Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Netflix lähtee isolla produktiolla kohti nettitelevisiota

Netflixin House of Cards on striimauspalvelun ensimmäinen kokonaan oma tuotanto.

Kulttuuri
 
House of Cards, USA 2013
Ensimmäinen tuotantokausi Netflix-palvelussa perjantaina 1. 2.
netflix.fi

Jemal Countess / AFP
House of Cards -sarjan ohjaaja Joel Schumacher (vas.), tuottaja David Fincher ja pääroolia näyttelevä Kevin Spacey sarjan ensi-iltajuhlissa New Yorkissa keskiviikkona.
House of Cards -sarjan ohjaaja Joel Schumacher (vas.), tuottaja David Fincher ja pääroolia näyttelevä Kevin Spacey sarjan ensi-iltajuhlissa New Yorkissa keskiviikkona.

Amerikkalainen elokuvien ja tv-sarjojen striimauspalvelu Netflix on 1. helmikuuta askeleen lähempänä todellista nettitelevisiokanavaa. Silloin sen palvelussa tulee katsottavaksi House of Cards, arviolta 100 miljoonan dollarin budjetilla toteutettu poliittinen trilleri, jonka pääosissa ovat Kevin Spacey ja Robin Wright.

Sarjan on tuottanut ja osittain ohjannut David Fincher, joka tunnetaan muun muassa elokuvista Fight Club, Benjamin Buttonin uskomaton elämä ja The Girl with the Dragon Tattoo.

"Halusimme tehdä jotain pidempikestoista, mutta ajatus perinteisen tv:n 22 tunnin tuotannosta oli liian ahdistava", Fincher kertoo puhelimessa Lontoosta. "Sen sijaan huipputason kaapelitelevision 13 jakson sarja tuntui olevan toteutettavissa tavalla, josta voisimme olla ylpeitä."

 

Fincher sanoo päivitelleensä pitkien elokuvien kerrontaa ja hahmojen kehittelyä jo vuosia. Hänestä nykyelokuva on keskittynyt liikaa toiminnallisiin ratkaisuihin hahmojen sijaan.

Kun hänen yhtiölleen tarjoutui tilaisuus tehdä Washingtoniin siirretty versio Michael Dobbsin BBC:lle kirjoittamasta poliittisesta trilleristä House of Cards (1990–1995), Fincher innostui.

"Lähestyin asiasta käsikirjoittaja Beau Willimonia, ja hän suostui kehittelemään amerikkalaisen version. Sitten pyysimme mukaan Kevin Spaceya, joka sanoi ehtivänsä mukaan vasta vuotta myöhemmin, koska hänellä oli velvollisuuksia teatterissa", Fincher kertoo. Spacey, joka on ollut lontoolaisen Old Vic -teatterin taiteellinen johtaja vuodesta 2003, esitti Shakespearen Richard III:tta Sam Mendesin ohjaamassa Old Vic -produktiossa.

"Toivotimme hänelle onnea: tervetuloa Richard III:n jälkeen. Silloin olet takuulla hienossa vireessä tekemään roolin Francis Underwoodina", Fincher muistelee.

Netflix
Francis ja Claire Underwood (Kevin Spacey ja Robin Wright) ovat matkalla maineeseen.
Francis ja Claire Underwood (Kevin Spacey ja Robin Wright) ovat matkalla maineeseen.

Spaceyn esittämä Underwood on kansanedustaja ja hallituspuolueen whip eli ryhmäkurista vastaava johtaja, joka ohitetaan ministeripäätöksessä. Tästä seuraa Underwoodin häikäilemätön kostokampanja ja nousu valtaan.

Alkuperäisessä BBC:n versiossa päähenkilöä, aristokraattista Francis Urquhartia, esitti Ian Richardson. House of Cardsin uudessa versiossa osa alkuperäisen päähahmon maneereista ja piirteistä on säilytetty: amerikkalaiseksi Underwood on niin aristokraattinen kuin voi olla – hän puhuu hienostuneella etelän murteella, joka tuntuu välittävän mielikuvan historiallisesta vauraudesta mutta myös kansanomaisuudesta. Underwood käy kunnianhimoisen vaimonsa kanssa oopperassa, vaikka mieluummin pelaisi räiskintäpelejä talonsa kellarissa.

"Monet hahmoni piirteistä olivat mukana jo Michael Dobbsin luomuksessa", Kevin Spacey toteaa puhelimessa.

"Vaikka me nyt päivitimme hänet tälle vuosikymmenelle ja teimme hänestä aidomman, niin ei ollut mitään syytä jättää niitä pois. Säilytimme myös osan hänen herkullisista repliikeistään, sillä ne olivat tärkeä osa alkuperäistä sarjaa", Spacey sanoo.

"Mutta on muistettava, että originaali oli vain laukaisualusta meidän sarjallemme: tuomme mukaan uusia kiinnostavia hahmoja ja käänteitä. Alkuperäinenhän oli vain 12-tuntinen, ja me teemme 26 tunnin sarjan."

Netflix
Linda Vasquez (Sakina Jaffrey) on Underwoodin esikuntapäällikkö.
Linda Vasquez (Sakina Jaffrey) on Underwoodin esikuntapäällikkö.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat