Valikko
Kotimaa

Tulli paljasti lisää pimeässä Tor-verkossa toimineita huumekauppoja

Uusi tutkinta liittyy tapaukseen, jossa tulli paljasti itseään Suomen suurimmaksi nettihuumekaupaksi mainostaneen organisaation viime elokuussa.

Tulli otti viime joulukuussa kiinni pääkaupunkiseudulla henkilön, jota epäillään niin sanotussa pimeässä eli Tor-verkossa ja Silkkitiellä toimineen verkkohuumekaupan alakauppojen vastuuhenkilöksi.

Epäilty on noin 30-vuotias mies pääkaupunkiseudulta, ja hän on ollut vangittuna kiinniotosta lähtien. Tulli on tutkinut asiaa törkeinä huumausainerikoksina ja lääkkeiden osalta salakuljetuksena.

Uusi esitutkinta liittyy tapaukseen, jossa tulli paljasti itseään Suomen suurimmaksi nettihuumekaupaksi mainostaneen organisaation viime elokuussa.

Tullin mukaan verkkohuumekaupan päätekijöihin kohdistuneen esitutkinnan aikana selvisi, että päätekijä aikoi siirtyä sivuun huumekaupasta.

Joulukuussa 2016 kiinniotettu epäilty oli alkuvuodesta jatkanut verkkohuumekaupan alakaupoille toimitettavien huumeiden maahantuontia.

Hänen epäillään rahoittaneen ja järjestelleen Tullin huhtikuussa 2016 Kustavissa paljastaman Hollannista Suomeen salakuljetetun erittäin vaarallisia huumausaineita sisältävän huumelastin.

Huumausaine­takavarikko oli yhteensä noin 15 kiloa ja se sisälsi muun muassa heroiinia, kokaiinia, amfetamiinia, metamfetamiinia, mdma-jauhetta, ekstaasitabletteja ja lsd-lappuja.

Joulukuussa kiinniotettu epäilty hankki keväällä Suomesta Tor-verkon kautta Tullin mukaan 10 000 ekstaasitablettia, kolme kiloa mdma-jauhetta, 220 grammaa amfetamiinia ja 120 grammaa kokaiinia.

Huumausaineet piilotettiin maastokätköihin. Näiden lisäksi epäilty oli Tullin mukaan hankkinut kymmenen kiloa marihuanaa. Epäilty myi hankkimansa huumausaineet edelleen pimeässä verkossa.

Tulli on Tor-verkossa Silkkitiellä toimineisiin verkkohuumekauppoihin liittyvien esitutkintojensa aikana onnistunut tunnistamaan sadoittain niistä huumausaineita ostaneita ihmisiä.

Tullin esitutkinta joulukuussa 2016 kiinniotetun epäillyn osalta valmistuu tässä kuussa, jolloin asia siirtyy syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Huumerikokset

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Lääkärit ovat kalliita osastonsihteereitä

  2. 2

   Näin paljon autosi arvo alenee, kun ajat sen ulos autokaupasta – data-analyytikon gradutyöstä syntyi laskuri, joka paljastaa autokaupan todellisuuden

  3. 3

   Tutkimusprofessori: Yksi kysymys paljastaa parisuhteen tilan – ”Jos suhteessa ei ole suutelua, harvoin siinä on onnellisuutta”

  4. 4

   Östersundomin metrolinja vedettiin jälleen kerran uusiksi – kalliiksi tullut unelma uudesta jätti­kaupunginosasta on ajautumassa vuosikymmeniksi pöytälaatikkoon

  5. 5

   Maa on litteä – Voiko se olla totta? Skepsis-yhdistyksen juhlakirja esittelee epäilijöille nykyajan huuhaata ja rajatietoa

  6. 6

   Valtio myi 128-vuotiaan arvorakennuksen Punavuoresta 14 miljoonalla – taloon aiotaan rakentaa taas asuntoja

  7. 7

   Saimme hädin tuskin pelastettua naisen Hietalahden satama-altaasta – tikkaista olisi ollut apua

