maanantai 1.9.2014 | Pirkka  Onnittele e-kortilla

Krp julkaisi tiedot uhrien kotipaikkakunnista

20.4.2008 13:47 | Päivitetty: 21.4.2008 17:25

Mikko Stig / Lehtikuva

Malagan onnettomuuden uhreja muistettiin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan päivärukouksessa maanantaina.

Malagan onnettomuuden uhreja muistettiin Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan päivärukouksessa maanantaina.

Helsinki/Malaga. Keskusrikospoliisi julkaisi tänään Espanjan bussiturmassa kuolleiden kotipaikkakuntatiedot. Uhreista kaksi on Helsingistä, kaksi Tuusulasta ja yksi Espoosta, Kajaanista, Porista, Kangasalta sekä Tampereelta.

Kuolleiden nimiä poliisi ei aio julkistaa. Myöskään kuolleiden ikiä poliisi ei kertonut.

Aikaisemmin on kerrottu, että lauantaisessa bussiturmassa kuoli kuusi naista, kaksi miestä ja yksi lapsi.

Keskusrikospoliisin kaksi uhrintunnistusasiantuntijaa on aloittanut työnsä yhteistyössä Espanjan poliisin kanssa. Asiantuntijat saapuivat paikalle sunnuntai-iltana.

Poliisi on saanut kerättyä kaikkien kuolleiden hammashoitotiedot, jotka on lähetetty Espanjaan. Myös uhrien dna:n keräys ja tutkinta on aloitettu. Espanjan viranomaiset ovat keränneet uhreista tarvittavat tunnistetiedot.

Rikoskomisario Ismo Kopra arveli krp:n työn Espanjassa kestävän ainakin viikon. Uhrien tunnistusta on vaikeuttanut se, että turmatien keskikaiden teki bussiin valtavaa tuhoa.

Poliisi sai vietyä kaikkien Espanjan bussiturmassa kuolleiden omaisille tiedon tapahtuneesta sunnuntai-iltana kello 19.45 mennessä. Suruviestejä veivät eteenpäin paikallispoliisit eri puolilla maata.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisarion Göran Wennqvistin mukaan monet omaisista osasivat odottaa tietoa.

Málagassa oli sunnuntai-iltana yhä sairaalahoidossa 17 bussiturmassa loukkaantunutta suomalaista ja espanjalainen bussinkuljettaja.

Koomassa on yksi yli 50-vuotias nainen, jonka henkilöllisyyttä ei tiedetä. Nainen on kriittisessä tilassa, ja häneltä on muun muassa jouduttu amputoimaan toinen käsi, kertoo paikallinen lehti Diario Sur.

Sairaala ei ole kertonut loukkaantuneiden sukupuolia, mutta ikähaarukka on 32–67 vuotta. Sairaalassa oli myös alle vuoden ikäinen vauva, joka pääsi jo aamulla pois.

Linja-autossa oli kaikkiaan 49 ihmistä, jotka olivat kuljettajaa lukuunottamatta kaikki suomalaisia. Matkatoimiston mukaan bussissa oli kaksi matkatoimiston opasta, jotka molemmat loukkaantuivat. Muut olivat lomamatkalaisia.

Mukana oli Aurinkomatkojen mukaan myös kaksi henkilöä, joilla on vironkielinen nimi. Suomen Madridin-suurlähetystön mukaan onnettomuuden jälkeen sairaalaan joutui 26 ihmistä.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>