torstai 21.8.2014 | Soini, Veini  Onnittele e-kortilla

Kutsuntojen terveystarkastukset halutaan tiukemmiksi

11.1.2008 19:17

Vesa-Matti Väärä

Porin Prikaatin 2. jääkärikomppanian alokkaat Matias Jaatinen Eurasta (vas.), Juuso Laihinen Taivassalosta, Riku Helisevä Vammalasta ja Jarmo Virkki Perniöstä lääkärintarkastuksessa.

Porin Prikaatin 2. jääkärikomppanian alokkaat Matias Jaatinen Eurasta (vas.), Juuso Laihinen Taivassalosta, Riku Helisevä Vammalasta ja Jarmo Virkki Perniöstä lääkärintarkastuksessa.

SÄKYLÄ. Puolustusvoimat haluaa tehostaa kutsuntojen lääkärintarkastuksia vähentääkseen varusmiespalveluksensa keskeyttäneiden määrää. Ylipäätään armeijassa ollaan huolissaan palvelukseen saapuneiden jatkuvasti heikkenevästä kunnosta, lihavuudesta ja liikunnan puutteesta.

Puolustusvoimien ylilääkäri, lääkintäkenraalimajuri Pentti Kuronen ihmettelee, minkälaisessa kunnossa nämä miehet ovat työelämässä parinkymmenen vuoden kuluttua.

"Puolustusvoimat on tietysti huolissaan reserviläisten taistelukunnosta, mutta kyllä kyse on koko yhteiskunnan ongelmasta, ellei nuorten nykyiseen elämäntyyliin saada muutosta", Kuronen arvioi.

Kurosen mukaan kutsunnoissa lääkärintarkastusta tehostetaan ja varusmiehiksi kelpuutettavien terveysvaatimuksia kiristetään. Kotona ja kouluissa pitäisi kiinnittää huomiota lasten liikunta- ja ruokailutottumuksiin. Puolustusvoimissa pyritään innostamaan liikuntaan, mutta se ei yksin riitä.

Esimerkiksi Porin prikaatiin Säkylään saapui maanantaina varusmiespalveluksen aloittaakseen 1 050 alokasta. Perjantaihin mennessä heistä oli lähtenyt tai lähetetty kotiin 54 eli 5,3 prosenttia. Määrä on ihan normaali suomalaisissa joukko-osastoissa.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>