keskiviikko 3.9.2014 | Soile, Soili  Onnittele e-kortilla

WinCapita-epäilty piileskeli puoli vuotta vaatimattomassa mökissä

18.12.2008 20:07

Erja Lempinen

Hannu Kailajärvi piileskeli tässä mökissä Nässjössä, Ruotsissa.

Hannu Kailajärvi piileskeli tässä mökissä Nässjössä, Ruotsissa.

Hannu Kailajärvi

Hannu Kailajärvi

nässjö. WinCapita-pyramidipelin päätekijäksi epäilty Hannu Kailajärvi ehti piileskellä Nässjössä, Etelä-Ruotsissa puoli vuotta ennen viime viikon keskiviikkona tehtyä pidätystä.

Piilopaikkana toimi pieni kesämökki. Naapurikaupungin, Eksjön, poliisin mukaan sen oli hankkinut Kailajärveä varten lähistöllä asuva mies, jolla on suomalainen nimi.

Naapureiden mukaan Kailajärvi oli kertonut, että mökin omistaa kuuluisa suomalainen oopperalaulaja ja että hän asuu siellä, koska remontoi sitä laulajaa varten.

Vilaustakaan tästä oopperalaulajasta naapurit eivät kuitenkaan olleet nähneet. Sen sijaan he olivat kiinnittäneet huomiota siihen, että mies vietti kummallisen paljon aikaa yksinään mökissä, jossa oli vain yksi huone ja johon ei tullut lämmintä vettä.

Silloin tällöin Kailajärvi kurvasi kaupunkiin valkoisella pakettiautolla. Auto on rekisteröity Suomessa yritykselle, jonka vastuuhenkilöistä löytyy linkki Kailajärveen.

Yhteyksistä ulkomaailmaan antavat viitteitä myös, että hänellä oli tuvassaan nettiyhteys ja että häneltä takavarikoitiin pidätyksen yhteydessä kolme matkapuhelinta.


Minna Passin reportaasi Nässjöstä kokonaisuudessaan perjantain Helsingin Sanomissa.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>