Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pajunen puolusti Guggenheimia verkossa

Kulttuuri
 

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen vastaili maanantai-iltana Guggenheimin museota koskeviin kysymyksiin Facebookissa ja Twitterissä.

Ensimmäisen puolentoista tunnin aikana Pajunen pääasiassa puolusti hanketta. Kysyjät halusivat tarkkoja vastauksia muun muassa siihen, miten taataan, etteivät museon rakennuskustannukset ylity ennakoidusta, mitkä olisivat museon työllistävät vaikutukset ja mitä tapahtuu Helsingin kaupunginmuseolle.

Pajunen vastasi, että arkkitehtuurikilpailussa otetaan huomioon rakentamisen kattohinta ja että selvityksen mukaan museon työllisyysvaikutus olisi 200 uutta työpaikkaa.

Pajunen myös muistutti, että kaupunginmuseon kohtalosta tehdään erillinen selvitys ja suunnitelma, mikäli nykyinen valtuusto näyttää Guggenheimille vihreää valoa.

"Helsingillä tulee myös jatkossa olemaan laajat taidekokoelmat, joista pidetään hyvää huolta", hän lupasi.

Moni kysyjä vertasi Helsingin museohanketta muiden maiden Guggenheim-kokemuksiin. Osa kritisoi tammikuussa julkistettua Guggenheim-selvitystä.

"Mielestäni Guggenheim-selvitys on hyvä lähtökohta jatkovalmistelulle. Ja Berliinin suljettava museo ei ole sopiva vertailukohta Helsingin hankkeelle", Pajunen vastasi.

Pajunen ei myöskään usko, että Guggenheim veisi resursseja muulta kulttuurilta. "Uskon itse päinvastaiseen. Jo nyt käyty keskustelu on merkittävästi lisännyt kiinnostusta kaikkeen kulttuuriin", hän perusteli.

Muutama keskustelija myös kiitti Pajusen esitystä ja esitti ideoita museon toimintaan.

"Tällaisia mahdollisuuksia avautuu harvoin. Arvostan että Guggenheim kiinnostui Helsingistä", Pajunen kirjoitti.

Ensimmäisen puolentoista tunnin aikana kysymyksiä tuli joitakin kymmeniä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat