perjantai 22.8.2014 | Iivari, Iivo  Onnittele e-kortilla

AL: Ensimmäinen seksiä myyvä yrittäjä kaupparekisteriin

19.6.2011 13:25 | Päivitetty: 19.6.2011 13:37

Tampere. Suomessa on hyväksytty ensimmäinen seksiyritys kaupparekisteriin, kirjoittaa Aamulehti. Lehdessä on juttu 25-vuotiaasta Tampereella asuvasta naisesta, joka myy seksiä ja maksaa tuloistaan verot.

Nainen perusti yrityksen helmikuussa. Hän kertoo rekisteröineensä toiminimen, maksaneensa ennakkoverot ja hankkineensa kuittikirjan. Yrityksen toimialakuvauksessa ilmaistaan suorin sanoin seksin myynti.

"Tämä on periaatteessa ainoa laillinen tapa tehdä tätä työtä. Ja nyt minulle kertyy jopa eläkettä. Ainakin toistaiseksi kaikki asiakkaani ovat suostuneet antamaan allekirjoituksen (maksukuittiin)", nainen sanoo lehdessä.

Kaupparekisteri hyväksyi rekisteröinnin, koska hakemus oli asianmukainen ja laillinen. Kaupparekisterin apulaisjohtaja Sakari Kauppinen kertoo, että kyseessä on ainoa tapaus, jossa yrittäjä on kertonut suoraan myyvänsä seksipalveluita.

Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa seksin osto on laitonta. Suomessa osto kriminalisoitiin vuonna 2006 tapauksissa, joissa myyjänä on parituksen tai ihmiskaupan uhri.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>