lauantai 30.8.2014 | Eemil, Eemeli  Onnittele e-kortilla

Kaskeala: Maahanmuuttajilla asenne kohdallaan

24.5.2008 17:23

Puolustusvoimain komentaja Juhani Kaskeala on tyytyväinen maahanmuuttajien asenteeseen yleistä asevelvollisuutta kohtaan.

"On todella ilo käydä harjoituksissa seuraamassa, kun somalinuorukainen ryhmänjohtajana johtaa tykkiryhmää, jossa on harjatukkaisia suomalaisia perinteisiä julleja, ja kun homma näyttää vielä toimivan erinomaisesti", amiraali Kaskeala sanoi TV1:n Lauantaiseura-ohjelmassa.

Kaskealan mukaan reserviläisupseereita löytyy kaikista etnisistä maahanmuuttajaryhmistä, mikä on sekin hieno juttu.

"on eräs tapa integroida maahanmuuttajat yhteiskuntaamme, tarjota heille yhtäläiset lähtökohdat kuin valtaväestöllekin, hän muistutti.

Kaskeala puolusti ohjelmassa myös ajatustaan naisten kutsuntavelvollisuudesta.

Kaskeala sanoi, että sekä kriisinhallintaoperaatioihin että puolustusvoimien vakinaisiin tehtäviin tarvitaan ehdottomasti lisää naisia. Kutsuntatilaisuudet toimisivat rekrytointikanavana.

Kaskealan mukaan hänen Ruotuväki-lehden haastattelussa äskettäin tekemä aloitteensa on kuitenkin toistaiseksi vain heitto. Hän arveli sen tulevan kuitenkin jollakin tavalla esille keskustelussa puolustusselonteosta.

Kaskeala korosti, ettei ole ulottamassa asevelvollisuutta naisiin.

Komentaja oli erittäin huolissaan aiemminkin vahvasti esillä pitämästään asiasta: nuorison fyysisestä rappeutumisesta.

"Kyllä meidän täytyy yhteiskunnassa tajuta, että meillä on valtava kansanterveysongelma edessä jos ei tällaista hyötyliikuntaa, koululiikuntaa, urheiluseuratoimintaa saada jälleen aktivoitua. Vanha urheilukansa on saattamassa itseään rappiotilaan fyysisesti", Kaskeala murehti.

Amiraali huomautti, että reilussa kymmenessä vuodessa alokkaiden keskipaino on noussut peräti seitsemän kiloa, 70 kilosta 77 kiloon.

Reippaasta kävelystä ja portaiden noususta ei enää selvitä hengästymättä.

"Lainaan tässä yhtä hyvää kenraaliani, joka aina sanoo, että jos veri kiertää varpaissa, se kiertää päässäkin. Sillä on iso merkitys myös psyykkiseen kuntoon."

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>