Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihme antaa äänen

Kulttuuri
 
Kaisa Viljanen
Veikko Somerpuro
Ihme-festivaali tuo kaupungille lippuviittojia.
Ihme-festivaali tuo kaupungille lippuviittojia. Kuva: Veikko Somerpuro

Ihme-teoksessa kaupunkilaiset viestivät heille tärkeitä asioita lippuviittomilla.

Vuosittainen nykytaidefestivaali Ihme alkaa tänään torstaina niin sanotulla Ihme-teoksella. Kyseessä on puolalaistaiteilija Miroslaw Balkalta tilattu teos Signaalit, jonka toteuttavat kaupunginosayhteisöt eri puolilta Helsinkiä.

Signaaleissa on mukana kahdeksan avoimella haulla valikoitunutta yhdistystä ja lukioluokka. Osallistujat ovat Pasilan asukastalo ja Tölö specialiseringsgymnasium, Punavuoriseura, Rööperifest ja Roihuvuori-seura, Malmi-Seura, Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistys (Artova), sekä Kivinokkalaiset ja Herttoniemi-seura. Yhteisöt kohtaavat toisensa niin sanotuissa "kommunikaatiopisteissä".

Jokainen yhteisö on valinnut heille tärkeän viestin, jonka he viittovat merenkulusta tutuilla lippuviittomilla. Viittojia on yhteensä noin 70.

Kysymyksistä järjestetään keskustelutilaisuudet, joihin osallistuu kaupunkilaisia, poliitikkoja ja virkamiehiä. Keskustelut huipentuvat iltaohjelmaan.

Teos tapahtuu yhteensä neljä kertaa torstaista sunnuntaihin Töölössä, Punavuoressa, Arabianrannassa ja Kulosaaressa.

Ensimmäinen signaali lähetetään tänään torstaina alkaen klo 15.30 Töölössä, ja keskustelutilaisuus järjestetään Tölö specialiseringsgymnasiumissa kello 16. Keskustelemassa ovat muiden muassa filosofi Thomas Wallgren, Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen sekäkaupunkiviljelijät Kirmo Kivelä ja Päivi Raivio. Illalla Veturitalleilla järjestetään klubi.

Sonja Salomäki johtaa Itä-Pasilan joukkoja, jotka torstaina viittoilevat viestinsä Oopperalta Töölöntorille. Viestissä kysytään, onko Pasila "ytimessä vai takapihalla".

"Ajattelimme, että Ihme elävöittäisi ja toisi tapahtumia Pasilaan, joka on tavallaan nukkumalähiö keskellä keskustaa. Toivottavasti kaupunkilaiset saisivat vaikuttaa Pasilan kehityssuunnitelmiin. Toivon myös, että Ihme synnyttää aitoa keskustelua joka saisi myös julkisuutta", Salomäki sanoo.

Ihme-tapahtumat järjestää taidesäätiö Pro Arte, nyt viidettä kertaa. Ihme-festivaali jatkuu 12.–14. huhtikuuta Vanhalla ylioppilastalolla järjestettävillä Ihme-päivillä. Ihme-tapahtumiin on vapaa pääsy.

 

Tarkempia tietoja ohjelmasta osoitteessa www.ihmefestival.fi

Tölö specialiseringsgymnasium 4. 4. Pasilan veturitallit 4. 4. Astoria-sali 5. 4. Itä-Helsingin musiikkiopisto 5. 4.  Arcada 6. 4. Ala-Malmin puisto ja Malmitalo 6. 4. Kulosaaren kartano 7. 4.
Tölö specialiseringsgymnasium 4. 4. Pasilan veturitallit 4. 4. Astoria-sali 5. 4. Itä-Helsingin musiikkiopisto 5. 4.  Arcada 6. 4. Ala-Malmin puisto ja Malmitalo 6. 4. Kulosaaren kartano 7. 4.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat