Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Chisun musiikkia ladannutta pikkutyttöä syytetään piratismista

Kulttuuri
 
Martti Kainulainen / Lehtikuva
Chisun musiikin lataamisesta tuli pikkutytön isälle yllättävä lasku.
Chisun musiikin lataamisesta tuli pikkutytön isälle yllättävä lasku. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Sosiaalisessa mediassa on keskiviikkona levinnyt helsinkiläisen perheenisän kirjoitus, jossa kerrotaan tämän yhdeksänvuotiaan tyttären musiikkilatailusta.

Perheen tytär yritti viime vuoden lokakuussa koekuunnella muusikko Chisun uuden Kun valaistun -albumin kappaleita. Tyttären hakukoneyritykset päätyivät isän mukaan vahingossa Pirate Bay -palvelimelle, jonka sisältö koostuu pääosin laittomista kopioista.

Perheenisälle tilanne valkeni vasta keväällä, kun hän sai Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:ltä (TTVK) kirjeen, jossa vaadittiin 600 euron korvausta laittomasti levitetystä äänitallenteesta. Isä ei suostunut maksamaan, minkä vuoksi poliisi kävi tämän viikon tiistaina takavarikoimassa tytön tietokoneen.

TTVK:n mukaan sillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin antaa tapauksen edetä poliisitutkintaan.

"Käytämme toki tapauskohtaista harkintaa, mutta katsoimme, että on parasta antaa viranomaisen selvittää tapahtumien kulku", sanoo TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

Kotilaisen mukaan ei ole mahdollista, että kukaan päätyy lataamaan musiikkia vahingossa.

"Tämä edellyttää, että tietokoneelle on ensin hankittu latausohjelma", hän sanoo.

TTVK:n viimesyksyisessä tehoiskussa jäi kiinni kaikkiaan 28 suomalaista. Kotilaisen mukaan muut tapaukset on jo sovittu.

Netin käyttäjien oikeuksia puolustavassa Electronic Frontier Finland -yhdistyksessä (EFFI) tytön tarinaa pidetään merkkinä siitä, että tekijänoikeusjärjestelmä on vedetty liian kireälle Suomessa.

"Ei ole kenenkään etujen mukaista, että tekijänoikeuden nimissä ahdistellaan pikkutyttöjä. Tämä osoittaa huonoa harkintakykyä sekä TTVK:lta että poliisilta", sanoo EFFI ry:n varapuheenjohtaja Ville Oksanen.

Chisu kommentoi keskiviikkona Facebook-sivullaan, että TTVK-asiaa selvitetään parhaillaan. Hän sanoi infoavansa fanejaan myöhemmin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat