keskiviikko 3.9.2014 | Soile, Soili  Onnittele e-kortilla

Työsuojelupiiri: Alma Media syrji Johanna Korhosta

2.2.2009 22:05

Johanna Korhonen

Johanna Korhonen

Uudenmaan työsuojelupiirin mukaan Alma Media syyllistyi syrjintään, kun se purki Lapin Kansan päätoimittajaksi valitun Johanna Korhosen työsopimuksen viime lokakuussa.

Tämä käy ilmi työsuojelupiirin tarkastuskertomuksesta, jonka Helsingin Sanomat sai haltuunsa maanantaina. Tarkastus käynnistyi Korhosen tekemästä ilmoituksesta.

Korhosen mukaan Alma Media päätti työsuhteen hänen sukupuolisen suuntautumisensa ja perhesuhteidensa takia.

Työsuojelupiiri päätyi tarkastuksessaan Korhosen näkemyksen kannalle. Tarkastuskertomuksen mukaan potkuille ei ollut riittäviä perusteita.

Alma Media perusteli potkuja Korhosen vilpillisellä toiminnalla, sillä hän ei oikaissut työhaastattelussa haastattelijan väärää oletusta hänen puolisonsa sukupuolesta. Lisäksi Korhonen jätti kertomatta, että puoliso on ehdolla kuntavaaleissa.

Alma Media vetosi myös siihen, että Korhonen kertoi tulevasta päätoimittajuudestaan vastoin sopimusta ennenaikaisesti julkisuuteen.

Työsuojelupiirin mukaan työnantajan kokema epäluottamus liittyy kiellettyihin syrjintäperusteisiin ja arkaluonteisiin tietoihin.

Työsuojelutarkastaja huomauttaa, että työnantaja yritti selvittää Korhosen puolison poliittista aktiivisuutta, vaikka siihen ei ollut työhön liittyvää syytä.

Työnantajalla ei ollut myöskään perustetta vaatia, että Korhonen olisi korjannut väärän oletuksen puolisonsa sukupuolesta.

Työsuojelupiirin johto päättää lähiaikoina, siirtääkö se asian poliisin tutkittavaksi.

Helsingin käräjäoikeudessa alkaa tällä viikolla myös erillinen vahingonkorvausoikeudenkäynti potkuista. Korhonen vaatii 230 000 euron korvausta Lapin Kansalta.

Oikeudenkäynnin valmisteluistunto pidetään perjantaina ja pääkäsittely toukokuussa.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>