Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nimekkäät suomalaistoimittajat perustivat pitkien juttujen palvelun

Kulttuuri
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Hanna Nikkanen ja Johanna Vehkoo
Hanna Nikkanen ja Johanna Vehkoo Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Suomeen on perustettu maan ensimmäinen "hitaaseen journalismiin" erikoistunut digitaalinen julkaisu. Long Play -niminen verkkojulkaisu lanseerataan virallisesti 16. tammikuuta, jolloin ilmestyy sen ensimmäinen juttu.

Long Play eli LP julkaisee tutkivaa journalismia ja pitkiä reportaaseja. Jutut ovat pidempiä kuin aikakauslehtien artikkelit, mutta lyhyempiä kuin kirjat. Niitä julkaistaan alkuvaiheessa kerran kuussa.

Long Playn taustalta löytyy joukko kokeneita suomalaisia freelancer-journalisteja. Esimerkiksi ensimmäisen jutun kirjoittaja on palkittu tutkiva journalisti ja tietokirjailija Hanna Nikkanen.

Päätoimittaja Johanna Vehkoon mukaan tekijäjoukko haluaa omalta osaltaan olla pelastamassa suomalaista laatujournalismia tarjoamalla huolella tehtyä, pitkää journalismia. Sitä ei verkosta juuri löydy suomeksi.

"On vaara, että kriittisimmät lukijat lähtevät etsimään sisältöä englanninkielisestä mediasta. Niin on alkanut jo käydä. Tämä koskee erityisesti nuoria", Vehkoo sanoo.

Hänen mukaansa on myös pelkona, että suomalaisia koskettavista aiheista ei tehdä tarpeeksi tutkivaa journalismia

Long Playn juttuja – eli singlejä – voi ostaa joko Into-eBooks -kaupasta tai lukea uudessa sosiaalisen lukemisen Readberry.fi-palvelussa. Juttuja myydään noin 3–6 euron hintaan.

Tekijöiden esikuvat löytyvät pääosin Yhdysvalloista. Euroopassa tämäntyyppinen journalismi digitaalisessa muodossa on vielä melko harvinaista.

Long Playn taustalla on Hitaan journalismin yhdistys ry. Toimitukseen kuuluu Vehkoon ja Nikkansen lisäksi Anu Silfverberg, Riku Siivonen, Ilkka Karisto, Ilkka Pernu, Reetta Nousiainen ja Antti Järvi.

Long Playn verkkosivut: http://longplay.fi/

Long Play Facebookissa: https://www.facebook.com/longplay.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat