lauantai 2.8.2014 | Kimmo  Onnittele e-kortilla

Ohje: Kalkkunan paistaminen ja kastike

13.12.2006 16:35

Kalkkunan paistaminen

noin 2 1/2–3 kg:n painoinen kalkkuna

öljyä

sitruunamehua

suolaa

valkopippuria

Täyte:

3 dl kuivahtanutta vaaleaa leipää kuutioina

1 sipuli

rasvaa

100 g kuivattuja aprikooseja

2 hapokasta omenaa

suolaa

valkopippuria

Uunipannulle:

2 dl demi glace -kastiketta

1 l mietoa kanalientä

1 sipuli

2 kuivattua aprikoosia

1. Sivele kalkkunan nahka öljyllä ja sitruunamehulla, ripottele pintaan ja sisälle suolaa ja valkopippuria.

2. Kuori ja hienonna täytteen sipuli. Kuullota sipulisilppu tilkassa rasvaa. Pilko aprikoosit. Kuori ja lohko omenat. Yhdistä täytteen aineet ja mausta suolalla ja pippurilla. Täytä kalkkuna ja aseta se uunipannulle.

3. Kuori ja hienonna sipuli, pilko kaksi aprikoosia pieneksi. Laita sipulisilppu ja aprikoosipalat uunipannulle demi glacen ja kanaliemen kera.

4. Paista kalkkunaa uunissa vuoassa tunti kiloa kohden, ensin puolet ajasta 200 asteessa ja puolet 175 asteessa. Valele lintua paiston aikana. Tarkista kypsyys koipinuijasta tikulla. Kun kalkkuna on kypsä, lihasneste on kirkasta. Valmista paistoliemestä kastike.

Kastike kalkkunalle

60 g voita

3/4 dl vehnäjauhoja

6 dl kalkkunan paistolientä

1/2 dl portviiniä

2 dl kermaa

1 rkl mustaherukkahyytelöä

1 rkl sinihomejuustoa

1/2 rkl mietoa sinappia

1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Anna kypsyä, muttei ruskistua.

2. Lisää paistoliemi ja portviini, tarkista, ettei kastike ole liian suolaista. Keitä 10 minuuttia.

3. Lisää joukkoon kerma ja mausteet. Siivilöi kastike ja tarjoa paistetun kalkkunan kera.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>