Kotimaa

VR lisää kymmeniä junia viikossa ja parantaa yöjunien yhteensopivuutta aamu- ja iltalentojen kanssa

VR suunnittelee parantavansa yöjunien aikataulujen yhteensopivuutta lentoliikenteen kanssa.

VR aikoo lisätä junayhteyksiään 19. kesäkuuta alkaen erityisesti Pohjanmaalla. VR:n tiedotteen mukaan se aikoo lisätä 45 vuoroa viikossa eri puolille Suomea.

Oulusta Seinäjoelle alkaa kulkea uusi aamuvuoro kello kuuden aikaan. Vuoro kulkee arkipäivinä ja sunnuntaina. Tämä parantaa aamuyhteyksiä Oulusta ja pienemmiltä väliasemilta Helsinkiin, Vaasaan, Jyväskylään ja Turkuun.

Tampereelta Ouluun alkaa liikennöidä uusi iltapäivävuoro noin kello 15. Se palvelee myös pienempiä asemia pohjoisessa ja muodostaa suoran yhteyden Turusta Ouluun.

VR kertoi jo viime vuonna, että se pystyy hyödyntämään Seinäjoki–Oulu-radan perusparannusta yhteyksien nopeuttamisessa. Ratatyö valmistuu tämän vuoden aikana, jonka jälkeen esimerkiksi Helsingin ja Oulun välinen matka-aika on viisi tuntia.

Seinäjoen ja Vaasan välille tulee arkipäivinä ja sunnuntaina uudet junavuorot puoleen päivään ja alkuiltaan. Seinäjoelta junat lähtevät noin kello 12 jälkeen ja kello 15 jälkeen. Vaasasta junat lähtevät ennen kello 14:ää ja noin kello 17.

Vaasan ja Seinäjoen välillä liikennöi myös edelleen pieniä paikkakuntia palveleva liityntäbussi.

Härmässä avataan 19. kesäkuuta uusi asema, joka palvelee matkailijoita kesän ajan. Asemalla pysähtyy päivittäin 4–6 junavuoroa 13. elokuuta asti. Liikennöinnistä Härmään on sovittu kesiksi 2017–2019.

Helsingin ja Turun välillä alkaa liikennöidä uusi vuoro perjantaina kello 12.30 aikaan Helsingistä Turkuun ja sunnuntaisin noin kello 21.30 Turusta Helsinkiin.

VR ryhtyy myös kokeilemaan Helsinki–Tampere-välillä sitä, että yksi nopea vuoro molempiin suuntiin ajetaan ruuhka-ajan ulkopuolella hitaammalla aikataululla. Nämä vuorot pysähtyisivät Riihimäellä, Hämeenlinnassa, Toijalassa ja Lempäälässä.

Erityisesti Hämeenlinnassa on valitettu siitä, että nopeat kaukojunat ajavat sen ohi pysähtymättä.

Muutos koskee Pendolino-junia S 169 ja S 170. Edellisen uusi lähtöaika olisi kello 11.04 Helsingistä ja jälkimmäisen kello 11.07 Tampereelta.

Lisäksi edellä mainituilla väliasemilla pysähtyy jatkossa maanantaista perjantaihin ja sunnuntaisin uusi junavuoro kello 14.04 Helsingistä Poriin sekä sunnuntaisin Helsingistä kello 21.04 Tampereelle. VR kertoo lähtöajoista tarkemmin keväällä.

”Olemme seuranneet matkamäärien kehitystä ja kuunnelleet asiakkaidemme toiveita etenkin Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Muutamme 26.3. alkaen useimmat taajamajunayhteydet vaihdottomiksi ja olemme lisänneet kalustoa ruuhkajuniin. Nyt parannamme vielä keskipäivän yhteyksiä sekä Tampereen että Helsingin suuntiin”, sanoo kaukoliikenteen suunnittelujohtaja Antti Tuominen VR:n tiedotteessa.

VR kertoo myös parantavansa junaliikenteen yhteensopivuutta lentoliikenteen kanssa. Yöjunien aikatauluja muutetaan niin, että ne sopivat paremmin aikaisten aamulentojen ja myöhäisten iltalentojen kanssa.

Kesäkuun aikataulut julkaistaan 21. huhtikuuta. Kesällä tehdään ratatöitä, jotka hidastavat joidenkin junien aikatauluja. Lisäksi osa junista korvataan ratatöiden aikana linja-autoilla. Kesän ratatöistä tiedotetaan huhtikuussa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • VR ja junaliikenne

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Pääministeri vajosi opportunismiin kommentoidessaan Turun iskua

  2. 2

   Natsit arvostivat luomua, eläintensuojelua ja kasvissyöntiä – nyt natsien ympäristöintoilusta saavat maksaa nykyvihreät

  3. 3

   Tapamme ostaa vaatteita muuttuu, ja se ravistelee kauppaa – Seppälä haettiin konkurssiin, Lindexin tulos puolittui

  4. 4

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  5. 5

   Tämä kaikki Turun puukkoiskusta epäillyistä tiedetään – grafiikka näyttää, miten perjantain tapahtumat etenivät

