keskiviikko 3.9.2014 | Soile, Soili  Onnittele e-kortilla

Ulkoministeri Stubb mukana homonuoria tukevassa videokampanjassa

4.11.2010 23:03

Ulkoministeri Alexander Stubb on liittynyt It Gets Better -kampanjaan ja puhuu homonuorille suunnatussa tukivideossa.

Ulkoministeri Alexander Stubb on liittynyt It Gets Better -kampanjaan ja puhuu homonuorille suunnatussa tukivideossa.

Ulkoministeri Alexander Stubb ja joukko muita julkisuuden kasvoja esiintyy nuorten homoseksuaalien tueksi tehdyllä uutuusvideolla. Kaikki muuttuu paremmaksi -video julkaistiin torstaina TedX-tapahtumassa Helsingissä

Videolla tunnetut ihmiset kertovat tukevansa homo- ja lesbonuoria. Stubbin ohella mukana ovat muun muassa videon käsikirjoittaja Elias Koskimies, oikeusministeri Tuija Brax (vihr), Aalto-markkinoinnin professori Pekka Mattila, juontaja-tanssinopettaja Marco Bjurström, Huippumalli haussa -voittaja Nanna Grundfeldt ja Helsingin kaupunginhallituksen jäsen Ville Ylikahri (vihr).

Videolla esiintyvät ihmiset vakuuttavat, että teinivuosien jälkeen kaikki muuttuu paremmaksi.

Monet myös kertovat omista nuoruuden kokemuksistaan ja epävarmuuden tunteista, kiusatuksi joutumisesta ja yksinäisyydestä.

"Nuoruus on rankkaa aikaa kaikille. Erityisen rankkaa se on niille, jotka joutuvat piilottamaan tai varomaan seksuaalista tai sukupuolista identiteettiään. Videolla haluamme antaa toivoa paremmasta. Toivomme, että video auttaa joitakin nuoria ymmärtämään, että he eivät ole yksin", Demos Helsingin tutkija Tommi Laitio sanoo.

Homoseksuaalit tekevät nuorina kansainvälisten tutkimusten mukaan jopa kolme–neljä kertaa enemmän itsemurhia kuin heterot.

Suomalaisvideo on tehty alun perin yhdysvaltalaisen It Gets Better -kampanjan innoittamana. Se tehtiin, kun joukko homonuoria oli tehnyt itsemurhan. USA:n kampanjaan ovat osallistuneet muun muassa presidentti Barack Obama, näyttelijä Anne Hathaway, ulkoministeri Hillary Clinton ja koomikko-juontaja Ellen DeGeneres.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>