tiistai 2.9.2014 | Sinikka, Justus  Onnittele e-kortilla

Ympäristökeskus: Onyx ehkä menossa romutettavaksi

7.5.2010 14:14

Vaasasta viime marraskuussa lähtenyt autolautta Onyx on myyty Dubaissa. Suomen ympäristökeskus Syke on saanut tietoonsa, että Onyx on myyty Red Line Shipping Ltd:lle, joka on rekisteröity Marshall-saarille. Aluksen uusi nimi on Kaptain Boris ja se on rekisteröity Sierra Leoneen.

Kansalaisjärjestö NGO Platform on Shipbreaking pitää mahdollisena, että alus olisi menossa Pakistaniin romutettavaksi.

Syke ei ole saanut yhteyttä uuteen omistajaan.

Laivan lähtöön Suomesta sekä sen jälkeen useasta muustakin maasta olisi pitänyt puuttua, jos maat olisivat olettaneet sen olevan menossa romutettavaksi.

Syke esti yli kahden vuoden ajan alusta lähtemästä Vaasasta, koska omistaja ei pystynyt osoittamaan, että alusta on tarkoitus käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Lopulta siirtokielto purettiin kesällä 2009, kun riittäväksi katsotut selvitykset aluksen jatkokäytöstä saatiin.

Mikäli Onyx toimitetaan romutettavaksi ilman, että sitä käytetään rahtitarkoituksiin, Suomen viranomaisia on ehkä tietoisesti harhautettu. Suomen ympäristökeskus harkitsee, mihin toimenpiteisiin se asiassa ryhtyy. Mahdollisia toimenpiteitä voivat olla vaatimus toimittaa alus romutettavaksi asianmukaiseen paikkaan asianmukaisin luvin ja rikosilmoituksen tekeminen.

Alkujaan alus liikennöi Silja Linen väreissä nimellä Fennia. 2000-luvulla siitä tuli Kotipizzan perustajan Rabbe Grönblomin hoteissa Casino Express.

Helsingin Sanomat | hs.online@hs.fi

RSS
Osoite Töölönlahdenkatu 2
PL 18, 00089 SANOMA
Puhelin +358 9 1221
© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston luvaton käyttö toisen palvelun osana kielletty

Etkö löytänyt etsimääsi?

Kokeile hakua.

--%>