Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylen Mannerheim-elokuvan päätähti: Suomen marsalkka on rakkauselokuva

Kulttuuri
 
Standard Digital World
Kenialainen Telley Savalas Otieno näyttelee Mannerheimia Ylen elokuvassa.
Kenialainen Telley Savalas Otieno näyttelee Mannerheimia Ylen elokuvassa. Kuva: Standard Digital World

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Yleisradion tuottama Mannerheim-elokuva on kuvattu Keniassa. Elokuvan näyttelijät ovat myös Keniasta. Mannerheimia näyttelee kenialaisnäyttelijä Telley Savalas Otieno.

Suomen Marsalkka -elokuva yhdistelee afrikkalaista tarinankerrontaperinnettä ja Mannerheimin elämäntarinaa. Elokuvan kielinä ovat swahili ja englanti.

"Suomen Marsalkka on elokuvana kreisi", sanoo Helsingin Sanomien Nairobista tavoittama Savalas Otieno, joka näyttelee elokuvan pääroolissa Mannerheimia.

"Koska eihän kukaan Afrikassa ole kuullut Mannerheimista", näyttelijä sanoo.

Elokuva keskittyy Mannerheimin persoonaan ja ihmissuhteisiin. Savalas Otieno sanoo, että rooli oli vaikea. Näyttelijää kiinnosti Mannerheimissa ristiriita. Marsalkka on epävarma esimerkiksi rakkaudessa.

"Halusin näyttää, miten epätäydellinen Mannerheim oli. Millaista oli, kun marsalkka oli yksin, vaikka emme sitä koskaan voikaan tietää."

Savalas Otieno sanoo, että Suomen Marsalkka on paras elokuva, jossa hän on ollut mukana. Näyttelijä on syntynyt vuonna 1977. Kenialaisen Standard-sanomalehden haastattelussa häntä kuvailtiin "yhdeksi Kenian parhaista näyttelijöistä.

Hanketta on valmisteltu Yleisradion piirissä salassa eikä elokuvaa tuottava Erkko Lyytinen halua kommentoida hanketta ennen torstain tiedotustilaisuutta.

HS:n lähteiden mukaan elokuva maksoi vain runsaat 20 000 euroa.

Aiemmin tiistaina Iltalehti kertoi, että elokuvan pääosassa on afrikkalaissyntyinen, englantia puhuva miesnäyttelijä.

Suomen Marsalkka -nimen saanut elokuva saa ensi-iltansa Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalilla 28. syyskuuta. Yle Teema esittää elokuvan ja sen tekemistä seuraavan dokumenttisarjan syksyllä televisiossa.

Mannerheimin esittäjän haastattelu keskiviikkona Helsingin Sanomissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat