torstai 21.8.2014 | Soini, Veini  Onnittele e-kortilla

Skientologiaa vastaan osoitettiin mieltä Lahdessa

15.3.2008 19:30

Juha Tanhua

Skientologian vastustajat marssivat Lahden Kauppatorilta Dianetiikkakeskuksen eteen.

Skientologian vastustajat marssivat Lahden Kauppatorilta Dianetiikkakeskuksen eteen.

Lahdessa osoitettiin lauantaina mieltä skientologiaa vastaan. Noin seitsemästäkymmenestä, pääasiassa 20–30 vuotiaasta mielenosoittajasta suurin osa oli naamioitunut.

He marssivat kyltteineen Kauppatorilta Lahden Dianetiikkakeskuksen eteen.

"Me olemme spontaanisti syntynyt ryhmä ja olemme täällä vastustamassa skientologiaa", kertoo pr-henkilön tehtävän saanut 30-vuotias helsinkiläismies. Hän on verhonnut kasvonsa huivilla ja aurinkolaseilla eikä kerro nimeään, kuten eivät muutkaan mielenosoittajat.

Mielenosoitusten innoittajana on ollut internetin kautta aktivoitunut järjestäytymätön kansanliike, jossa anonyymiys on avainsana.

Liikehdintä käynnistyi, kun skientologit ryhtyivät tammikuussa poistamaan verkosta sinne levinnyttä videota. Videolla skientologi, näyttelijä Tom Cruise puhkui skientologian erinomaisuutta. Anonymous-nimellä itseään kutsunut henkilö tai ryhmä julkaisi vastauksena dramaattisen videon, joka oli käytännössä julistus informaatiosodasta skientologiaa vastaan.

"Skientologit itse herättivät internet-aktiivien huomion sensurointitoimenpiteillään", mielenosoituksen pr-henkilö vahvistaa.

Helmikuussa järjestettiin samanaikaisesti mielenosoituksia eri puolilla maailmaa. Nyt kyseessä oli vastaavanlainen kansainvälinen tempaus, ja Suomikin oli tällä kertaa mukana.

Poliisien valvoessa joukko marssi Lahden Dianetiikkakeskukselle Saimaankadun ja Lahdenkadun risteykseen.

Sisällä keskuksessa oltiin pelokkaan näköisiä. Ovi pysyi lukossa. Tiedottajaksi itsensä esitellyt Kyllikki Helminen-Koikkalainen kertoi sisältä puhelimitse, että he pelkäävät, koska "eivät tiedä mitä ryhmä aikoo".

"Pitkällä tähtäimellä tavoitteenamme on lopettaa skientologiakirkon toiminta. Tänään olemme liikkeellä valistamassa ihmisiä skientologian kirkon epäeettisestä ja rikollisesta toiminnasta", 30-vuotias helsinkiläinen mielenosoittaja kertoi.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>