keskiviikko 27.8.2014 | Rauli  Onnittele e-kortilla

Finnjet matkalla kohti romuttamoa

6.5.2008 22:04

Christian Westerback / HS

Finnjet puski ensin merta alkuperäisen varustamonsa Finnlinesin väreissä. Myöhemmin alus liikkui Silja Linen tunnusten alla.

Finnjet puski ensin merta alkuperäisen varustamonsa Finnlinesin väreissä. Myöhemmin alus liikkui Silja Linen tunnusten alla.

Yhdysvaltalainen laivameklari US Shipbrokers kertoo, että hollantilaisen Club Cruise -yhtiön Da Vinci eli entinen suomalainen matkustaja-autolautta Finnjet olisi tiistaina lähtenyt Italian Genovasta kohti Punaistamerta.

Alus on tarkoitus luovuttaa uusille omistajilleen Saudi-Arabian Jeddassa viimeistään toukokuun puolivälissä.

US Shipbrokers oli jo aiemmin kertonut nettisivuillaan, että Finnjet oli myyty romutettavaksi. Aluksen kauppahinta on noin 9,85 miljoonaa dollaria eli 6,5 miljoonaa euroa.

Tosin uudet omistajat ovat halukkaita jälleenmyymään laivan, jos siitä syntyy käteiskauppa.

Finnjetin kurssi kohti itää eli Intian ja Pakistanin rannikon laivaromuttamoja ei ainakaan sodi niitä tietoja vastaan, että Finnjetin matka olisi nyt päättymässä naulatehtaalle.

Club Cruise oli ostanut Finnjetin viime marraskuussa Silja Linen entisen omistajan Sea Containers -yhtiön jäämistöstä, ja tammikuussa laivan nimi muuttui Da Vinciksi. Alus oli odotellut ostajaa Bahamalla, jonne se oli päätynyt oltuaan hurrikaanin uhrien asuntolaivana Mississipillä.

Uusi omistaja toi Da Vincin Atlantin yli Genovaan, ja alus oli tarkoitus muuttaa risteily- tai kasinokäyttöön. Club Cruise kuitenkin törmäsi taloudellisiin vaikeuksiin ja on ilmeisesti luopunut aikeistaan.

Helsingin Sanomat yritti tavoittaa yhtiön johtoa, mutta viesteihin ei ainakaan tiistaina vastattu.

Finnjet on merkittävä kappale suomalaisen merenkulun historiaa, ja sen ostamiseksi takaisin viriteltiin jopa kansalaiskeräystä. Alus valmistui Wärtsilän Helsingin telakalta 1977, ja se oli tuolloin maailman suurin ja nopein autolautta. Kustaanmiekan salmeakin laajennettiin sen takia.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>