  8. 8

   Syyte: Sarjakuristaja valmisteli alaikäisen tytön kuristamista Helsingissä – syyttäjä vaatii neljän vuoden enimmäistuomiota, syytetty pysyy vangittuna

  9. 9

   Suomea uhkaavat yhä rajummat verkkohyökkäykset – ”Olemme kokeneet vain pieniä laineita”

  10. 10

   Seppo Ojala on pappi, mutta hän ei tiedä, onko Jumalaa olemassa – ”Haluan pysyä mieluummin kriittisenä epäilijänä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Parisuhde tuntuu puuduttavalta nykymaailman helppouden keskellä – Pitkästä liitosta on rakastuminen kaukana

  2. 2

   Tiina luuli saaneensa pojan, mutta lapsi sanoo olevansa tyttö ja pukeutuu pinkkiin – Alaikäisten transsukupuoli­suuden selvitykset lisääntyvät räjähdysmäisesti

  3. 3

   Näin paljon autosi arvo alenee, kun ajat sen ulos autokaupasta – data-analyytikon gradutyöstä syntyi laskuri, joka paljastaa autokaupan todellisuuden

  4. 4

   Tutkimusprofessori: Yksi kysymys paljastaa parisuhteen tilan – ”Jos suhteessa ei ole suutelua, harvoin siinä on onnellisuutta”

  5. 5

   Maailmanlaajuista verkkohyökkäystä ei ole saatu pysäytettyä – Asiantuntija: Moni tekijä viittaa venäläisrikollisiin

  6. 6

   Netflix peruu sarjojaan, ja se on hyvä uutinen

  7. 7

   Suomalainen unisex-symboli ei ollutkaan uusi: Merkin suunnittelija vastaa plagiointisyytöksiin

  8. 8

   Microsoft lakkautti viimein puhelinyksikkönsä – kaikki Nokiasta siirtyneet menettivät työpaikkansa Suomessa

  9. 9

   Syyte: Sarjakuristaja valmisteli alaikäisen tytön kuristamista Helsingissä – syyttäjä vaatii neljän vuoden enimmäistuomiota, syytetty pysyy vangittuna

  10. 10

   Käräjäoikeus määräsi Uberin maajohtajan Joel Järvisen omaisuutta takavarikkoon 250 000 euron edestä – Uber aikoo valittaa päätöksestä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mitä synnytyksissä todella tapahtuu? Lue sinulle räätälöity juttu siitä, miten lapsesi tulisi maailmaan

  2. 2

   Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

  3. 3

   Japanilaissotilaat häpesivät niin, että jatkoivat toista maailmansotaa viidakoissa melkein 30 vuotta

  4. 4

   Monikulttuurisuudesta pitäisi luopua Suomessa, koska se ruokkii rasismia ja syrjintää, sanoo tutkija – tästä on kyse

  5. 5

   Britti Joel Willans muutti Suomeen ja hämmästyi uskollista sääntöjen tottelemista – ”Ehkä suomalaiset juovat itsensä niin humalaan juuri sääntöjen takia”

  6. 6

   Teinipojat tuhosivat päiväkodin käyttökelvottomaksi Nurmijärvellä – Edes välikaton eristeet eivät säästyneet

  7. 7

   Suomi ensin -mielenosoitusleiri purettiin Rautatientorilla – poliisi jatkaa tänään tiivistä partiointia paikalla

  8. 8

   Liika hygienia lisää suolistosairauksia, ja yhä useampi elää avanteen kanssa – Sauli Suomiselle avanne toi neljä lisätuntia päivään: ”Haaveilen edelleen normaalista elämästä”

  9. 9

   HS:n epätieteellinen kysely paljastaa, miten Suomessa saa elitistin leiman – jopa kahvin väri vaikuttaa

  10. 10

   Yhä useampi suomalainen harrastaa suuseksiä, mutta harva ymmärtää suojautua taudeilta – ”Ihmiset hämmästelevät, että tarttuuko näinkin”

  11. Näytä lisää