Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunki asetti kellonajat skeittaukselle Baanan taideteoksella

Kulttuuri
 
Outi Pyhäranta / HS
Janne Siltasen taideteos kevyen liikenteen väylällä Baanalla Helsingissä.
Janne Siltasen taideteos kevyen liikenteen väylällä Baanalla Helsingissä. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Helsingin kaupunki on asettanut kellonajat, jolloin Baana-väylän tilataideteoksella voi skeitata. Rakennusviraston ohjeistus on, että Marian sairaalan lähellä olevalla Helsinki-veistoksella skeitataan jatkossa vain kello 8–20.

Teoksen ympärille asennetaan uusi asvaltti todennäköisesti ensi viikolla. Samalla paikalle pystytetään kellonajoista muistuttavat kyltit.

Kaupunki jyrsi kuvataiteilija Janne Siltasen suunnitteleman teoksen ympärillä olevan asvaltin viikon alussa skeittauksesta yöaikaan aiheutuneen melun takia. Kaupunki oli saanut melusta useita valituksia.

Asvaltin poistaminen ehti aiheuttaa kiivaan keskustelun esimerkiksi Facebookissa.

Rakennusviraston mukaan kellonaikojen asettaminen on kompromissi, jolla halutaan huomioida sekä asukkaat että skeittarit.

"Pallo, tai pikemminkin lauta, on nyt skeittareilla. Jos he noudattavat tuota ohjetta, niin järeämmät toimet paikalla ovat turhia", sanoo kaupungininsinööri Raimo K. Saarinen rakennusvirastosta.

Toimistopäällikkö  Lotta Suominen  Helsingin katu- ja puisto-osastosta muistuttaa, että juridisesti kaupunki ei voi määrätä skeittaukselle kellonaikoja.

"Toivomme, että kellonaikakeskustelu ei ole tässä pääpointtina. Ennemminkin kyse on siitä, että kaupunkitila on yhteistä tilaa, jossa joudutaan joskus sovittelemaan. Paikkahan ei ole virallinen skeittipaikka, ja osa lapsiperheistä saattaa mennä nukkumaan aikaisin", Suominen sanoo,

Suomisen mukaan rakennusvirastossa ei ole mietitty jatkotoimenpiteitä, jos ohjeistusta ei noudateta. "Uskomme, että skeittaritkin osaavat huomioida muita ihmisiä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat