmasta: Beckhamit popsivat pizzaa, toiset huusivat mamma miaa ja suihkuhuone vilisi torakoita

  9. 9

   Helsinki aikoo vaikeuttaa Tuusulanväylän ruuhkasumpussa autoilua entisestään – ”Kauhealta se kuulostaa”

  10. 10

   Tulkkeja uhkaa massatyöttömyys

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  2. 2

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  3. 3

   Kaksi nuorta miestä asteli portaille, keskusteli hetken ja löi sitten itseään puukolla vatsaan, kertoo Eduskunnan turvallisuusjohtaja

  4. 4

   Kymmenet papit julistavat kasvoillaan vihkivänsä homoja, lesboja ja muunsukupuolisia, Helsingistä mukana kokonainen seurakunta – ”Tämä on eräänlainen kaapistatulo”

  5. 5

   Pohjoiskorealaisella riisipellolla seisoo suomalaisten veronmaksajien kustantama paperitehdas – Näin Kimien diktatuuri vedätti Suomelta kymmeniä miljoonia euroja

  6. 6

   Stockmann joutuu myymään omaisuuttaan hinnalla millä hyvänsä selvitäkseen veloistaan – HS selvitti, miten tavaratalojätti romahti

  7. 7

   ”Enkelihoito voi johtaa ojasta allikkoon” – Yhä useampi haluaa hoitaa mieltään, mutta epämääräiset pikaterapiat harmittavat psykologeja

  8. 8

   Facebookin isoin suomenkielinen feminismiryhmä kielsi islam- ja muslimiaiheiset keskustelut – Nyt ryhmän perustajat kertovat, miksi

  9. 9

   ”Hän on se, jonka silmät ovat täynnä iloa” – Viisivuotias Lucas Räisänen on vakavasti sairas, ja nyt viranomaiset pohtivat, saako hän jopa miljoonia maksavan lääkkeen

  10. 10

   Vihreiden nousukiito hiipui: puolue putosi HS-gallupissa kolmanneksi – perussuomalaisten kannatus jatkaa kasvuaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Yksinkertaiset aivoharjoitukset mullistivat lasten käytöksen – arvosanat nousivat, keskittyminen helpottui ja nukkuminen parani

  2. 2

   Päiväkoti irtisanoi lapsen Lauttasaaressa

  3. 3

   Helsingin poliisin raiskaustilastoissa toistuu tuttu tarina – HS:n kokoama kartta näyttää, mihin kaupunginosiin raiskaukset keskittyvät

  4. 4

   Jos olet ollut lapsi 1990-luvulla, syönyt, leikkinyt, pukeutunut, käynyt koulua tai viettänyt synttäreitä, teit näitä asioita

  5. 5

   Bussikaaos jatkuu myös iltapäivällä pääkaupunki­seudulla – Nobinan lakko vaikuttaa 200 000 ihmisen liikkumiseen

  6. 6

   Mies kaatoi pastakattilan lattialle Punavuoressa – alkoi riita, jonka seurauksena taloyhtiö vaatii mieheltä 30 000 euron korvauksia

  7. 7

   Tässäkö Helsingin seudun kammotuin työpaikka? Palkka 7 500 euroa kuussa, mutta hakijoita ei näy

  8. 8

   Nuori lääketieteen nero Helsingin Tammisalosta keksi aivoporan – pääsi huippukirurgin ryhmään heti opintojen alussa

  9. 9

   Maailmanloppu tulee lauantaina, kun mysteeriplaneetta iskeytyy Maahan, selittää amerikka­lainen profeetta – Voiko aurinko­kunnassamme piileskellä tuntematon planeetta?

  10. 10

   Olen ollut alle kaksi viikkoa työttömänä, mutta työnhakuni lakkasi jo – te-palvelun kikkailu tekee työttömäksi ilmoittautumisesta sietämättömän vaikeaa

  11. Näytä lisää