  6. 6

   Ruotsia kuohuttaneessa ”Arboga-naisen” rikosvyyhdissä annettiin tuomiot: elinikäinen ja 14 vuotta vankeutta isän ja entisen puolison murhasta ja äidin murhan yrityksestä

  7. 7

   Saksalaismedia: Kolmella Turun puukotusten marokkolaisepäillyistä rikostausta Saksassa

  8. 8

   Lähes 2 000 ihmistä saattoi altistua tuhkarokolle kesällä – taudin Suomeen tuonut mies matkusti täysissä junissa ja Tallinnan-lautalla

  9. 9

   Helsinkiläisen Ulla Pihkalan vauva syntyi yllättäen makuuhuoneeseen – ”Olin iloinen, että ensihoitajat tulivat paikalle, mutta samalla hävetti, että täällä sitä ollaan kotona synnyttämässä”

  10. 10

   Hyvin menestyvien tyttöjen haukkuminen on yleisesti hyväksytty kiusaamisen muoto – Miksi tyttöhikareita pilkataan?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Halla-aho kirjoitti Facebookiin, toimittajaa kohtasi viharyöppy – poliisi tutkii tapausta ja vetoaa: ”Jäitä hattuun, suomalaiset”

  2. 2

   Turun puukotusten pääepäilty Abderrahman Mechkah oli valittanut turvapaikkapäätöksestään – Poliisi pysäytti hänet Saksassa vuonna 2015, poistui sieltä alkuvuodesta 2016 hakematta turvapaikkaa

  3. 3

   Helsingissä on tehty silpomisepäilyjen takia kiireellisiä sijoituksia – Lapsena silvottu kertoo: ”Menetin niin paljon verta, että melkein kuolin”

  4. 4

   Miksi tästä piti tehdä niin vaikeaa? Näin hahmotat paremmin uuden 327-ratikan reitin

  5. 5

   Miksi Marokosta tulee turvapaikan­hakijoita? Nuorilla on suuret odotukset Euroopasta, mutta unelmat voivat vaihtua vihaksi, arvioi tutkija

  6. 6

   Arlandan miljoonaryöstö vanheni – Nyt Suomessa palkkamurhasta tuomittu ruotsalaisrikollinen sanoo suunnitelleensa kaiken

  7. 7

   Yhdellä Turun pidätetyistä on rikostaustaa Suomessa – 18-vuotias mies on tuomittu pakottamisesta seksuaaliseen tekoon

  8. 8

   Mysli on monesta vaihtoehdosta paras aamiainen – Tarkista nämä asiat, kun valitset mysliä, asiantuntija muistuttaa

  9. 9

   Tanskan poliisi löysi naisen ruumiin merestä Kööpenhaminan edustalta – Poliisi: Liian varhaista sanoa, onko kyseessä sukellusveneestä kadonnut ruotsalaistoimittaja

  10. 10

   Turkulainen rakennusliike järjestää työnseisauksen Turun terrori-iskun vuoksi ja kritisoi hallitusta: ”Hallitus ei ole onnistunut, jos Suomessa joutuu pelkäämään”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Turun puukotuksia tutkitaan myös terrorismina – epäillyn henkilöllisyyttä varmistetaan sormenjälki- ja dna-tutkimuksilla

  2. 2

   Hussein al-Taeen ystävä meni estämään Turun puukkohyökkääjää ja sai itse puukosta monta kertaa – ”Ei voinut katsoa sivusta”

  3. 3

   Tukholmalaisturisti yritti pelastaa naisen hengen Turussa ja joutui itse sairaalaan – turkulainen Elina Rauhala näki tapauksen

  4. 4

   Tämä Turun puukotuksista tiedetään nyt: Terroriteosta epäillään kuuden marokkolaisen ryhmää – Supo: pääepäillyn profiili viittaa radikaali-islamistiseen terrorismiin

  5. 5

   Tutkija jakoi parisuhteet viiteen eri tyyppiin eroamisen todennäköisyyden mukaan – ”Lapset ovat hyvä syy laittaa hyvä suhde kuntoon”

  6. 6

   Pentti Linkola: Rajat pitäisi sulkea ja kehitysapu lakkauttaa

  7. 7

   Kasper Hannula viritti ovelan ansan pyörävarkaalle – poliisi oli mukana juonessa, ja väijytyksessä vastassa oli ”tavallisen oloinen suomalainen mies”

  8. 8

   Yhteenveto Espanjan terrori-iskuista: Ainakin 14 kuoli Barcelonaan tehdyssä iskussa – uhrien joukossa ei suomalaisia, kertovat Espanjan viranomaiset

  9. 9

   Osaa 1970- ja 1980-lukujen rivitaloista ei kannata korjata, koska ne ovat täynnä ongelmia – ”Olemme melkoisen pommin edessä”

  10. 10

   ”Näin säästin kymppitonnin vuodessa” – Bloggari Julia Thurén puhuu avoimesti rahasta ja kannustaa muita tekemään samoin

  11. Näytä lisää