Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pori Jazzin legenda Ted Curson kuoli

Kulttuuri
 
STT–HS
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Ted Curson Pori All Star Big Bandissä 2005.
Ted Curson Pori All Star Big Bandissä 2005. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Yhdysvaltalainen trumpetisti Ted Curson kuoli sydänkohtaukseen sunnuntaiaamuna. Hän oli kuollessaan 77-vuotias. Curson oli tunnettu jazzmuusikko ja Pori Jazz -legenda. Hän kuoli kotikaupungissaan New Jerseyssä.

Ted Curson oli ainoa ulkomainen taiteilija, joka esiintyi tähän asti kaikilla Porin jazzfestivaaleilla. Pori Jazzin perustajiin kuuluva muusikko Jyrki Kangas kuvailee häntä festivaalihistorian merkittävimmäksi yksittäiseksi muusikoksi.

Curson oli Kankaan mukaan Pori Jazzin kasvot Amerikassa ja taiteilijat ottivat trumpetistiin yhteyttä, kun he halusivat esiintymään Poriin.

Cursonille annettiin Porin kunniakansalaisuus ja kaupungin avain vuonna 1998.

Sosiaalisena persoonana Curson ystävystyi Kankaan mukaan helposti ihmisten, myös valtionpäämiesten, kanssa. Esimerkiksi presidentti Tarja Halonen vieraili Cursonin kotona erään YK-vierailun yhteydessä.

Curson oli kotimaassaan Yhdysvalloissa kovan luokan lupaus 50-luvun lopussa ja 60-luvulla, jolloin hän sai mainetta muun muassa Charles Mingusin kvartetin trumpetistina.

Ura ei kuitenkaan urjennut niin hyvin kuin alkuvaiheet olisivat antaneet olettaa, ja sittemmin mies sai turhan vähän arvostusta ja huomiota kotimaassaan. Porissa häntä rakastettiin.

"Ted on terapialelu täällä paikkakunnalla. Me vuokraamme hänelle keskustasta aina yksiön, jossa hän viettää ihan duunarin kotielämää. Ted ei lue eikä katso televisiota, vaan istuu päivät puistonpenkillä, jossa hänellä on ikuinen vastaanotto", Pori Jazzin  Jyrki Kangas kertoi Helsingin sanomille vuonna 2005.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat