perjantai 29.8.2014 | Iina, Iines  Onnittele e-kortilla

Virolaisyritys myy Suomessa virolaisia korkeakoulututkintoja

16.6.2011 13:26

Virolainen yksityinen yliopisto alkaa ensi syksynä tarjota maksullista englanninkielistä korkeakouluopetusta Helsingissä. Estonian Business Schoolin mukaan oppilaitoksessa voi suorittaa EU:n ja Viron opetusministeriön valvoman kandidaatin tai maisterin tutkinnon.

Suomen opetusministeriössä ei innostuta yksityisistä korkeakouluyrittäjistä. Hallitusneuvos Marjatta Lindqvist on huolissaan opiskelijoiden oikeusturvasta.

"Opetus voi olla ihan kelpoa, mutta opiskelijan on tärkeää ymmärtää, että tällaisesta oppilaitoksesta ei saa suomalaista korkeakoulututkintoa. Suomalaisia yliopistoja ovat vain yliopistolaissa mainitut oppilaitokset, eikä niiden mukaisia tutkintoja voi saada muualta."

Lindqvist pohtii myös, että riippuu täysin työnantajasta, pitääkö tämä virolaista tutkintoa samanarvoisena kuin suomalaista.

Estonian Business School uskoo, että sen Helsingin-kampukselle riittää tulijoita. Koulun mukaan sen Tallinnan-kampukselta on valmistunut tähän mennessä 170 suomalaista opiskelijaa, ja siellä opiskelee parhaillaan 70 suomalaista.

Koulun lukuvuosimaksu on 5 000 euroa.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>