keskiviikko 3.9.2014 | Soile, Soili  Onnittele e-kortilla

Piispa Henrikin pyhäinjäännökset tutkittaviksi Turkuun

21.1.2007 8:09

VILLE MÄNNIKKÖ

Pyhän Henrikin värttinäluun lopullista sijoituspaikka ei ole vielä lyöty lukkoon. Nyt se on esillä helsinkiläisessä katolisessa Pyhän Henrikin katedraalissa.

Pyhän Henrikin värttinäluun lopullista sijoituspaikka ei ole vielä lyöty lukkoon. Nyt se on esillä helsinkiläisessä katolisessa Pyhän Henrikin katedraalissa.

Piispa Henrikin pyhäinjäännökset siirretään Helsingistä Turkuun. Noin 900 vuotta vanhat reliikit kuljetetaan ilmeisesti jo alkuvuonna tutkimuksia varten Turkuun, jonne ne myös jäävät vuosikymmeniä kestäneen Helsingin "evakkoajan" jälkeen.

Tutkimuksilla Museovirasto ja Turun yliopiston arkeologian laitos haluavat selvittää ennen muuta pyhäinjäännösten aitouden.

Pyhäinjäännökset ovat olleet Helsingissä Museoviraston hallussa vuodesta 1924. Viime kesäkuussa Museovirasto päätti, että reliikkien omistusoikeus on Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymällä.

Reliikkikokoelmassa on muun muassa pääkallo sekä punaiseen silkkiin kääritty leukaluu, joiden uskotaan kuuluneen 1100-luvulla eläneelle Pyhälle Henrikille.

Pyhäinjäännöksistä ainoastaan Pyhän Henrikin värttinäluun lopullista sijoituspaikka ei ole vielä lyöty lukkoon. Nyt se on esillä helsinkiläisessä katolisessa Pyhän Henrikin katedraalissa, ja sinne katedraaliseurakunta sen haluaisi myös jäävän.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>