Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jättimäiset tyttöbändit villitsevät Aasiassa

Kulttuuri
 
Helsingin Sanomat
Yuriko Nakao / reuters
AKB48 esiiintyi Tokion Budokan-hallissa viime kesäkuussa.
AKB48 esiiintyi Tokion Budokan-hallissa viime kesäkuussa. Kuva: Yuriko Nakao / reuters

Maailman suurin tyttöbändi, japanilainen AKB48, saa sisaryhtyeen Kiinasta.

Yli 38 000 tyttöä ympäri Kiinaa on lähettänyt hakemuksensa päästäkseen yhtyeen ensimmäisten 16 jäsenen joukkoon. Kun laulajien haku alkoi verkossa heinäkuussa, nettisivusto kaatui suuren kävijäryntäyksen vuoksi, kiinalaisviestimet kertoivat.

Haastettelujen ja koe-esiintymisten avulla valitaan jäsenet SNH48-nimiseen pop-ryhmään, jonka on tarkoitus esiintyä ensimmäisen kerran joulukuussa, Japan Today -verkkolehti kertoo.

Japanin AKB48-yhtye on kotimaassaan huippusuosittu. Bändi muodostuu 14–24-vuotiaista esiintyjistä. Heidät on jaettu neljään ryhmään, joista jokaisessa on 16 jäsentä. Kirjainlyhenne AKB viittaa Akihabaraan, Tokion kaupunginosaan.

Yhtye on jo saanut seuraajia Aasiassa: Jakartassa on perustettu JKT48 ja Taiwanissa TPE48.

Superkevyttä poppia esittävän yhtyeen suosio perustuu tarkkoihin suunnitelmiin. Konseptin kehitti vuonna 2005 japanilainen Yasushi Akimoto. Hänen ajatuksenaan oli luoda yhtye, joka esiintyy lähes päivittäin bändin omassa konserttisalissa ja jonka jäseniä fanien on helppo tavata henkilökohtaisesti.

Tiukka esiintymistahti onnistuu, sillä bändin jäsenet eivät ole lavalla samanaikaisesti, vaan jokaisen konsertin esittää yksi neljästä joukkueesta.

Faneille annetaan valtaa äänestysten muodossa. He saavat vuosittain päättää bändin suosituimmista jäsenistä, jotka pääsevät laulamaan yhtyeen seuraavalle sinkulle ja saavat muun muassa näkyvämpiä paikkoja esiintymislavoilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat