perjantai 29.8.2014 | Iina, Iines  Onnittele e-kortilla

WinCapitan pääkäsittely alkoi Vantaan käräjäoikeudessa

15.2.2011 10:21

Vesa Moilanen / Lehtikuva

Wincapita-talousrikoksen päähaaran käsittely alkoi tiistaiaamuna Vantaan käräjäoikeudessa, kuvassa pääsyytetty Hannu Kailajärvi oikeuden istunnossa.

Wincapita-talousrikoksen päähaaran käsittely alkoi tiistaiaamuna Vantaan käräjäoikeudessa, kuvassa pääsyytetty Hannu Kailajärvi oikeuden istunnossa.

WinCapita-oikeudenkäynnin pääkäsittely alkoi tiistaiaamuna Vantaan käräjäoikeudessa. Päähaarassa on syytteessä sijoitusklubin perustaja Hannu Kailajärvi ja hänen lähipiiriinsä kuuluva nainen.

Molemmille luettiin syytteet törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Naista syytetään toissijaisesti avunannosta niihin. Syyttäjä vaatii Kailajärvelle vähintään viiden vuoden vankeusrangaistusta. Syyttäjä vaatii häneltä yhteensä noin kuutta miljoonaa euroa rikoshyötynä valtiolle. Asianomistajien vahingonkorvausvaatimuksia käsitellään myöhemmin erillisessä oikeudenkäynnissä.

Kummatkin kiistivät syytteet. Kailajärven puolustuksen mukaan klubin tuotot tulivat asiakkailta kuin mille tahansa yritykselle ja toiminta oli täysin laillista. Puolustuksen mukaan klubilla oli todellinen tuote, signaalijärjestelmä, jota jäsenet voivat käyttää omassa valuuttakaupassaan. Klubi ei puolustuksen mukaan tehnyt valuuttakauppaa siksi, että automaattisen valuuttakauppajärjestelmän tuotekehitys oli kesken.

Rikoskumppaniksi epäillyn naisen puolustuksen mukaan nainen oli siinä käsityksessä, että Kailajärvi teki menestyksekästä valuuttakauppaa ja hän on ollut vain sen tiedon varassa, jonka on Kailajärveltä saanut.

WinCapitan päähaaran oikeudenkäynti tulee kestämään kuukausia. Syytteiden luvun jälkeen on tarkoitus jatkaa syyttäjän asiaesittelyllä ja kirjallisilla todisteilla. Kailajärveä kuullaan oikeudessa näillä näkymin ensi kuussa.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>