Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

House of Cardsin kolmas kausi on katsottavissa nyt – tutun tukalana ja vetävänä

Kulttuuri
 
David Giesbrecht Netflix
Frank Underwood (Kevin Spacey) on saanut haluamansa, "vapaan maailman" tärkeimmän viran. Mutta miten tästä eteenpäin?
Frank Underwood (Kevin Spacey) on saanut haluamansa, "vapaan maailman" tärkeimmän viran. Mutta miten tästä eteenpäin? Kuva: David Giesbrecht Netflix
Arvio: draamasarja
House of Cards, 3. kauden jaksot
USA 2015
Katsottavissa netissä maksullisessa Netflix-palvelussa (netflix.fi) klo 10.01

Netflixin puhuttu ja palkittu House of Cards etenee kolmannelle kaudelle. Sen kaikki 13 jaksoa tulivat tänään perjantaina katsottaviksi samalla kellonlyömällä ympäri maailman.

Toisen kauden päätteeksi sarjan päähenkilö Frank Underwood ( Kevin Spacey ) kopautti napakasti pöytäänsä Valkoisen talon ovaalihuoneessa. Häikäilemätön poliitikko oli saanut haluamansa eli "vapaan maailman" tärkeimmän viran.

Kolmas kausi näyttää, miten käy Underwoodilta Yhdysvaltain presidenttiys. Jo alkukohtauksesta ilmenee, ettei saavutus ole ainakaan siloitellut Underwoodin tapoja. Hautausmaalla on käyttäydytty sovinnaisemminkin.

Tallella on toinenkin sarjan tunnusmerkeistä: Underwood kääntää katseensa kameraan ja puhuu katsojalle.

Perusasiat kunnossa siis.

Kunnossa sarja tuntuu olevan muutenkin. Interiöörit, kerronnan rytmi, näyttelijäntyö. Ja valtakunnan ykkösnaiseksi päässeen Clairen ( Robin Wright ) puvut ovat edelleen enemmän kuin istuvia.

Kun Underwoodit ovat nyt saavuttaneet hartaasti tavoitellun maalinsa, kuuluu kysymys tietysti, säilyykö sarjan jännite.

Tuntuu säilyvän. Vanhat ongelmat ovat jäljellä, ja uusia, psykologisesti perustellun tuntuisia pulmia kehittyy hyvää vauhtia lisää. Underwoodien keskinäinen suhde saa sekin uusia sävyjä. Muutenkin kuin sen kautta, ettei Claire enää tyydy matkustajan paikkaan. Hän haluaa oman viran.

Totuttu ajankohtaisuus ja todentuntu ovat tallella. Presidentin komentokeskuksessa seurataan reaaliajassa terroristijahtia ja ollaan huolissaan muslimiyhteisön reaktioista. Uudenlaista America Works -talousohjelmaa valmistellaan, vaikka se uhkaa "amerikkalaisen unelman peruskalliota".

Kun gallupit näyttävät alhaalla matavia kannatuslukuja ja vaalit lähestyvät, Underwood törmää vanhaan poliittiseen totuuteen: puoluetoverit ovat usein vaarallisempia kuin varsinaiset viholliset.

Mutta kuten ennenkin, mitä ahtaammalle Underwoodit joutuvat, sen paremmin sarja vetää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat