keskiviikko 20.8.2014 | Sami, Samuli  Onnittele e-kortilla

Johanna Korhonen voitti Alma Median työsyrjintäjutussa

1.2.2011 12:45 | Päivitetty: 1.2.2011 13:03

Johanna Korhonen

Johanna Korhonen

Korkein oikeus ei myöntänyt Alma Medialle valituslupaa toimittaja Johanna Korhosen työsyrjintäjutussa. Helsingin hovioikeuden aiempi ratkaisu vahingonkorvausjutussa jää näin voimaan. Hovioikeus tuomitsi yhtiön noin 80 000 euron korvauksiin laittomista potkuista.

Korhonen on ratkaisuun tyytyväinen.

”Korkein oikeushan ei perustele päätöksiään, mutta kaipa se katsoi, ettei tässä asiassa ole enää mitään epäselvää”, Korhonen sanoo.

Tapauksen käsittely jatkuu seuraavaksi erillisessä rikosoikeudenkäynnissä. Helsingin käräjäoikeuden on määrä käsitellä juttua toukokuussa.

Työsyrjintärikoksesta on syytettynä Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne. Helsingin kihlakunnansyyttäjä vaatii Telanteelle sakkorangaistusta. Korhonen irtisanottiin Alma Media -konserniin kuuluvan Lapin Kansan päätoimittajan paikalta syksyllä 2008 jo ennen kuin ehti aloittaa tehtävässään.

Vahingonkorvausjutun ratkaisseen hovioikeuden mukaan työnantajalla ei ollut erittäin painavaa syytä työsuhteen purkamiseen. Se arvioi, että potkujen syynä oli Korhosen sukupuolinen suuntautuminen.

Alma Media selitti potkuja luottamuspulalla, joka syntyi muun muassa siitä, ettei Korhonen korjannut työnantajan käsitystä puolisonsa sukupuolesta eikä kertonut tämän kuntavaaliehdokkuudesta.

Korhonen toivoo, että nyt päättynyt oikeusprosessi estäisi muita ihmisiä joutumasta perusteettomien potkujen uhriksi.

”Ainakin Alma Media on nyt saanut tietoa työlainsäädännön noudattamisesta ja toivottavasti myös muut työnantajat, jos jollekin on ollut epäselvää, saako ihmisiä syrjiä seksuaalisen suuntautumisen perusteella.”

80 000 euron korvaussumma koostuu työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä, irtisanomisajan palkasta ja yhdenvertaisuuslain mukaisesta hyvityksestä.

Korvauksen maksaa Alma Median tytäryhtiö Pohjois-Suomen Media.

Alma Media on STT-Lehtikuvan toiseksi suurin omistaja.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>